Με το που βγήκαν τα πρώτα κάστανα της εποχής, ένα πράγμα μου ήρθε κατευθείαν στο μυαλό: τρουφάκια !!!!!
Σχεδόν κάθε χρόνο φτιάχνω τρουφάκια με βάση τα κάστανα. Πέρυσι, είχα δοκιμάσει μία ελαφρώς πικάντικη και αρωματική εκδοχή για της ανάγκες ενός guest post του Νεανικόν στο online περιοδικό C2 Magazine και έτσι δεν είχα την ευκαιρία να παρουσιάσω την συνταγή εδώ. Οπότε είπα να το κάνω φέτος!!
Η ποιότητα που έχει αυτό το γλυκάκι είναι πολύ υψηλή αν σκεφτεί κανείς πόσο όμορφα παντρεύεται κάτι τόσο θρεπτικό με κάτι αρωματικό και γευστικό !!!
Υλικά:   { Προκύπτουν περίπου 20 τρουφάκια }
•► 480 γρ. κάστανα
•► 4 γεμάτες κουταλιές μέλι
•► 30 γρ. φυσικό βούτυρο κακάο
•► 1 κουταλάκι κακάο
•► 1 κουταλάκι κανέλα
•► 1/5 κουταλάκι μπούκοβο
•► ½ κουταλάκι χοντροκομμένο ξύσμα πορτοκάλι
•► έξτρα κακάο για πασπάλισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Μεταφέρουμε τα κάστανα σε μία κατσαρόλα αφού χαράξουμε από μια μικρή σχισμή. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει καλά το εσωτερικό τους. Περιμένουμε να κρυώσουν λίγο και προσεκτικά τα καθαρίζουμε κρατώντας μόνο το εσωτερικό τους (ψύχα).
Τοποθετούμε στον επεξεργαστή τροφών τα καθαρισμένα κάστανα, το μέλι, το κακάο, την κανέλα καθώς και το μπούκοβο. Αλέθουμε επίμονα μέχρι να σχηματιστεί μία λεία κρέμα. Λιώνουμε προσεκτικά και υπομονετικά το βούτυρο κακάο σε μπεν μαρί και το ενσωματώνουμε στο υπόλοιπο μείγμα.
Συνεχίζουμε την λειτουργία της συσκευής για αρκετά λεπτά μέχρι το λιωμένο βούτυρο κακάο να αφομοιωθεί πλήρως. Στο τέλος ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και απλά το ανακατεύουμε ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα.
Δεν θέλουμε να αλεσθεί το ξύσμα αλλά να υφίσταται ολόκληρο ώστε να αποτελεί γευστική έκπληξη και αντίθεση μέσα στο τρουφάκι.
Σχηματίζουμε μικρές μπάλες, τις οποίες αν θέλουμε τις πασπαλίζουμε με λίγο κακάο. Μεταφέρουμε στο ψυγείο για λίγη ώρα και μετά απολαμβάνουμε !!!
Σημαντική Σημείωση: Τα ΑΝΩΤΕΡΩ υλικά πρέπει να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
neanikon.gr
•► 480 γρ. κάστανα
•► 4 γεμάτες κουταλιές μέλι
•► 30 γρ. φυσικό βούτυρο κακάο
•► 1 κουταλάκι κακάο
•► 1 κουταλάκι κανέλα
•► 1/5 κουταλάκι μπούκοβο
•► ½ κουταλάκι χοντροκομμένο ξύσμα πορτοκάλι
•► έξτρα κακάο για πασπάλισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Μεταφέρουμε τα κάστανα σε μία κατσαρόλα αφού χαράξουμε από μια μικρή σχισμή. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει καλά το εσωτερικό τους. Περιμένουμε να κρυώσουν λίγο και προσεκτικά τα καθαρίζουμε κρατώντας μόνο το εσωτερικό τους (ψύχα).
Τοποθετούμε στον επεξεργαστή τροφών τα καθαρισμένα κάστανα, το μέλι, το κακάο, την κανέλα καθώς και το μπούκοβο. Αλέθουμε επίμονα μέχρι να σχηματιστεί μία λεία κρέμα. Λιώνουμε προσεκτικά και υπομονετικά το βούτυρο κακάο σε μπεν μαρί και το ενσωματώνουμε στο υπόλοιπο μείγμα.
Συνεχίζουμε την λειτουργία της συσκευής για αρκετά λεπτά μέχρι το λιωμένο βούτυρο κακάο να αφομοιωθεί πλήρως. Στο τέλος ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και απλά το ανακατεύουμε ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα.
Δεν θέλουμε να αλεσθεί το ξύσμα αλλά να υφίσταται ολόκληρο ώστε να αποτελεί γευστική έκπληξη και αντίθεση μέσα στο τρουφάκι.
Σχηματίζουμε μικρές μπάλες, τις οποίες αν θέλουμε τις πασπαλίζουμε με λίγο κακάο. Μεταφέρουμε στο ψυγείο για λίγη ώρα και μετά απολαμβάνουμε !!!
Σημαντική Σημείωση: Τα ΑΝΩΤΕΡΩ υλικά πρέπει να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου.
Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτα να σας είναι !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
neanikon.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου