Τα αγαπημένα σε όλους μας κολοκυθάκια με ένα μικρό διαφορετικό touch από τη Mama Knows.
Μια συνταγή που θα λατρέψουν & τα παιδιά σας !!!
Υλικά:   { Μερίδες για 4 άτομα }
•► 12 κολοκυθάκια
•► 400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
•► 2 κ.σ. ελαιόλαδο
•► 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
•► 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
•► 1 κ.γλ. τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
•► 2 καρότα τριμμένα
•► 3/4 κούπας ρύζι καρολίνα
•► 1 & 1/2 κ.σ. δυόσμο φρέσκο
•► 1 κ.σ. άνηθο
•► 4 & 1/2 κούπες νερό
•► Λίγο αλάτι
•► Λίγο φρέσκο πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε τα κολοκυθάκια. Αφαιρούμε το εσωτερικό τους με τον εκπυρηνωτή και κρατάμε το μισό. Το πολτοποιούμε στο μούλτι.
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό σκεύος σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε το τζίντζερ και το καρότο και τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά.
Ρίχνουμε μέσα το εσωτερικό από τα κολοκυθάκια που έχουμε πολτοποιήσει, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε το ρύζι, τον κιμά, 3 κούπες νερό και τα αφήνουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα μυρωδικά και ανακατεύουμε.
Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια και τα τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα.
Ρίχνουμε 1 ½ κούπα νερό, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και τα σιγοβράζουμε για 30-35 λεπτά.
Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο και το περιχύνουμε επάνω από τα κολοκυθάκια.
Η Συνταγή από Θέμις Καρδιόλακα
mamaknows , olivemagazine.gr
•► 12 κολοκυθάκια
•► 400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
•► 2 κ.σ. ελαιόλαδο
•► 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
•► 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
•► 1 κ.γλ. τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
•► 2 καρότα τριμμένα
•► 3/4 κούπας ρύζι καρολίνα
•► 1 & 1/2 κ.σ. δυόσμο φρέσκο
•► 1 κ.σ. άνηθο
•► 4 & 1/2 κούπες νερό
•► Λίγο αλάτι
•► Λίγο φρέσκο πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε τα κολοκυθάκια. Αφαιρούμε το εσωτερικό τους με τον εκπυρηνωτή και κρατάμε το μισό. Το πολτοποιούμε στο μούλτι.
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό σκεύος σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε το τζίντζερ και το καρότο και τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά.
Ρίχνουμε μέσα το εσωτερικό από τα κολοκυθάκια που έχουμε πολτοποιήσει, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε το ρύζι, τον κιμά, 3 κούπες νερό και τα αφήνουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα μυρωδικά και ανακατεύουμε.
Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια και τα τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα.
Ρίχνουμε 1 ½ κούπα νερό, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και τα σιγοβράζουμε για 30-35 λεπτά.
Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο και το περιχύνουμε επάνω από τα κολοκυθάκια.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή από Θέμις Καρδιόλακα
Σημείωσεις : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη … ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: Gluten FreeYou might also Like ... ...
← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
mamaknows , olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου