Το χαρουπόμελο το αγαπάω πολύ, αλλά πάντα αντιμετωπίζω μία μικρή δυσκολία στο να το εντάξω σε συνταγές.
Αν εξαιρέσουμε τα φίνα χαρουποκουλουράκια στις άλλες περιπτώσεις ένιωθα πως αφήνει κάτι βαρύ που μονοπωλεί τη γεύση.
Για αυτό ακριβώς σκέφτηκα σήμερα να κάνω άλλη μία προσπάθεια, βομβαρδίζοντας το με πολλά αρώματα και μπαχάρια, ώστε να έρθει και να ισορροπήσει! Το πείραμα πέτυχε!!!
Βγήκε ένα υπέροχο – όσο πρέπει ζουμερό – κέικ, ιδανικό για κάθε περίσταση!!!
Υλικά:
•► 2 πολύ ώριμες μπανάνες
•► 100 ml ελαιόλαδο
•► 100 ml χαρουπόμελο
•► 1 κουταλιά τριμμένο ξερό τζίντζερ
•► 1/2 κουταλιά κανέλα
•► 1/4 κουταλάκι τριμμένο γαρύφαλλο
•► ξύσμα από μισό λεμόνι
•► 140 γρ αλεύρι ολικής Dinkel
•► 1 κουταλιά baking powder
•► 2 κουταλιές σταφίδες
•► 4-5 ξερά σύκα
Εκτέλεση:
Στον επεξεργαστή τροφών ή στο multi αλέθουμε τις μπανάνες μαζί με το χαρουπόμελο, το λάδι, το ξύσμα και τα μπαχάρια.
Επιμένουμε μέχρι να προκύψει ένα ομοιογενές μείγμα και τα αρώματα να καλύψουν την αίσθηση του λαδιού όσο γίνεται περισσότερο.
Αδειάζουμε σε ένα μπολ ανάδευσης και προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με το baking.
Ανακατεύουμε καλά. Τελευταία ρίχνουμε τα ξερά φρούτα αφού τα ψιλοκόψουμε.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα μικρό ταψάκι (π.χ. με διάμετρο 20 εκ) και ψήνουμε στους 160 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρι ένα μαχαίρι όταν το πιέζουμε στο κέικ να βγαίνει καθαρό. Το γνωστό κόλπο δηλαδή για να εντοπίσουμε το σημείο που το κέικ έχει ψηθεί.
Προαιρετικά στολίζουμε, λίγο πριν το σερβίρουμε, με φρούτα εποχής ανακατεμένα με μέλι και κανέλα.. και
ορμάμε .. να το Κατασπαράξουμε !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
neanikon.gr
•► 2 πολύ ώριμες μπανάνες
•► 100 ml ελαιόλαδο
•► 100 ml χαρουπόμελο
•► 1 κουταλιά τριμμένο ξερό τζίντζερ
•► 1/2 κουταλιά κανέλα
•► 1/4 κουταλάκι τριμμένο γαρύφαλλο
•► ξύσμα από μισό λεμόνι
•► 140 γρ αλεύρι ολικής Dinkel
•► 1 κουταλιά baking powder
•► 2 κουταλιές σταφίδες
•► 4-5 ξερά σύκα
Εκτέλεση:
Στον επεξεργαστή τροφών ή στο multi αλέθουμε τις μπανάνες μαζί με το χαρουπόμελο, το λάδι, το ξύσμα και τα μπαχάρια.
Επιμένουμε μέχρι να προκύψει ένα ομοιογενές μείγμα και τα αρώματα να καλύψουν την αίσθηση του λαδιού όσο γίνεται περισσότερο.
Αδειάζουμε σε ένα μπολ ανάδευσης και προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με το baking.
Ανακατεύουμε καλά. Τελευταία ρίχνουμε τα ξερά φρούτα αφού τα ψιλοκόψουμε.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα μικρό ταψάκι (π.χ. με διάμετρο 20 εκ) και ψήνουμε στους 160 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρι ένα μαχαίρι όταν το πιέζουμε στο κέικ να βγαίνει καθαρό. Το γνωστό κόλπο δηλαδή για να εντοπίσουμε το σημείο που το κέικ έχει ψηθεί.
Προαιρετικά στολίζουμε, λίγο πριν το σερβίρουμε, με φρούτα εποχής ανακατεμένα με μέλι και κανέλα.. και
ορμάμε .. να το Κατασπαράξουμε !!!
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
neanikon.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου