Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Κουραμπιεδάκια αμυγδάλου σε δύο εκδοχές..
by Chef Σιμόνη Καφίρη !!!



Με τη μισή ζύμη θα πλάσουμε κουραμπιεδάκια στο κλασικό σφαιρικό σχήμα, ενώ με την υπόλοιπη θα φτιάξουμε δί-χρωμα μισοφέγγαρα.

Υλικά:   { Μερίδες: 65-70 κομμάτια }

•► 500 γρ. βούτυρο φρέσκο (ή 250γρ. βούτυρο φρέσκο + 250γρ. βούτυρο γάλακτος)
•► 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
•► 1 κρόκο (από μεγάλο αβγό) ή 2 κρόκους (από μικρά αβγά)
•► 1 σφηνάκι λικέρ μαστίχας ή ρούμι μαύρο ή μπράντι ή ούζο
•► ξύσμα από 1 λεμόνι
•► 350 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα, χοντροκομμένα
•► 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
•► 1 κιλό αλεύρι μαλακό

Για την επικάλυψη και τη διακόσμηση

•► 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
•► ανθόνερο ή ούζο για το ράντισμα των κουραμπιέδων (προαιρετικά)
•► άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε τους κρόκους και συνεχίζετε το χτύπημα για 5 λεπτά ακόμα.

Μεταφέρετε το μίγμα σε λεκάνη, προσθέτετε το ποτό, το ξύσμα λεμονιού, τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και ανακατεύετε. Προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι συνεχίζοντας το ζύμωμα με τα χέρια. Να είστε προσεκτικοί στην ποσότητα του αλεύρου.

Η ζύμη δεν θα πρέπει να κολλάει στα χέρια και να είναι μαλακή. Για να γίνουν αφράτοι οι κουραμπιέδες δεν πρέπει να πα-ραζυμωθούν.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170οC και στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος 2 ταψιά.

Χωρίζετε το μίγμα στα δύο. Πλάθετε το μισό μίγμα σε στρογγυλούς κουραμπιέδες με διάμετρο 3εκ. και το άλλο μισό το κό-βετε σε μισοφέγγαρα με τη βοήθεια κουπ πατ ανάλογου σχήματος. Τους αραδιάζετε στα ταψιά και τους ψήνετε στο φούρνο για 15-20 λεπτά.

Τους αφήνετε να κρυώσουν εντελώς και ραντίζετε τους στρογγυλούς κουραμπιέδες με ανθόνερο ή ούζο, τους βουτάτε στην άχνη και τους τοποθετείτε τακτικά σε πιατέλα.

Τους άλλους μισούς -τα μισοφέγγαρα- όταν κρυώσουν εντελώς τους πασπαλίζετε πάνω σε σχάρα με άχνη και, κρατώντας τους έναν έναν ξεχωριστά με τσιμπίδα, τους βουτάτε σε λιωμένη σοκολάτα, ώστε να σκεπαστεί το κάθε μισοφέγγαρο μέχρι τη μέση.

Τους αραδιάζετε σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος μέχρι να κρυώσει και να σφίξει η σοκολάτα και στη συνέχεια τους με-ταφέρετε σε πιατέλα

Tips:

Καβουρδίζετε τα αμύγδαλα, χωρίς να τα ασπρίσετε, σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 10 λεπτά. Τα αφήνετε να κρυώσουν και πάνω σε επιφάνεια κοπής τα κόβετε με το μαχαίρι του σεφ σε χοντρά κομμάτια.


Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτα να σας είναι !!!


Η Συνταγή από Σιμόνη Καφίρη/ Food styling: Tina Webb

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

You might also Like ... ...

← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :