Η διασημότερη τάρτα στον κόσμο ίσως. Μια συνταγή για πάστα φλώρα με μαρμελάδα κουμ κουάτ.
Υλικά:
•► 225 γρ. βούτυρο
•► 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
•► 50 γρ. ζάχαρη καστανή
•► 2 αυγά (ελαφρά χτυπημένα)
•► 450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοκκινισμένο)
•► ½ κουταλάκι του γλυκού baking powder
•► 1 βανίλια
•► 1 πρέζα αλάτι
•► 2 κ. σούπας κονιάκ
•► 200 γρ. μαρμελάδα κουμ κουάτ
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε όλα τα υλικά μέσα στο μίξερ και χτυπάμε με το φτερό.
Όταν η ζύμη θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου του μίξερ τότε την βγάζουμε και φτιάχνουμε μια μπάλα με την ζύμη.
Την τυλίγουμε με μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο (30΄ λεπτά στο ψυγείο) να σκληρύνει για να είναι εύπλαστη και να μην μας κολλάει στα χέρια.
Στη συνέχεια, βουτυρώνουμε το ταψί της τάρτας και απλώνουμε την ζύμη από πάνω και τη σπρώχνουμε προς το τοίχωμα του ταψιού.
Απλώνουμε την μαρμελάδα επάνω στη ζύμη που στρώσαμε.
Με την ζύμη που μας περίσσεψε πλάθουμε μικρές ροδέλες και τις απλώνουμε σταυρωτά επάνω από την μαρμελάδα.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 35΄-40΄ λεπτά μέχρι να ροδίσει η ζύμη.
Μόλις ψηθεί, την αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια.
•► Κι άλλες συνταγές θα βρείτε ΕΔΩ
•► 1 συνταγή απο Ντίνα Νικολάου· θα βρείτε ΕΔΩ
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
kumquat.gr
•► 225 γρ. βούτυρο
•► 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
•► 50 γρ. ζάχαρη καστανή
•► 2 αυγά (ελαφρά χτυπημένα)
•► 450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοκκινισμένο)
•► ½ κουταλάκι του γλυκού baking powder
•► 1 βανίλια
•► 1 πρέζα αλάτι
•► 2 κ. σούπας κονιάκ
•► 200 γρ. μαρμελάδα κουμ κουάτ
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε όλα τα υλικά μέσα στο μίξερ και χτυπάμε με το φτερό.
Όταν η ζύμη θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου του μίξερ τότε την βγάζουμε και φτιάχνουμε μια μπάλα με την ζύμη.
Την τυλίγουμε με μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο (30΄ λεπτά στο ψυγείο) να σκληρύνει για να είναι εύπλαστη και να μην μας κολλάει στα χέρια.
Στη συνέχεια, βουτυρώνουμε το ταψί της τάρτας και απλώνουμε την ζύμη από πάνω και τη σπρώχνουμε προς το τοίχωμα του ταψιού.
Απλώνουμε την μαρμελάδα επάνω στη ζύμη που στρώσαμε.
Με την ζύμη που μας περίσσεψε πλάθουμε μικρές ροδέλες και τις απλώνουμε σταυρωτά επάνω από την μαρμελάδα.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 35΄-40΄ λεπτά μέχρι να ροδίσει η ζύμη.
Μόλις ψηθεί, την αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια.
You might also Like... ...
•► Κι άλλες συνταγές θα βρείτε ΕΔΩ
•► 1 συνταγή απο Ντίνα Νικολάου· θα βρείτε ΕΔΩ
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
kumquat.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου