Ποιος είπε ότι το πρωινό δε γίνεται φανταστικά πράσινο ??
Αγαπώ τα πράσινα. Το λέω και θα το λέω συνέχεια. Μπορεί τα περισσότερα παιδάκια να τα μισούν (εξ’ ου και το πρώτο μου βιβλίο “Μαμά, δεν τρώω πράσινα”), αλλά εγώ τα αγαπώ και το ίδιο και η κοράκλα μου.
Και για να είμαι και ειλικρινής, από όλα τα λαχανικά προτιμώ αυτά που όντως είναι πράσινα.
Ο συνδυασμός τους δε με ένα αυγό, το οποίο όταν του σπάσεις τον κρόκο θα χυθεί επάνω στο όποιο πράσινο έχεις βάλει από κάτω, είναι to die for.
Τι νομίζεις; Αυτός που σκέφτηκε και έκανε τα eggs Florentine ήταν βλάκας; Όχι αγαπημένη μου. Προφανώς θα πειραματιζόταν στην κουζίνα του, θα αγαπούσε και αυτός το σπανάκι, θα έβαλε ένα αβγουλάκι από επάνω και τσουπ. Έτοιμη αυτή η φανταστική συνταγή !!!
Εντάξει, αυτός έχει & ψωμάκι από κάτω & μία sauce hollandaise από επάνω, αλλά δεν έχει να κάνει. Και εγώ σου έχω εδώ λίγη κρέμα & τυράκι από επάνω για ένα πρωινό μούρλια! Και αν θες, βουτάς & το ψωμάκι σου μέσα.
Υλικά:
•► 1 κ.σ. ελαιόλαδο
•► 1 σκελίδα σκόρδο
•► 150 γρ. βρασμένα χόρτα
•► 100 γρ. σοταρισμένο σπανάκι
•► 2 αυγά
•► 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
•► 2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
•► Λίγο αλάτι
•► Λίγο πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το σκόρδο, τα χόρτα & το σπανάκι και τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά.
Τοποθετούμε τα χόρτα και το σπανάκι σε ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος.
Σπάμε από επάνω τα αυγά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα και αλατοπιπερώνουμε.
Ψήνουμε για 13-17 λεπτά & Σερβίρουμε αμέσως.
Σημείωση: Gluten Free
Η Συνταγή από Θέμις Καρδιόλακα
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
mamaknows
•► 1 κ.σ. ελαιόλαδο
•► 1 σκελίδα σκόρδο
•► 150 γρ. βρασμένα χόρτα
•► 100 γρ. σοταρισμένο σπανάκι
•► 2 αυγά
•► 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
•► 2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
•► Λίγο αλάτι
•► Λίγο πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το σκόρδο, τα χόρτα & το σπανάκι και τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά.
Τοποθετούμε τα χόρτα και το σπανάκι σε ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος.
Σπάμε από επάνω τα αυγά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα και αλατοπιπερώνουμε.
Ψήνουμε για 13-17 λεπτά & Σερβίρουμε αμέσως.
Σημείωση: Gluten Free
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή από Θέμις Καρδιόλακα
You might also Like ... ...
← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
mamaknows
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου