Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019

Μελομακάρονα Υπέροχα... by Neanikon.gr !!!



Χριστούγεννα δίχως μελομακάρονα μάλλον δεν γίνονται. Για αυτό είπα να τιμήσω ξανά (μετά από 5 χρόνια που έκανα
post την συνταγή ) το υπέροχο αυτό γλυκάκι! !!!

Με πετιμέζι και με αλεύρι ολικής πετυχαίνουμε μία ανάλαφρη, αρωματική και πολύ θρεπτική έκδοση.

Υλικά:

Για τη ζύμη


•► 100 ml ελαιόλαδο
•► 140 πετιμέζι (κατά προτίμηση άθερμο ή σταφυλόμελο)
•► 75 χυμό πορτοκαλιού
•► 40 ml νερό
•► ξύσμα από ένα πορτοκάλι
•► 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
•► 1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο (ή και λιγότερο αν σας ενοχλεί η έντονη γεύση του)
•► 3 κουταλάκια του γλυκού baking powder
•► 350 γρ αλεύρι Ζέας ολικής

Για το σιρόπι

•► 140 ml (κατά προτίμηση άθερμο ή σταφυλόμελο) πετιμέζι
•► 140 ml νερό
•► 1 ξυλάκι κανέλας
•► 2-3 ολόκληρα γαρύφαλλα
•► 2-3 φλούδες από πορτοκάλι και λεμόνι
•► 2 κουταλιές μέλι (προαιρετικά)

•► Τριμμένα καρύδια για το πασπάλισμα / λίγο έξτρα μέλι

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε πρώτα με το σιρόπι.
Σε μία μικρή κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε όλα τα υλικά, αφήνουμε να πάρει βράσει και περιμένουμε λίγο το σιρόπι μας να δέσει.

Αν θέλουμε, μόλις αποσύρουμε, ρίχνουμε δυο κουταλιές μέλι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Στη συνέχεια, το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει εντελώς. Μπορούμε να το φτιάξουμε και από την προηγούμενη μέρα και να το φυλάξουμε στο
ψυγείο.

Προχωράμε με τη ζύμη. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα υγρά μαζί με το ξύσμα πορτοκαλιού. Σε ένα δεύτερο μπολ αναμιγνύουμε τα στερεά και τα προσθέτουμε λίγα – λίγα στο μείγμα μας. Πλάθουμε απαλά (όχι υπερβολικά και μας “βγει” το λάδι ) μέχρι η ζύμη μας να μη κολλάει στα χέρια μας.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς και απλώνουμε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί. Παίρνουμε 20 γρ από την ζύμη και σχηματίζουμε με τις παλάμες μας το πρώτο μελομακάρονο.

Εφαρμόζουμε την πάνω του πλευρά λίγο πάνω στον μεταλλικό τρίφτη (αν θέλουμε) για να δημιουργηθεί μία επίπεδη και λίγο άγρια επιφάνεια που να βοηθάει μετά το ψήσιμο τα καρύδια να στέκονται καλύτερα. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων μας.

Μεταφέρουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά. Μόλις ψηθούν, όπως είναι καυτά τα βουτάμε ένα – ένα για 10 δευτερόλεπτα (περίπου) στο κρύο σιρόπι και τα αφήνουμε για λίγο σε μία σχάρα. Αμέσως μετά τα μεταφέρουμε σε μία πιατέλα και πασπαλίζουμε με μπόλικα καρύδια και λίγο μέλι αν θέλουμε έξτρα γλύκα.

Είναι έτοιμα! Έχουμε υπόψη μας, πως την άλλη μέρα νοστιμίζουν ακόμα περισσότερο, αποκτούν πιο έντονο χαρακτήρα! Δεν ξέρω γιατί αλλά ισχύει. Επίσης πρέπει να πω πως έχουν μάλλον πιο μαλακή υφή από τα κλασσικά αλλά επειδή είμαι σχετικά μικρά τρώγονται πολύ ευχάριστα.




Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!


Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

neanikon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :