Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019

Συκαλευριά με Γεύση Μοναδική...
by Neanikon.gr !!!



Η συκαλευριά είναι σαν την μουσταλευριά, που αντί για μούστο χρησιμοποιούμε τον ζωμό από τα σύκα.

Επειδή βέβαια εγώ δεν θέλω να “ξεζουμιάζω” τα φρούτα και έτσι να πετώ το μεγαλύτερο τους μέρος, θα χρησιμοποιήσω τα σύκα ολόκληρα, μαζί και με την υπέροχη και θρεπτική τους φλούδα. Το αποτέλεσμα ?? Τέλειο !!! Πάμε να φτιάξουμε την συκαλευριά μας !!!

Υλικά:   { Για 4 Μερίδες }

•► 850 γρ πραγματικά ώριμα σύκα (κρατάμε την φλούδα, αφαιρούμε μόνο το σκληρό πάνω κομματάκι από το κοτσάνι τους)
•► 1 μεγάλο μήλο
•► ψιλοτριμμένο ξύσμα από ¼ πορτοκαλιού περίπου
•► 1 κουταλιά μέλι
•► 80 ml κρύο νερό
•► 3,5 κουταλιές αλεύρι ολικής (χρησιμοποίησα Ζέας)

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το μήλο. Το προσθέτουμε μαζί με τα σύκα στο μούλτι. Πολτοποιούμε επίμονα μέχρι να σχηματιστεί μία λεία κρέμα.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε μία μικρή κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά και μόλις αρχίζει να βράζει ανακατεύουμε σταθερά μη μας κολλήσει.

Παράλληλα σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το κρύο νερό, το αλεύρι και το μέλι. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι το αλεύρι να διαλυθεί πλήρως.

Ρίχνουμε το μείγμα μες στην κατσαρόλα με τον πολτό που βράζει και συνεχίζουμε σταθερά το ανακάτεμα για 2-3 λεπτά περίπου μέχρι η κρέμα να δέσει.

Λογικά επειδή δεν υπάρχον πολλά υγρά γρήγορα θα σχηματιστεί η υφή που θέλουμε. Μερικά δευτερόλεπτα πριν αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού.

Ανακατεύουμε και πάλι για λίγο ώστε να απλωθεί παντού το άρωμα του πορτοκαλιού και αδειάζουμε την συκαλευριά μας σε μικρά μπολάκια.

Περιμένουμε να πέσει η θερμοκρασία και διατηρούμε στο ψυγείο. Πριν σερβίρουμε στολίζουμε με φρούτα εποχής και ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας.

Tips {Λίγες Παρατηρήσεις}:

Αν τα σύκα είναι πολύ γλυκά (κάποιες ποικιλίες είναι σαν λουκούμι) εννοείται πως δεν χρειάζεται η μία κουταλιά μέλι.

Στις κρέμες το αλεύρι πρέπει πάντα να διαλύεται σε κρύο νερό και μετά να ενσωματώνεται στο καυτό μείγμα που βράζει.

Μη παραλείψετε το ξύσμα πορτοκαλιού, είναι αυτό που δίνει ένταση και άρωμα στην γεύση. Διαφορετικά θα είναι απλά μία flat – λίγο βαρετή – γλυκά.

Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε περισσότερο αλεύρι (όπως στην κλασσική μουσταλευριά) ώστε να προκύψει πιο “στέρεα κρέμα”, αλλά εγώ προτιμώ κάτι πιο απαλό.

Δεν έβαλα κάποιο μπαχάρι, γιατί το πορτοκάλι δίνει μία τόσο (μα τόσο!) ευχάριστη και δροσερή νότα που πιστεύω ταιριάζει υπέροχα στην εποχή μας. Αν ήταν χειμώνας μπορεί να τολμούσα μία πιο μπαχαριασμένη έκδοση που να θυμίζει λίγο και την αγαπημένη συκομαΐδα.

Ενημέρωση από τον admin – ο οποίος τυγχάνει να ασχολείται ερασιτεχνικά με την Ζαχαροπλαστική & την Μαγειρική: Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και 1 κλαδί αρμπαρόριζας & 1 κλαδί φρέσκου βασιλικού.




Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτη να σας είναι !!!


Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

neanikon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :