Όλα όσα χρειάζεσαι
για να φτιάξεις το τέλειο σπιτικό παγωτό
με την βοήθεια μιας παγωτομηχανής !!!
Το καλοκαίρι είναι εδώ, οι πρώτες ζέστες έκαναν την εμφάνισή τους και εσύ που ζεις με παγωτό χειμώνα-καλοκαίρι, είμαστε βέβαιοι πως δεν βλέπεις την ώρα να φτιάξεις το τέλειο σπιτικό παγωτό.
Είναι γεγονός πως το χειροποίητο παγωτό δεν συγκρίνεται με του εμπορίου γιατί χρησιμοποιώντας αγνά και προσεγμένα υλικά μπορείς να πετύχεις την πιο λαχταριστή γεύση.
Επίσης είναι πολύ πιο υγιεινό και οικονομικό, όμως, εξίσου νόστιμο! Ας φτιάξουμε, λοιπόν, το δικό μας παγωτό σήμερα κιόλας!
Ξεκινάμε ??
► 1 ► Ένα από τα πρώτα πράγματα που θα πρέπει να θυμάσαι είναι πως η παγωτομηχανή πρέπει να είναι παγωμένη. Γι’ αυτό βάλε τον κάδο της παγωτομηχανής στην κατάψυξη, μισή ώρα πριν ξεκινήσεις τη διαδικασία.
► 2 ► Ως γνωστόν ό,τι παγώνει διογκώνεται. Γι’ αυτό όταν φτιάξεις το μείγμα σου μην γεμίσεις τον κάδο της παγωτομηχανής μέχρι πάνω.
► 3 ► Προτείνουμε να χρησιμοποιήσεις κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά. Ξέρουμε δεν είναι light… αλλά στη γεύση δεν χωράνε εκπτώσεις!
► 4 ► Αν θες να προσθέσεις κάτι στο παγωτό σου όπως ξηρούς καρπούς, κομμάτια σοκολάτας, κομμάτια φρούτων ή μπισκότα, κάν’ το αφού κλείσεις την παγωτομηχανή.
► 5 ► Για να αποκτήσει την τέλεια υφή τοποθέτησε το παγωτό μια-δύο ώρες στη κατάψυξη.
► 6 ► Μόλις το βγάλεις από τη κατάψυξη, άφησέ το να ξεκουραστεί για 5 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου και σέρβιρε χρησιμοποιώντας ένα βρεγμένο κουτάλι.
•► 300 γρ. κρέμα γάλακτος
•► 1 φακελάκι σαλέπι 10-12 γρ.
•► 100 γρ. ζάχαρη άχνη
•► 200 γρ. γάλα φρέσκο
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά με έναν αυγοδάρτη ή με μίξερ χειρός.
Βάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή κι έτοιμο!
Αν θέλουμε, το βάζουμε μια ώρα στην κατάψυξη για να παγώσει λίγο περισσότερο, αν και μπορούμε να το σερβίρουμε κι αμέσως!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
you.gr
για να φτιάξεις το τέλειο σπιτικό παγωτό
με την βοήθεια μιας παγωτομηχανής !!!
Το καλοκαίρι είναι εδώ, οι πρώτες ζέστες έκαναν την εμφάνισή τους και εσύ που ζεις με παγωτό χειμώνα-καλοκαίρι, είμαστε βέβαιοι πως δεν βλέπεις την ώρα να φτιάξεις το τέλειο σπιτικό παγωτό.
Είναι γεγονός πως το χειροποίητο παγωτό δεν συγκρίνεται με του εμπορίου γιατί χρησιμοποιώντας αγνά και προσεγμένα υλικά μπορείς να πετύχεις την πιο λαχταριστή γεύση.
Επίσης είναι πολύ πιο υγιεινό και οικονομικό, όμως, εξίσου νόστιμο! Ας φτιάξουμε, λοιπόν, το δικό μας παγωτό σήμερα κιόλας!
Ξεκινάμε ??
► 1 ► Ένα από τα πρώτα πράγματα που θα πρέπει να θυμάσαι είναι πως η παγωτομηχανή πρέπει να είναι παγωμένη. Γι’ αυτό βάλε τον κάδο της παγωτομηχανής στην κατάψυξη, μισή ώρα πριν ξεκινήσεις τη διαδικασία.
► 2 ► Ως γνωστόν ό,τι παγώνει διογκώνεται. Γι’ αυτό όταν φτιάξεις το μείγμα σου μην γεμίσεις τον κάδο της παγωτομηχανής μέχρι πάνω.
► 3 ► Προτείνουμε να χρησιμοποιήσεις κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά. Ξέρουμε δεν είναι light… αλλά στη γεύση δεν χωράνε εκπτώσεις!
► 4 ► Αν θες να προσθέσεις κάτι στο παγωτό σου όπως ξηρούς καρπούς, κομμάτια σοκολάτας, κομμάτια φρούτων ή μπισκότα, κάν’ το αφού κλείσεις την παγωτομηχανή.
► 5 ► Για να αποκτήσει την τέλεια υφή τοποθέτησε το παγωτό μια-δύο ώρες στη κατάψυξη.
► 6 ► Μόλις το βγάλεις από τη κατάψυξη, άφησέ το να ξεκουραστεί για 5 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου και σέρβιρε χρησιμοποιώντας ένα βρεγμένο κουτάλι.
Αφού λοιπόν έμαθες όλα τα μυστικά,Υλικά
πάμε να ετοιμάσουμε ένα υγιεινό και
πεντανόστιμο παγωτό καϊμάκι !!!
•► 300 γρ. κρέμα γάλακτος
•► 1 φακελάκι σαλέπι 10-12 γρ.
•► 100 γρ. ζάχαρη άχνη
•► 200 γρ. γάλα φρέσκο
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά με έναν αυγοδάρτη ή με μίξερ χειρός.
Βάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή κι έτοιμο!
Αν θέλουμε, το βάζουμε μια ώρα στην κατάψυξη για να παγώσει λίγο περισσότερο, αν και μπορούμε να το σερβίρουμε κι αμέσως!
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
you.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου