Από τις πιο εύκολες τάρτες που μπορείτε να ετοιμάσετε! Το μυστικό της νοστιμιάς της βρίσκεται στα καραμελωμένα κρεμμύδια που συνδυάζονται πολύ ωραία με μυζήθρα.
Υλικά:   { Μερίδες: Για 1 ταρτιέρα }
•► 1 κιλό κρεμμύδια σε φέτες
•► ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
•► 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
•► 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
•► 250 γρ. μυζήθρα
•► μαϊντανό ψιλοκομμένο (ή θυμάρι φρέσκο ή ρίγανη)
•► 1 φύλλο σφολιάτα
•► αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, ρίχνετε μέσα τα κρεμμύδια, το σκόρδο, αλάτι και σοτάρετε μέχρι να μαλα-κώσουν.
Προς το τέλος ρίχνετε στα κρεμμύδια τη ζάχαρη και τα ροδίζετε.
Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτετε τη μυζήθρα και το μυρωδικό της επιλογής σας. Αφήνετε τη γέμιση στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Στρώνετε κρύα τη σφολιάτα πάνω σε ταρτιέρα, φροντίζοντας να καλυφθούν ο πάτος και τα πλαϊνά της φόρμας, τρυπάτε την επιφάνεια της ζύμης με πιρούνι και απλώνετε πάνω τη γέμιση.
Βάζετε την ταρτιέρα στο φούρνο και ψήνετε την τάρτα για περίπου 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.
Βγάζετε την τάρτα από το φούρνο, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► 1 κιλό κρεμμύδια σε φέτες
•► ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
•► 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
•► 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
•► 250 γρ. μυζήθρα
•► μαϊντανό ψιλοκομμένο (ή θυμάρι φρέσκο ή ρίγανη)
•► 1 φύλλο σφολιάτα
•► αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, ρίχνετε μέσα τα κρεμμύδια, το σκόρδο, αλάτι και σοτάρετε μέχρι να μαλα-κώσουν.
Προς το τέλος ρίχνετε στα κρεμμύδια τη ζάχαρη και τα ροδίζετε.
Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτετε τη μυζήθρα και το μυρωδικό της επιλογής σας. Αφήνετε τη γέμιση στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Στρώνετε κρύα τη σφολιάτα πάνω σε ταρτιέρα, φροντίζοντας να καλυφθούν ο πάτος και τα πλαϊνά της φόρμας, τρυπάτε την επιφάνεια της ζύμης με πιρούνι και απλώνετε πάνω τη γέμιση.
Βάζετε την ταρτιέρα στο φούρνο και ψήνετε την τάρτα για περίπου 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.
Βγάζετε την τάρτα από το φούρνο, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
Δείτε ένα κατατοπιστικό Video…
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή από Ελένη Ψυχούλη
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου