Η σημερινή συνταγή είναι μοναδική !!!
Αφράτο μπιφτέκι σολομού με μπόλικα αρωματικά και κόκκινη πιπεριά, συναγωνίζεται άνετα ένα κλασικό μοσχαρίσιο μπέργκερ, μπορείτε να το μαγειρέψετε στο τηγάνι ή στο φούρνο και φυσικά είτε το γευτείτε σκέτο είτε σε μορφή σάντουιτς, δε θα μείνει ψίχουλο !!
Στο παρελθόν όσα μπέργκερ με σολομό δοκίμασα, τα έλεγες και πολύ έως παρα πολύ στεγνά, και πάντα απέφευγα να τα επιχειρήσω γιατί φανταζόμουν πως το αποτέλεσμα θα είναι παρόμοιο. Μέχρι που ήρθε η καλή μαμά με την παρακάτω συνταγή και έγινε το θαύμα. Για δείτε ….
Υλικά:   { Μερίδα για 8 μπιφτέκια }
•► 1/2 κιλό σολομό φιλέτο χωρίς κόκκαλο και πέτσα
•► 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρά κομμάτια
•► 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
•► μισό ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένα
•► μπόλικο βασιλικό ψιλοκομμένα
•► 2 ασπράδια
•► φρυγανιά όσο πάρει { δείτε τη σημείωση * }
•► αλάτι , πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζω το σολομό στο μπλέντερ να κοπεί σε πολυ λεπτά κομμάτια, όχι όμως να πολτοποιηθεί.
Τοποθετώ όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύω καλά και βάζω στο ψυγείο για μια ώρα.
Μοιράζω το μείγμα σε οχτώ μέρη ή σε όσα κομμάτια επιθυμώ.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, ρίχνω λίγο ελαιόλαδο και τοποθετώ τα μπιφτέκια. Συνήθως αφήνω τέσσερα κάθε φορά.
Χρειάζονται λίγα λεπτά από την κάθε πλευρά.
Στα μισά του χρόνου χαμήλωσε λίγο τη φωτιά ωστε να μην πάρουν έντονο χρώμα.
Γευτείτε τα με μια δροσερή καλοκαιρινή σαλάτα, ή σε αφράτο ψωμάκι με μαγιονέζα, αγγούρι και βαλεριάνα όπως εγώ !!!
* Σημείωση: Ξεκινήστε με δυο – τρεις κουταλιές της σούπας και προσθέστε μέχρι να δημιουργηθεί ένα αφράτο μείγμα που να κρατάει όμως το σχήμα του.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
twistandbake.com
•► 1/2 κιλό σολομό φιλέτο χωρίς κόκκαλο και πέτσα
•► 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρά κομμάτια
•► 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
•► μισό ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένα
•► μπόλικο βασιλικό ψιλοκομμένα
•► 2 ασπράδια
•► φρυγανιά όσο πάρει { δείτε τη σημείωση * }
•► αλάτι , πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζω το σολομό στο μπλέντερ να κοπεί σε πολυ λεπτά κομμάτια, όχι όμως να πολτοποιηθεί.
Τοποθετώ όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύω καλά και βάζω στο ψυγείο για μια ώρα.
Μοιράζω το μείγμα σε οχτώ μέρη ή σε όσα κομμάτια επιθυμώ.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, ρίχνω λίγο ελαιόλαδο και τοποθετώ τα μπιφτέκια. Συνήθως αφήνω τέσσερα κάθε φορά.
Χρειάζονται λίγα λεπτά από την κάθε πλευρά.
Στα μισά του χρόνου χαμήλωσε λίγο τη φωτιά ωστε να μην πάρουν έντονο χρώμα.
Γευτείτε τα με μια δροσερή καλοκαιρινή σαλάτα, ή σε αφράτο ψωμάκι με μαγιονέζα, αγγούρι και βαλεριάνα όπως εγώ !!!
* Σημείωση: Ξεκινήστε με δυο – τρεις κουταλιές της σούπας και προσθέστε μέχρι να δημιουργηθεί ένα αφράτο μείγμα που να κρατάει όμως το σχήμα του.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
twistandbake.com
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου