Τα πιο ωραία κριτσίνια, χωρίς γλουτένη, που θα λατρέψουν τα παιδιά σας και θα σας τα ζητάνε διαρκώς.
Ιδανικό snak για το παιδί στο σχολείο αλλά και για σας στη δουλειά. Θα τα λατρέψετε!
Υλικά:
•► 200 γρ. φαρίνα χωρίς γλουτένη
•► 100 ml. ξινόγαλα
•► 1 αυγό
•► 2 κ.σ. ελαιόλαδο
•► ½ κ.σ. ζάχαρη
•► ½ κ.γλ. αλάτι
•► Χοντροκομμένο ζαμπόν κομμένο σε μπαστουνάκια
•► 1 ασπράδι αυγού
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά μαζί.
Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 20 λεπτά περίπου, σκεπασμένο με μία πετσέτα ή με μεμβράνη.
Ανοίγουμε σε μπαστουνάκια τα κριτσίνια και τα πιέζουμε λίγο με το χέρι μας να γίνουν επίπεδα.
Τοποθετούμε επάνω τους το ζαμπόν (διαγώνια) και "τυλίγουμε" τη ζύμη γύρω από το ζαμπόν.
Τα απλώνουμε σε ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τα αλείφουμε με το ασπράδι που έχουμε χτυπήσει.
Ψήνουμε στους 180°C μέχρι να ροδίσουν.
Tips:
•► Αντί για ζαμπόν, χρησιμοποιείτε γαλοπούλα.
Σημείωση 1: H Θέμις Καρδιόλακα είναι σεφ και blogger του mamaknows.gr. Eχει γράψει τα βιβλία "Μαμά δεν τρώω πράσινα", "Όχι πια γλουτένη , μαμά", "Τί θα φάω στο σχολείο, μαμά;" .. τα οποία θα τα βρείτε.. Link 1 & Link 2
Σημείωση 2: Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
mamaknows , cookpad.com , glutenfreeguide.gr , all4mama.gr
•► 200 γρ. φαρίνα χωρίς γλουτένη
•► 100 ml. ξινόγαλα
•► 1 αυγό
•► 2 κ.σ. ελαιόλαδο
•► ½ κ.σ. ζάχαρη
•► ½ κ.γλ. αλάτι
•► Χοντροκομμένο ζαμπόν κομμένο σε μπαστουνάκια
•► 1 ασπράδι αυγού
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά μαζί.
Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 20 λεπτά περίπου, σκεπασμένο με μία πετσέτα ή με μεμβράνη.
Ανοίγουμε σε μπαστουνάκια τα κριτσίνια και τα πιέζουμε λίγο με το χέρι μας να γίνουν επίπεδα.
Τοποθετούμε επάνω τους το ζαμπόν (διαγώνια) και "τυλίγουμε" τη ζύμη γύρω από το ζαμπόν.
Τα απλώνουμε σε ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τα αλείφουμε με το ασπράδι που έχουμε χτυπήσει.
Ψήνουμε στους 180°C μέχρι να ροδίσουν.
Tips:
•► Αντί για ζαμπόν, χρησιμοποιείτε γαλοπούλα.
Καλή επιτυχία ~ Καλη σας Απόλαυση !!!
Η Συνταγή από Θέμις Καρδιόλακα
Σημείωση 1: H Θέμις Καρδιόλακα είναι σεφ και blogger του mamaknows.gr. Eχει γράψει τα βιβλία "Μαμά δεν τρώω πράσινα", "Όχι πια γλουτένη , μαμά", "Τί θα φάω στο σχολείο, μαμά;" .. τα οποία θα τα βρείτε.. Link 1 & Link 2
Σημείωση 2: Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
You might also Like ... ...
← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
mamaknows , cookpad.com , glutenfreeguide.gr , all4mama.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου