Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Πάστα φλώρα αλμυρή με σπανάκι..
by Super Chef Ντίνα Νικολάου !!!



Μια βουτυράτη πάστα φλώρα στη γλυκιά ή αλμυρή εκδοχή της είναι πάντα ευπρόσδεκτη στο τραπέζι και ταιριάζει σε κάθε περίσταση.

Τη φτιάχνουμε λοιπόν με μια ωραία γέμιση με σπανάκι και τυριά και δεν θα μείνει μπουκιά !!!

Υλικά:   { Για 6 Μερίδες }

Για τη ζύμη

•► 400 γρ. περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•► ελάχιστο αλάτι
•► ελάχιστη ζάχαρη
•► 250 γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη), σε μικρά κομμάτια + λίγο επιπλέον λιωμένο για τη φόρμα
•► 1 αβγό ελαφρώς χτυπημένο
•► 1 κουτ. σούπας κρύο γάλα
•► 1 ασπράδι αβγού για την επάλειψη

Για τη γέμιση

•► 2 αβγά
•► 500 γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο, σοταρισμένο σε 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, καλά στραγγισμένο
•► 250 γρ. ανθότυρο κομματιασμένο με ένα πιρούνι
•► 100 γρ. γραβιέρα της αρεσκείας σας, τριμμένη
•► ½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο σε σκόνη
•► αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Ετοιμάζετε τη ζύμη:
Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη και ρίχνετε και τα κυβάκια του βου-τύρου. Με τις άκρες των δαχτύλων σας αρχίζετε να τρίβετε τα κομμάτια του βούτυρου με το αλεύρι, μέχρι να πάρετε ένα μίγμα που να μοιάζει με λεπτά ψίχουλα.

Τότε ρίχνετε το αβγό και κρύο γάλα και ανακατεύετε με τα χέρια σας, έτσι ώστε να φτιάξετε μια σφιχτή ζύμη. Την πλάθετε σε μπάλα, την τυλίγετε σε διάφανη μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα, μέχρι να σοτάρετε το σπανάκι, να το στραγγίξετε και να ετοιμάσετε τη γέμιση.

Ετοιμάζετε τη γέμιση: Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά με το σύρμα και προσθέτετε το σοταρισμένο σπανάκι, το ανθότυρο, τη γραβιέρα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύετε καλά.

Για την τάρτα: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνετε ελαφρά τον πάτο και τα τοιχώματα μιας φόρμας για τάρτες διαμέτρου 22-24εκ. Βγάζετε από το ψυγείο τη ζύμη και την αφήνετε για 10 λεπτά να ζεσταθεί ελαφρώς σε θερμοκρασία δωματίου.

Παίρνετε τα ¾ της ζύμης, τη βάζετε στο κέντρο της φόρμας και με την παλάμη σας αρχίζετε να την πιέζετε για να απλωθεί ομοιόμορφα στη φόρμα, καλύπτοντας και τα τοιχώματα. Με ένα πιρούνι τρυπάτε τη ζύμη εδώ κι εκεί. Αδειάζετε το μίγμα της γέμισης στη ζύμη και ισιώνετε την επιφάνεια.

Απλώνετε την υπόλοιπη ζύμη με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο και με ένα μαχαίρι χωρίς δόντια την κόβετε σε έξι λωρίδες με πλάτος 1εκ.

Τις βάζετε χιαστί πάνω στη γέμιση, όπως κάνετε με την κλασική πάστα φλώρα. Αλείφετε τις λωρίδες με το ασπράδι και βά-ζετε την τάρτα στο μεσαίο ράφι του φούρνου.

Ψήνετε για 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η ζύμη. Σερβίρετε την τάρτα χλιαρή.



Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!


Η Συνταγή από Ντίνα Νικολάου/ Food Styling: Αντωνία Κατή

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

You might also Like ... ...

← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :