Μια λεπτή νόστιμη πίτα που γίνεται ακόμη πιο ξεχωριστή αν χρησιμοποιήσετε φρέσκο τυρί.
Το σπιτικό χωριάτικο φύλλο χαρίζει στην πίτα μια τραγανή βάση.
Υλικά:   { Μερίδες: για 25-30 κομμάτια }
Για το χωριάτικο φύλλο
•► 300 γρ. αλεύρι σκληρό ή σταρένιο
•► ½ κουτ. γλυκού αλάτι
•► ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
•► 1 κουτ. σούπας ξίδι
•► ¾ εως 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
Για τη γέμιση
•► 1 κιλό τυρί φρέσκο (φέτα, μυζήθρα, ανθότυρο ή μίγμα), χοντροτριμμένο
•► 6 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
•► 1/3 φλιτζανιού λάδι
•► 1 φλιτζάνι άνηθο ή μάραθο ή δυόσμο, ψιλοκομμένο
•► αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι και ανοίγετε μια λακκούβα στη μέση. Ρίχνετε αλάτι, το λάδι και το ξίδι.
Προσθέτετε το νερό τμηματικά και ζυμώνετε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Σκεπάζετε το μπολ και αφήνετε τη ζύμη να «ξεκουραστεί» για 20 λεπτά.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά της γέμισης.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε επίπεδη αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγετε με τον πλάστη τη ζύμη σε ένα φύλλο, στο μέγεθος του ταψιού που θα χρησιμοποιήσετε.
Το φύλλο δεν πρέπει να είναι πολύ λεπτό. Λαδώνετε το ταψί και στρώνετε μέσα το φύλλο, απλώνετε από πάνω τη γέμιση, βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε την πίτα για περίπου 1 ώρα.
Tips:
Επειδή το τυρί είναι φρέσκο δεν πρέπει να είναι πολύ τριμμένο γιατί λιώνει.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και έτοιμο χωριάτικο φύλλο, αλλά θα πρέπει να στρώσετε 4-5 από τα φύλλα της συσκευασίας στη βάση, αλείφοντας τα με λάδι ενδιάμεσα.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
Για το χωριάτικο φύλλο
•► 300 γρ. αλεύρι σκληρό ή σταρένιο
•► ½ κουτ. γλυκού αλάτι
•► ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
•► 1 κουτ. σούπας ξίδι
•► ¾ εως 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
Για τη γέμιση
•► 1 κιλό τυρί φρέσκο (φέτα, μυζήθρα, ανθότυρο ή μίγμα), χοντροτριμμένο
•► 6 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
•► 1/3 φλιτζανιού λάδι
•► 1 φλιτζάνι άνηθο ή μάραθο ή δυόσμο, ψιλοκομμένο
•► αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι και ανοίγετε μια λακκούβα στη μέση. Ρίχνετε αλάτι, το λάδι και το ξίδι.
Προσθέτετε το νερό τμηματικά και ζυμώνετε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Σκεπάζετε το μπολ και αφήνετε τη ζύμη να «ξεκουραστεί» για 20 λεπτά.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά της γέμισης.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε επίπεδη αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγετε με τον πλάστη τη ζύμη σε ένα φύλλο, στο μέγεθος του ταψιού που θα χρησιμοποιήσετε.
Το φύλλο δεν πρέπει να είναι πολύ λεπτό. Λαδώνετε το ταψί και στρώνετε μέσα το φύλλο, απλώνετε από πάνω τη γέμιση, βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε την πίτα για περίπου 1 ώρα.
Tips:
Επειδή το τυρί είναι φρέσκο δεν πρέπει να είναι πολύ τριμμένο γιατί λιώνει.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και έτοιμο χωριάτικο φύλλο, αλλά θα πρέπει να στρώσετε 4-5 από τα φύλλα της συσκευασίας στη βάση, αλείφοντας τα με λάδι ενδιάμεσα.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή από Γεωργία Κοφινά ~ Food Styling: Έλενα Jeffrey
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου