Μια απίστευτα νόστιμη πίτα, με πληθωρική γέμιση που συνδυάζει κιμά και μανιτάρια. Συνοδέψτε την με ντοματίνια σοτέ.
Υλικά:   { Μερίδες: για ένα μεγάλο ταψί του φούρνου }
•► 8 φύλλα κρούστας
•► 1 συσκευασία μανιτάρια πλευρώτους ψιλοκομμένα
•► 600 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
•► 1 κρεμμύδι μεγάλο, τριμμένο στον τρίφτη
•► 3 πράσα ψιλοκομμένα
•► 1 φλιτζανάκι του καφέ κουκουναρόσπορους
•► 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
•► 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
•► 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
•► 1 ποτηράκι του κρασιού κρασί λευκό
•► 1 φλιτζάνι κασέρι τριμμένο
•► αλάτι, πιπέρι
•► άφθονο ελαιόλαδο για το άλειμμα του ταψιού και των φύλλων
Για τη γαρνιτούρα
•► 24 ντοματίνια
•► 2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
•► 2 κουτ. σούπας βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο
•► 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
•► αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Ετοιμάζετε τη γέμιση: Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και τα πράσα για 2-3 λεπτά. Προσθέτετε τον κιμά και τον ανακατεύετε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
Προσθέτετε τα μανιτάρια και τους κουκουναρόσπορους, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε το λευκό κρασί, αφήνετε να πάρει βράση και σιγομαγειρεύετε για 20 λεπτά μέχρι να στεγνώσει η γέμιση. Προσθέτετε την πάπρικα, το μαϊντανό και το κασέρι και ανακατεύετε καλά.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Αλείφετε με ελαιόλαδο ένα μεσαίο ταψί και το στρώνετε με 4 φύλλα που λαδώνετε ένα ένα. Αδειάζετε μέσα τη γέμιση, την ισιώνετε και γυρνάτε τα περισσεύματα των κάτω φύλλων πάνω στη γέμιση.
Απλώνετε από πάνω άλλα 4 λαδωμένα φύλλα. Χαράζετε βαθιά την πίτα σε κομμάτια και την ψήνετε στο φούρνο για 45 λεπτά και μέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε τα ντοματίνια: Τα ζεματάτε σε καυτό νερό και τα ξεφλουδίζετε πιέζοντάς τα απαλά με τα δάχτυλά σας. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε τα ντοματίνια σε μέτρια φωτιά. Τα πασπαλίζετε με τη ζάχαρη, το αλάτι και λίγο πιπέρι.
Ρίχνετε το βασιλικό και ανακατεύετε απαλά να μη σπάσουν. Τα μαγειρεύετε για 5 λεπτά ακόμη και ύστερα τα βάζετε μαζί με τα υγρά του τηγανιού σε ταψάκι σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150οC για 30 λεπτά.
Σερβίρετε την πίτα ζεστή, γαρνίροντας με τα ντοματίνια.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► 8 φύλλα κρούστας
•► 1 συσκευασία μανιτάρια πλευρώτους ψιλοκομμένα
•► 600 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
•► 1 κρεμμύδι μεγάλο, τριμμένο στον τρίφτη
•► 3 πράσα ψιλοκομμένα
•► 1 φλιτζανάκι του καφέ κουκουναρόσπορους
•► 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
•► 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
•► 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
•► 1 ποτηράκι του κρασιού κρασί λευκό
•► 1 φλιτζάνι κασέρι τριμμένο
•► αλάτι, πιπέρι
•► άφθονο ελαιόλαδο για το άλειμμα του ταψιού και των φύλλων
Για τη γαρνιτούρα
•► 24 ντοματίνια
•► 2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
•► 2 κουτ. σούπας βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο
•► 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
•► αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Ετοιμάζετε τη γέμιση: Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και τα πράσα για 2-3 λεπτά. Προσθέτετε τον κιμά και τον ανακατεύετε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
Προσθέτετε τα μανιτάρια και τους κουκουναρόσπορους, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε το λευκό κρασί, αφήνετε να πάρει βράση και σιγομαγειρεύετε για 20 λεπτά μέχρι να στεγνώσει η γέμιση. Προσθέτετε την πάπρικα, το μαϊντανό και το κασέρι και ανακατεύετε καλά.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Αλείφετε με ελαιόλαδο ένα μεσαίο ταψί και το στρώνετε με 4 φύλλα που λαδώνετε ένα ένα. Αδειάζετε μέσα τη γέμιση, την ισιώνετε και γυρνάτε τα περισσεύματα των κάτω φύλλων πάνω στη γέμιση.
Απλώνετε από πάνω άλλα 4 λαδωμένα φύλλα. Χαράζετε βαθιά την πίτα σε κομμάτια και την ψήνετε στο φούρνο για 45 λεπτά και μέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε τα ντοματίνια: Τα ζεματάτε σε καυτό νερό και τα ξεφλουδίζετε πιέζοντάς τα απαλά με τα δάχτυλά σας. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε τα ντοματίνια σε μέτρια φωτιά. Τα πασπαλίζετε με τη ζάχαρη, το αλάτι και λίγο πιπέρι.
Ρίχνετε το βασιλικό και ανακατεύετε απαλά να μη σπάσουν. Τα μαγειρεύετε για 5 λεπτά ακόμη και ύστερα τα βάζετε μαζί με τα υγρά του τηγανιού σε ταψάκι σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150οC για 30 λεπτά.
Σερβίρετε την πίτα ζεστή, γαρνίροντας με τα ντοματίνια.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή απο Ηλίας Μαμαλάκης/ Food Styling: Tina Webb
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου