Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019

Βασιλόπιτα με τζίντζερ... by Neanikon.gr !!!



H συνταγή αποτελεί παραλλαγή της βασιλόπιτας που παρουσίασα πριν 2 χρόνια. Στην σημερινή εκδοχή επικρατεί το τζίντζερ άρα το αποτέλεσμα είναι πιο πικάντικο.

Αυτό σημαίνει πως αν σε κάποιον δεν αρέσει το τζίντζερ (σε μένα αρέσει υπερβολικά) μπορεί να του φανεί η φετινή βασιλόπιτα κάπως περίεργη.

Για να ισορροπήσω την έντονη γεύση χρησιμοποίησα μεγαλύτερη αναλογία σε γλυκαντικό, δηλαδή σε πετιμέζι. Επίσης μείωσα το ελαιόλαδο και πρόσθεσα ένα πολτοποιημένο μήλο για να δώσω ελάχιστα πιο ζουμερή και λιγότερο λαδερή υφή.

Η δύο κουταλιές τζίντζερ φαίνονται “πολύ” αλλά και στις 2 δοκιμές μου δεν μου φάνηκε ενοχλητικό. Αυτό μπορεί να οφείλεται είτε στο γεγονός ότι εγώ είμαι συνηθισμένος στα μπαχάρια είτε γιατί το συγκεκριμένο που χρησιμοποίησα δεν ήταν αρκετά δυνατό.

Τέλος θεωρώ καλύτερο να χρησιμοποιηθεί κάποιο πετιμέζι με ήπια γεύση. Αν googlάρετε “άθερμο πετιμέζι” ή σταφυλλομελο θα δείτε πως υπάρχουν αρκετά που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία, τα οποία προσωπικά πιστεύω προσφέρονται περισσότερο για γλυκοπαρασκεύασματα.

Υλικά:

•► 100 ml ελαιόλαδο
•► 1 γλυκό μήλο
•► 240 ml πετιμέζι (κατά προτίμηση άθερμο ή σταφυλλόμελο που είναι ελαφρύ στη γεύση )
•► 150 ml νερό
•► χοντροκομμένο ξύσμα από ένα μικρό πορτοκάλι
•► 2 κοφτές κουταλιές τζίντζερ (αποξηραμένο)
•► 4 κουταλιές σταφίδες
•► 3 αυγά
•► 240 γρ αλεύρι ολικής (περίπου τόσο όσο χρειάζεται για να προκύψει ένας σχετικά πηχτός χυλός, όχι πολύ αραιός)
•► 1 κουταλιά baking powder
•► 1 φλουρί
•► Ταψάκι με διάμετρο 20 εκ

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder και τα αφήνουμε στην άκρη.

Στο μούλτι (ή στον επεξεργαστή τροφών) ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από τα αυγά και το ξύσμα πορτοκαλιού) και επίμονα «πολτοποιούμε» μέχρι οι σταφίδες να λιώσουν και να προκύψει ένα ομοιογενές υγρό.

Προφανώς το μήλο το βάζουμε αφού το καθαρίσουμε και το κόψουμε σε κομμάτια.

Αδειάζουμε σε ένα μπολ ανάδευσης και προσθέτουμε τα αυγά. Χτυπάμε καλά με τον αυγοδάρτη ή με μίξερ.

Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι με το baking powder. Τελευταίο ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε λίγο και μεταφέρουμε το χυλό σε ταψί, το οποίο έχουμε λαδώσει και αλευρώσει καλά. Τοποθετούμε και το φλουρί!

Φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 45 με 50 λεπτά περίπου. Προσέχουμε μην παραψηθεί. Αν παραψηθεί κάπως θα βαρύνει η γεύση και θα σκληρύνει η επιφάνεια του κέικ μας Αυτό ήταν!

Εάν θέλουμε φτιάχνουμε τον γνωστό γλάσο. Δηλαδή σε ένα ποτηράκι ανακατεύουμε καλά

•► 2 κουταλιές ταχίνι ολικής,
•► 2 κουταλιές μέλι,
•► 1 κουταλάκι κακάο,
•► 1 κουταλάκι χαρουπάλευρο και
•► 2 κουταλιές νερό.

…Τόσο απλά !!! Απλώνουμε πάνω από την βασιλόπιτά μας αφού λίγο κρυώσει.



Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτη να σας είναι !!!


Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

neanikon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :