Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019

Χαρουπο – κέικ Εντυπωσιακό & θρεπτικό ...
by Chef Neanikon.gr !!!



Την αγάπη μου για το χαρούπι και τα προϊόντα του (χαρουπόμελο & χαρουπάλευρο) την γνωρίζετε!

Άλλωστε ένας από τους λόγους που ξεκίνησα το Νεανικόν ήταν και για αναδείξω αυτά τα υπέροχα υλικά που ένιωθα πως ενώ τα έχουμε σε αφθονία είναι κάπως ξεχασμένα 🙁

Σήμερα θα τα αξιοποιήσουμε σε άλλο ένα ωραίο χαρουπο_κέικ !! Εντυπωσιακό, θρεπτικό, γεμάτο αρώματα και πανεύκολο !!!

Το χαρουπόμελο - που θα χρησιμοποιήσουμε - έχει ένα δικό του πολύ δυνατό άρωμα, ίσως βαρύ για τα αρτοπαρασκευάσματά μας. Για αυτό, όπως πάντα λέω, πρέπει λίγο να το “καπελώσουμε” με αρωματικά και μπαχάρια, διαφορετικά δεν θα μας είναι ευχάριστο στην γεύση

Υλικά:   { προκύπτει ένα πολύ μικρό αλλά ψηλό κέικ – περίπου 7-8 μερίδες }

Για το κέικ

•► 200 ml χαρουπόμελο
•► 100 ml ελαιόλαδο
•► 120 ml χυμό πορτοκαλιού
•► 2 κουταλιές ταχίνι ολικής
•► 1 αυγό
•► ξύσμα από ένα πορτοκάλι
•► ξύσμα από 1/3 λεμονιού
•► 1 κουταλιά χαρουπάλευρο
•► 1 κουταλιά κανέλα
•► 1/4 κουταλάκι γαρύφαλλο
•► 180 γρ αλεύρι ολικής (χρησιμοποίησα Ζέας)
•► 1 κουταλιά baking powder
•► 2 μικρά τσέρκια διαμέτρου 12 εκ
•► φρούτα εποχής { για τον στολισμό }

Για την αμυγδαλόπαστα

•► 300 γρ αλεύρι αμυγδάλου (βρίσκουμε σε καταστήματα με βιολογικά)
•► 2 κουταλιές μέλι
•► 50 ml ζεστό νερό

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε με το κέικ. Τοποθετούμε στο μίξερ το χαρουπόμελο, το ελαιόλαδο, τον χυμό πορτοκαλιού, το ταχίνι και το αυγό και δουλεύουμε για 1 λεπτό το μείγμα μέχρι τα υλικά μας να ενωθούν.

Αδειάζουμε σε ένα μπολ ανάδευσης και προσθέτουμε τα αρωματικά, το χαρουπάλευρο και το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού. Ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη και σταδιακά ρίχνουμε το αλεύρι, στο οποίο έχουμε ενσωματώσει το baking powder. Ανακατεύουμε και πάλι μέχρι να δημιουργηθεί ο επιθυμητός χυλός.

Λαδώνουμε και αλευρώνουμε τα τσέρκια και τα τοποθετούμε πάνω στο ταψί. Γεμίζουμε σε ίσες ποσότητες και φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς, περίπου για μισή ώρα.

Παράλληλα, όσο ψήνεται το κέικ, προχωράμε με την αμυγδαλόπαστα. Σε ένα μπολ τοποθετούμε τα υλικά και πλάθουμε (με τα χέρια μας) μέχρι να σχηματιστεί μία μαλακή ζύμη. Δεν θέλουμε να είναι πολύ “σκληρή”, ας είναι λίγο πιο ζουμερή ώστε να μπορούμε εύκολα να την απλώσουμε χωρίς να χρειαστεί άνοιγμα με πλάστη.

Μόλις κρυώσει το κέικ αφαιρούμε τα δύο τσέρκια. Με μαχαίρι κόβουμε κάθε κέικ σε δύο ίσα μέρη. Αν τα κεκάκια φούσκωσαν πολύ, καλό είναι να αφαιρέσουμε λίγο την “κοιλιά” τους ώστε να είναι όλα επίπεδα και στο ίδιο πάχος περίπου.

Τοποθετούμε το πρώτο κομμάτι στον δίσκο που θα σερβίρουμε το γλυκό μας, απλώνουμε αμυγδαλόπαστα (το 1/3 της ποσότητας) αφήνοντας περισσότερο περιμετρικά στις άκρες ώστε να καλύπτει τα κενά που θα σχηματιστούν ανάμεσα στα δύο επίπεδα.

Τοποθετούμε το δεύτερο κομμάτι και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να ολοκληρωθούν και τα 4. Με ένα μαχαίρι ισιώνουμε την αμυγδαλόπαστα γύρω γύρω, δίνοντας στο γλυκό μας ωραία και κομψή εμφάνιση.

Στολίζουμε με φρούτα εποχής και ό,τι άλλο μας αρέσει και απολαμβάνουμε! Συντηρούμε καλύτερα στο ψυγείο.

Tips: { Λίγες Παρατηρήσεις }

Όπως είπαμε και παραπάνω το κέικ μας είναι κάπως “μικρό στο μάτι”. Βέβαια επειδή είναι ψηλό και συμπαγές βγάζει πάνω κάτω 8 λεπτές αλλά χορταστικές μερίδες.

Στην αμυγδαλόπαστα δεν έβαλα κάποιο αρωματικό γιατί ήθελα να ακούγεται περισσότερο το κέικ. Αν θέλετε όμως μπορείτε να δοκιμάσετε λίγη φυσική βανίλια.

Πρέπει να γνωρίζετε πως η αμυγδαλόπαστα (χάρη στο μέλι) έχει χρώμα μπεζ, λίγο πιο μπεζ από ότι φαίνεται στην φωτογραφία.

Μία άλλη έκδοση, λίγο πιο φρουτένια και πικάντικη χάρη στην μπανάνα και στο ginger είναι αυτή.


Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!


Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

neanikon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :