Το απόλυτο σνακ που αγαπούν όλες οι ηλικίες σε μια απλή και νόστιμη εκδοχή του.
Υλικά:   { Για 8 Μερίδες }
•► 1 συσκευασία έτοιμη ζύμη για πίτσα, λεπτή
•► 3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•► γραβιέρα ψιλοτριμμένη
•► 2 ντομάτες, σε λεπτές φέτες
•► 100 γρ. μανιτάρια, σε φέτες
•► 1 κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
•► 4-5 φέτες ζαμπόν μπούτι, σε καρεδάκια
•► βασιλικό ξερό
•► λίγη ρόκα φρέσκια
Εκτέλεση:
Σοτάρετε σε πολύ καυτό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο πρώτα το κρεμμύδι και, αφού το βγάλετε στην άκρη, ρίχνετε και σοτάρετε τα μανιτάρια ίσα να μαλακώσουν λίγο.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC. Λαδώνετε ελαφρά το ρηχό ταψί του φούρνου σας και ανοίγετε τη συσκευασία της ζύμης. Τη στρώνετε στο ταψί και την ισιώνετε με τα δάχτυλά σας.
Την αλείφετε πρώτα με λίγο ελαιόλαδο και την πασπαλίζετε με τη γραβιέρα. Πάνω της τοποθετείτε φέτες ντομάτας, κρεμ-μύδια και μανιτάρια, μοιράζοντάς τα όσο πιο ομοιόμορφα μπορείτε.
Αλατίζετε και πασπαλίζετε με λίγο ξερό βασιλικό. Από πάνω απλώνετε καρεδάκια ζαμπόν και πασπαλίζετε με επιπλέον βασιλικό.
Ραντίζετε την πίτσα με ελάχιστο ελαιόλαδο και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει η ζύμη.
Μετά τα 10 λεπτά πρώτα λεπτά χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 180°C και συνεχίζετε το ψήσιμο.
Σερβίρετε την πίτσα σε πιατέλα διακοσμώντας με φρέσκια ρόκα.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► 1 συσκευασία έτοιμη ζύμη για πίτσα, λεπτή
•► 3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•► γραβιέρα ψιλοτριμμένη
•► 2 ντομάτες, σε λεπτές φέτες
•► 100 γρ. μανιτάρια, σε φέτες
•► 1 κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
•► 4-5 φέτες ζαμπόν μπούτι, σε καρεδάκια
•► βασιλικό ξερό
•► λίγη ρόκα φρέσκια
Εκτέλεση:
Σοτάρετε σε πολύ καυτό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο πρώτα το κρεμμύδι και, αφού το βγάλετε στην άκρη, ρίχνετε και σοτάρετε τα μανιτάρια ίσα να μαλακώσουν λίγο.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC. Λαδώνετε ελαφρά το ρηχό ταψί του φούρνου σας και ανοίγετε τη συσκευασία της ζύμης. Τη στρώνετε στο ταψί και την ισιώνετε με τα δάχτυλά σας.
Την αλείφετε πρώτα με λίγο ελαιόλαδο και την πασπαλίζετε με τη γραβιέρα. Πάνω της τοποθετείτε φέτες ντομάτας, κρεμ-μύδια και μανιτάρια, μοιράζοντάς τα όσο πιο ομοιόμορφα μπορείτε.
Αλατίζετε και πασπαλίζετε με λίγο ξερό βασιλικό. Από πάνω απλώνετε καρεδάκια ζαμπόν και πασπαλίζετε με επιπλέον βασιλικό.
Ραντίζετε την πίτσα με ελάχιστο ελαιόλαδο και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει η ζύμη.
Μετά τα 10 λεπτά πρώτα λεπτά χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 180°C και συνεχίζετε το ψήσιμο.
Σερβίρετε την πίτσα σε πιατέλα διακοσμώντας με φρέσκια ρόκα.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή από Ιωάννα Σταμούλου
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου