Αυτά τα λαχταριστά κεκάκια είναι ιδανικά για πρωινό αλλά και για σνακ μετά το σχολείο. Τα μικρά θα φάνε μια μερίδα λαχανικών, χωρίς καν να το καταλάβουν !!!
Υλικά:
•► 2 & 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•► 3/4 κούπας κακάο
•► 1 κ.γλ. baking powder
•► 1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
•► 1/4 κ.γλ. αλάτι
•► 1 & 1/4 κούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
•► 1 & 1/2 κούπας ζάχαρη
•► 2 αυγά
•► 1/2 κούπα γιαούρτι
•► 1/2 κούπα κολοκυθάκι τριμμένο
•► 1/2 κούπα καρότο τριμμένο
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κακάο, το baking powder, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε καλά.
Ρίχνουμε τη βανίλια.
Ρίχνουμε το μίγμα του αλευριού στον κάδο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Προσθέτουμε και το γιαούρτι.
Όταν το μείγμα γίνει ομοιογενές, ρίχνουμε μέσα το κολοκυθάκι και το καρότο και τα ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.
Γεμίζουμε τις ειδικές θήκες για muffins, στις οποίες έχουμε βάλει τα ειδικά χαρτάκια, με το μείγμα κατά τα 2/3.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 περίπου λεπτά (μέχρι να βάλουμε μία οδοντογλυφίδα μέσα, που πρέπει να βγει καθαρή).
Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 15 λεπτά και τα αφαιρούμε από τις θήκες.
Η Συνταγή από Θέμις Καρδιόλακα
mamaknows , olivemagazine.gr
•► 2 & 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•► 3/4 κούπας κακάο
•► 1 κ.γλ. baking powder
•► 1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
•► 1/4 κ.γλ. αλάτι
•► 1 & 1/4 κούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
•► 1 & 1/2 κούπας ζάχαρη
•► 2 αυγά
•► 1/2 κούπα γιαούρτι
•► 1/2 κούπα κολοκυθάκι τριμμένο
•► 1/2 κούπα καρότο τριμμένο
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κακάο, το baking powder, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε καλά.
Ρίχνουμε τη βανίλια.
Ρίχνουμε το μίγμα του αλευριού στον κάδο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Προσθέτουμε και το γιαούρτι.
Όταν το μείγμα γίνει ομοιογενές, ρίχνουμε μέσα το κολοκυθάκι και το καρότο και τα ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.
Γεμίζουμε τις ειδικές θήκες για muffins, στις οποίες έχουμε βάλει τα ειδικά χαρτάκια, με το μείγμα κατά τα 2/3.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 περίπου λεπτά (μέχρι να βάλουμε μία οδοντογλυφίδα μέσα, που πρέπει να βγει καθαρή).
Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 15 λεπτά και τα αφαιρούμε από τις θήκες.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Η Συνταγή από Θέμις Καρδιόλακα
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρηYou might also Like ... ...
← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
mamaknows , olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου