Σήμερα θα φτιάξουμε ένα υπέροχο ψωμί γεμάτο με κουμκουάτ και τριμμένο καπνιστό τυρί από το Μέτσοβο, που ονομάζεται metsovone.
Υλικά:   { Για περίπου 15 ψωμάκια }
•► 1 δόση ζύμη για ψωμί
•► 200 γρ καπνιστό τυρί Μετσοβόνε, τριμμένο λεπτά
•► 6-7 κουμκουάτ, μόνο τη φλούδα, ψιλοκομμένα
•► πιπέρι αλέπο (προαιρετικά, το βρίσκετε στα μπαχαράδικα)
Εκτέλεση:
Φτιάξτε το ψωμί και αφήστε το να φουσκώσει για 1.5-2 ώρες. Έπειτα πλάστε 15 περίπου μικρά ψωμάκια.
Κάντε τα ψωμάκια όσο πιο επίπεδα μπορείτε βάλτε τα σε μια λαμαρίνα ή ρηχό ταψί καλυμένο με αντικολλητική ταινία και απλώστε στην επιφάνεια του καθενός λίγο από το ψιλοκομμένο κουμκουάτ και λίγο από το τριμμένο τυράκι.
Πασπαλίστε με το πιπέρι και αφήστε τα να φουσκώσουν για 30 λεπτά.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220oC.
Ψήστε τα ψωμάκια τα πρώτα 10 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία και μετά χαμηλώστε στους 180οC.
Συνολικά θέλουν περίπου 35-40 λεπτά, αλλά οι χρόνοι εξαρτώνται πάντοτε από το φούρνο.
Θα πρέπει να έχουν πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Μόλις ψηθούν βάλτε τα να κρυώσουν πάνω στη σχάρα και σερβίρετε.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
kumquat.gr
•► 1 δόση ζύμη για ψωμί
•► 200 γρ καπνιστό τυρί Μετσοβόνε, τριμμένο λεπτά
•► 6-7 κουμκουάτ, μόνο τη φλούδα, ψιλοκομμένα
•► πιπέρι αλέπο (προαιρετικά, το βρίσκετε στα μπαχαράδικα)
Εκτέλεση:
Φτιάξτε το ψωμί και αφήστε το να φουσκώσει για 1.5-2 ώρες. Έπειτα πλάστε 15 περίπου μικρά ψωμάκια.
Κάντε τα ψωμάκια όσο πιο επίπεδα μπορείτε βάλτε τα σε μια λαμαρίνα ή ρηχό ταψί καλυμένο με αντικολλητική ταινία και απλώστε στην επιφάνεια του καθενός λίγο από το ψιλοκομμένο κουμκουάτ και λίγο από το τριμμένο τυράκι.
Πασπαλίστε με το πιπέρι και αφήστε τα να φουσκώσουν για 30 λεπτά.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220oC.
Ψήστε τα ψωμάκια τα πρώτα 10 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία και μετά χαμηλώστε στους 180οC.
Συνολικά θέλουν περίπου 35-40 λεπτά, αλλά οι χρόνοι εξαρτώνται πάντοτε από το φούρνο.
Θα πρέπει να έχουν πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Μόλις ψηθούν βάλτε τα να κρυώσουν πάνω στη σχάρα και σερβίρετε.
You might also Like... ...
Κι άλλες συνταγές θα βρείτε ΕΔΩ Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
kumquat.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου