Ένα δροσερό γλυκό που άνετα μπορείτε να φτιάξετε και με άλλα φρούτα της επιλογής σας.
Υλικά:   { Μερίδες:6-8 }
•► 2 γιαρμάδες καθαρισμένους, σε κυβάκια
•► 6 βερίκοκα καθαρισμένα, σε κυβάκια
•► 250 γρ. πεπόνι ψιλοκομμένο
•► 15 φράουλες καθαρισμένες και κομμένες στα 4
•► 2 μπανάνες, σε φετούλες
•► 2 φακελάκια ζελέ με άρωμα φράουλας
•► 400 γρ. γιαούρτι σουρωτό
Εκτέλεση:
Ζεσταίνετε καλά δύο νεροπότηρα νερό και μέσα διαλύετε καλά το ζελέ.
Παίρνετε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνετε μέσα το σουρωτό γιαούρτι και το διαλυμένο ζελέ. Ανακατεύετε. Όσο ανακατεύετε θα δείτε ότι το γιαούρτι θα μετατραπεί σε μικρά μπαλάκια. Με υπομονή χτυπάτε το μίγμα στο μπλέντερ.
Όταν ομογενοποιηθεί βάζετε τα ψιλοκομμένα φρούτα σε μια μεγάλη φόρμα ό,τι σχήματος θέλετε, ανακατεύετε καλά και αδειάζετε μέσα το μίγμα γιαουρτιού. Το αφήνετε στην κατάψυξη για 1 ώρα να κρυώσει και μετά για 3 ώρες τουλάχιστον στην ψύξη.
Για να σερβίρετε: Περιχύνετε εξωτερικά τη φόρμα με ζεστό νερό για να ξεφορμαριστεί εύκολα. Ακουμπάτε την μπαβαρουάζ σε πιατέλα και, αν θέλετε, την περι-χύνετε με γλυκό κουταλιού σταφύλι.
Tips:
•► Αντί για γιαούρτι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γάλα φρέσκο πλήρες χωρίς καμία αλλαγή στη συνταγή.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► 2 γιαρμάδες καθαρισμένους, σε κυβάκια
•► 6 βερίκοκα καθαρισμένα, σε κυβάκια
•► 250 γρ. πεπόνι ψιλοκομμένο
•► 15 φράουλες καθαρισμένες και κομμένες στα 4
•► 2 μπανάνες, σε φετούλες
•► 2 φακελάκια ζελέ με άρωμα φράουλας
•► 400 γρ. γιαούρτι σουρωτό
Εκτέλεση:
Ζεσταίνετε καλά δύο νεροπότηρα νερό και μέσα διαλύετε καλά το ζελέ.
Παίρνετε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνετε μέσα το σουρωτό γιαούρτι και το διαλυμένο ζελέ. Ανακατεύετε. Όσο ανακατεύετε θα δείτε ότι το γιαούρτι θα μετατραπεί σε μικρά μπαλάκια. Με υπομονή χτυπάτε το μίγμα στο μπλέντερ.
Όταν ομογενοποιηθεί βάζετε τα ψιλοκομμένα φρούτα σε μια μεγάλη φόρμα ό,τι σχήματος θέλετε, ανακατεύετε καλά και αδειάζετε μέσα το μίγμα γιαουρτιού. Το αφήνετε στην κατάψυξη για 1 ώρα να κρυώσει και μετά για 3 ώρες τουλάχιστον στην ψύξη.
Για να σερβίρετε: Περιχύνετε εξωτερικά τη φόρμα με ζεστό νερό για να ξεφορμαριστεί εύκολα. Ακουμπάτε την μπαβαρουάζ σε πιατέλα και, αν θέλετε, την περι-χύνετε με γλυκό κουταλιού σταφύλι.
Tips:
•► Αντί για γιαούρτι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γάλα φρέσκο πλήρες χωρίς καμία αλλαγή στη συνταγή.
Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτο να σας είναι !!!
Η Συνταγή απο Ηλίας Μαμαλάκης/ Food Styling: Tina Webb
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου