Εύκολο, θρεπτικό,
νοστιμότατο παγωτάκι για σήμερα !!!
Τα υπέροχα λιπαρά που μας χαρίζουν το αβοκάντο και το ταχίνι προσφέρουν καταπληκτική κρεμώδη υφή και μάλιστα χωρίς παγωτομηχανή. Το μόνο που απαιτείται και θέλει προσοχή είναι το αβοκάντο που θα επιλέξουμε να είναι πραγματικά και συνολικά ώριμο, πολύ μαλακό, σχεδόν παραγινωμένο.
Σε αντίθετη περίπτωση, εάν επιχειρήσετε να χρησιμοποιήσετε ένα σχετικά άγουρο αβοκάντο, η γεύση θα επηρεαστεί αρνητικά και ό,τι και να κάνετε δεν θα μπορείτε να το σώσετε.
Σε γενικές γραμμές το μυστικό είναι το αβοκάντο να δώσει την λιπαρή υφή στο παγωτό αλλά η όποια γεύση του να καπελωθεί από τα υπόλοιπα υλικά.
Το κακάο προσφέρει δυνατή γεύση αλλά σε συνδυασμό με κάποιο επιπλέον υλικό μπορεί να μας χαρίσει κάτι πραγματικά απολαυστικό. Αυτή την φορά επέλεξα να προσθέσω λίγο καφέ που εγγυημένα γνωρίζω πως ταιριάζει υπέροχα με την σοκολάτα.
Όσον αφορά το ταχίνι, ψηφίζω φανατικά το ολικής έναντι του αποφλοιωμένου. Το ολικής το βρίσκουμε στα καταστήματα με βιολογικά και πιστέψτε με έχει πολύ καλύτερη υφή και γεύση! Το αποφλοιωμένο μου φαίνεται κάπως πιο στυφό σε σχέση το ολικής.
Τέλος θα ενισχύσω την γεύση με κομματάκια από χειροποίητη σοκολάτα και θα στολίσω με γλάσο σοκολάτας δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα πιο “σοκολασμένο”.
Υλικά:
•► 5 κουταλιές μέλι
•► 2 κουταλιές καλής ποιότητας κακάο
•► 2 κουταλάκια στιγμιαίο καφέ
•► 140 ml νερό
•► 120 γρ πολύ ώριμη ψίχα αβοκάντο (περίπου δυο μικρά αβοκάντο)
•► 2 κουταλιές ταχίνι ολικής
•► 4 – 5 κουταλιές τριμμένη χειροποίητη σοκολάτα
Για τον στολισμό
•► Γλάσο σοκολάτας
•► 1 κουταλιά ταχίνι ολικής
•► 1 κουταλιά νερό
•► 1 κουταλιά μέλι
•► 1/2 κουταλάκι κακάο και 1/2 κουταλάκι χαρουπάλευρο
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε όλα τα υλικά, εκτός από την τριμμένη σοκολάτα, στον κάδο του μούλτι. Πολτοποιούμε μέχρι να σχηματιστεί μία λεία κρέμα. Στο τέλος ρίχνουμε την τριμμένη σοκολάτα ανακατεύοντας λίγο ακόμα ώστε να απλωθεί παντού.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ το οποίο αποθηκεύουμε στην κατάψυξη για ένα ολόκληρο βράδυ.
Για να παρασκευάσουμε το γλάσο σοκολάτας τα πράγματα είναι εξίσου πολύ απλά! Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με ένα κουταλάκι! Αν θέλουμε μπορούμε να φτιάξουμε και την διπλάσια ποσότητα.
Σερβίρουμε στολίζοντας με γλάσο και έξτρα κομμάτια σοκολάτας...&... Απολαμβάνουμε !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
neanikon.gr
νοστιμότατο παγωτάκι για σήμερα !!!
Τα υπέροχα λιπαρά που μας χαρίζουν το αβοκάντο και το ταχίνι προσφέρουν καταπληκτική κρεμώδη υφή και μάλιστα χωρίς παγωτομηχανή. Το μόνο που απαιτείται και θέλει προσοχή είναι το αβοκάντο που θα επιλέξουμε να είναι πραγματικά και συνολικά ώριμο, πολύ μαλακό, σχεδόν παραγινωμένο.
Σε αντίθετη περίπτωση, εάν επιχειρήσετε να χρησιμοποιήσετε ένα σχετικά άγουρο αβοκάντο, η γεύση θα επηρεαστεί αρνητικά και ό,τι και να κάνετε δεν θα μπορείτε να το σώσετε.
Σε γενικές γραμμές το μυστικό είναι το αβοκάντο να δώσει την λιπαρή υφή στο παγωτό αλλά η όποια γεύση του να καπελωθεί από τα υπόλοιπα υλικά.
Το κακάο προσφέρει δυνατή γεύση αλλά σε συνδυασμό με κάποιο επιπλέον υλικό μπορεί να μας χαρίσει κάτι πραγματικά απολαυστικό. Αυτή την φορά επέλεξα να προσθέσω λίγο καφέ που εγγυημένα γνωρίζω πως ταιριάζει υπέροχα με την σοκολάτα.
Όσον αφορά το ταχίνι, ψηφίζω φανατικά το ολικής έναντι του αποφλοιωμένου. Το ολικής το βρίσκουμε στα καταστήματα με βιολογικά και πιστέψτε με έχει πολύ καλύτερη υφή και γεύση! Το αποφλοιωμένο μου φαίνεται κάπως πιο στυφό σε σχέση το ολικής.
Τέλος θα ενισχύσω την γεύση με κομματάκια από χειροποίητη σοκολάτα και θα στολίσω με γλάσο σοκολάτας δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα πιο “σοκολασμένο”.
Υλικά:
•► 5 κουταλιές μέλι
•► 2 κουταλιές καλής ποιότητας κακάο
•► 2 κουταλάκια στιγμιαίο καφέ
•► 140 ml νερό
•► 120 γρ πολύ ώριμη ψίχα αβοκάντο (περίπου δυο μικρά αβοκάντο)
•► 2 κουταλιές ταχίνι ολικής
•► 4 – 5 κουταλιές τριμμένη χειροποίητη σοκολάτα
Για τον στολισμό
•► Γλάσο σοκολάτας
•► 1 κουταλιά ταχίνι ολικής
•► 1 κουταλιά νερό
•► 1 κουταλιά μέλι
•► 1/2 κουταλάκι κακάο και 1/2 κουταλάκι χαρουπάλευρο
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε όλα τα υλικά, εκτός από την τριμμένη σοκολάτα, στον κάδο του μούλτι. Πολτοποιούμε μέχρι να σχηματιστεί μία λεία κρέμα. Στο τέλος ρίχνουμε την τριμμένη σοκολάτα ανακατεύοντας λίγο ακόμα ώστε να απλωθεί παντού.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ το οποίο αποθηκεύουμε στην κατάψυξη για ένα ολόκληρο βράδυ.
Για να παρασκευάσουμε το γλάσο σοκολάτας τα πράγματα είναι εξίσου πολύ απλά! Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με ένα κουταλάκι! Αν θέλουμε μπορούμε να φτιάξουμε και την διπλάσια ποσότητα.
Σερβίρουμε στολίζοντας με γλάσο και έξτρα κομμάτια σοκολάτας...&... Απολαμβάνουμε !!!
Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτο να σας είναι !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
neanikon.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου