Μια ιταλική - αλλά & Ελληνική - αγαπημένη συνταγή για ρεβίθια με ζυμαρικά.
Αν κάνετε ένα ψαξιματάκι, θα δείτε ότι η συνταγή, είναι πολυαγαπημένη στην Ιταλία και την τιμούν πολύ συχνά.
Την δοκίμασα κι εγώ και σας τη συστήνω μια που είμαστε στη Σαρακοστή και τα όσπρια έχουν την τιμητική τους !!!
Υλικά: { Για 4 Μερίδες }
•► 70 γρ. ρεβίθια Μπάρμπα Στάθης
•► 1 κ.σ. ελαιόλαδο
•► 1 κούπα κρεμμύδι ψιλοκομμένο
•► 1 κούπα καρότο σε φέτες βιολογικής καλλιέργειας Μπάρμπα Στάθης
•► 80 ml συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας Μπάρμπα Στάθης
•► 1/2 σέλερυ κομμένο
•► 60 γρ. κοφτό μακαρονάκι ή gluten free κοφτό μακαρονάκι
•► 1/2 κ.γλ. ρίγανη
•► 1 φύλλο δάφνης
•► 1 & 1/2 lt ζωμό λαχανικών
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα ρεβίθια 35 λεπτά.
Βράζουμε τα μακαρονάκια al dente, βάση των οδηγιών της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 5-6 λεπτά.
Προσθέτουμε το καρότο, το σέλερι και τα μυρωδικά και τα αφήνουμε για άλλα 3-4 λεπτά.
Ρίχνουμε το ζωμό, το χυμό ντομάτας και τα ρεβύθια.
Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε για άλλα 15 λεπτά περίπου να βράσουν.
Προσθέτουμε το μακαρονάκι και μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
Η Συνταγή από Θέμις Καρδιόλακα
mamaknows
•► 70 γρ. ρεβίθια Μπάρμπα Στάθης
•► 1 κ.σ. ελαιόλαδο
•► 1 κούπα κρεμμύδι ψιλοκομμένο
•► 1 κούπα καρότο σε φέτες βιολογικής καλλιέργειας Μπάρμπα Στάθης
•► 80 ml συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας Μπάρμπα Στάθης
•► 1/2 σέλερυ κομμένο
•► 60 γρ. κοφτό μακαρονάκι ή gluten free κοφτό μακαρονάκι
•► 1/2 κ.γλ. ρίγανη
•► 1 φύλλο δάφνης
•► 1 & 1/2 lt ζωμό λαχανικών
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα ρεβίθια 35 λεπτά.
Βράζουμε τα μακαρονάκια al dente, βάση των οδηγιών της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 5-6 λεπτά.
Προσθέτουμε το καρότο, το σέλερι και τα μυρωδικά και τα αφήνουμε για άλλα 3-4 λεπτά.
Ρίχνουμε το ζωμό, το χυμό ντομάτας και τα ρεβύθια.
Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε για άλλα 15 λεπτά περίπου να βράσουν.
Προσθέτουμε το μακαρονάκι και μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή από Θέμις Καρδιόλακα
Σημείωσεις : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη … ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:Gluten FreeYou might also Like ... ...
← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
mamaknows
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου