Ό,τι και να σας πω για το χαρούπι, είναι λίγο! Αγαπημένος καρπός, φανταστικό άρωμα, τέλεια γεύση, δυνατή τροφή. Λίγο να το γκουγκλάρετε και θα διασταυρώσετε από πολλές πηγές την μεγάλη θρεπτική του αξία.
Η Αθήνα είναι γεμάτη από χαρουπιές, ανάμεσά τους και αρκετές ήμερες στολισμένες από εκατοντάδες βρώσιμους καρπούς που δυστυχώς λίγοι πλέον σκέφτονται να αξιοποιήσουν. Κάντε μια βόλτα στο λόφο του Φιλοπάππου και σίγουρα κάτι θα ανακαλύψετε!
Δεν θα πω άλλα, παρά μόνο πως σε πολλές από τις επόμενες συνταγές θα πειραματιστούμε με το χαρούπι.
Στα καταστήματα βιολογικών προϊόντων μπορείτε να το προμηθευτείτε σε 3 βασικές εκδοχές: ολόκληρα χαρούπια, χαρουπάλευρο και χαρουπόμελο. Απλά προτιμήστε τοπικά προϊόντα γιατί είναι κρίμα να εισάγουμε κάτι που μπορούμε να έχουμε σε αφθονία... Λοιπόν αρκετά - εδώ & ΤΩΡΑ· Πάμε για την συνταγή μας !!!
Υλικά:
•► 50 ml χαρουπόμελο
•► 50 ml ελαιόλαδο
•► 120 ml νερό
•► 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
•► 240 γρ αλεύρι ολικής Ζέας (κατά προτίμηση αλεσμένο σε πετρόμυλο)
•► 2 κουταλάκια του γλυκού baking Powder
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 170 oC. Σε ένα μπολ αφού ανακατεύσουμε πολύ καλά τα υγρά (εικ. 1), προσθέτουμε και τα στερεά μας.
Πλάθουμε… Παρατηρούμε πως η ζύμη προκύπτει μαλακή και ελάχιστα κολλάει στο χέρι μας. Έτσι την θέλουμε (εικ. 2). Πλένουμε τα χέρια μας και τα αφήνουμε ελαφρώς υγρά.
Στην συνέχεια, παίρνουμε από τη ζύμη μας 24 γρ και με τις παλάμες των χεριών μας σχηματίσουμε μία μπάλα. Την τοποθετούμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε απλώσει μία λαδόκολλα. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να μας τελειώσει η ζύμη (εικ. 3).
Μεταφέρουμε το ταψί στο φούρνο, στην μεσαία σχάρα και ψήνουμε για 12 λεπτά, άντε 13 αν ο φούρνος μας δεν είναι πολύ δυνατός. Θέλουμε να μείνουν μαλακά γι’ αυτό δεν τα ψήνουμε πολύ.
Δεν τα τρώμε αμέσως, τα αφήνουμε να κρυώσουν, γίνονται πιο νόστιμα (εικ. 4).
Update: Πατήστε εδώ για να δείτε πως μετατρέψαμε τα χαρουποκουλουράκια σε ένα όμορφο δώρο!!! { δείτε την κάτωθι εικόνα }
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
neanikon.gr
•► 50 ml χαρουπόμελο
•► 50 ml ελαιόλαδο
•► 120 ml νερό
•► 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
•► 240 γρ αλεύρι ολικής Ζέας (κατά προτίμηση αλεσμένο σε πετρόμυλο)
•► 2 κουταλάκια του γλυκού baking Powder
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 170 oC. Σε ένα μπολ αφού ανακατεύσουμε πολύ καλά τα υγρά (εικ. 1), προσθέτουμε και τα στερεά μας.
Πλάθουμε… Παρατηρούμε πως η ζύμη προκύπτει μαλακή και ελάχιστα κολλάει στο χέρι μας. Έτσι την θέλουμε (εικ. 2). Πλένουμε τα χέρια μας και τα αφήνουμε ελαφρώς υγρά.
Στην συνέχεια, παίρνουμε από τη ζύμη μας 24 γρ και με τις παλάμες των χεριών μας σχηματίσουμε μία μπάλα. Την τοποθετούμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε απλώσει μία λαδόκολλα. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να μας τελειώσει η ζύμη (εικ. 3).
Μεταφέρουμε το ταψί στο φούρνο, στην μεσαία σχάρα και ψήνουμε για 12 λεπτά, άντε 13 αν ο φούρνος μας δεν είναι πολύ δυνατός. Θέλουμε να μείνουν μαλακά γι’ αυτό δεν τα ψήνουμε πολύ.
Δεν τα τρώμε αμέσως, τα αφήνουμε να κρυώσουν, γίνονται πιο νόστιμα (εικ. 4).
Update: Πατήστε εδώ για να δείτε πως μετατρέψαμε τα χαρουποκουλουράκια σε ένα όμορφο δώρο!!! { δείτε την κάτωθι εικόνα }
Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτα να σας είναι !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
neanikon.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου