Ένα νόστιμο και ευπαρουσίαστο πιάτο με γεμιστά κρεμμύδια, που συνδυάζει πλούσια αρώματα μπαχαρικών με απλά συστατικά της σαρακοστιανής κουζίνας.
Υλικά:   { Για 6 Μερίδες }
•► 1 κιλό κρεμμύδια σε μέγεθος αβγού, καθαρισμένα
•► ¾ φλιτζανιού ρύζι τύπου Αμερικής
•► ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
•► 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
•► ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
•► ½ κουτ. σούπας μπαχάρι τριμμένο
•► ½ κουτ. σούπας κανέλα
•► 1/3 φλιτζανιού σταφίδες
•► 1/3 φλιτζανιού κουκουνάρι
•► 1 φύλλο δάφνης
•► αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζετε τα κρεμμύδια ολόκληρα για 2 λεπτά και τα στραγγίζετε.
Χαράζετε το κέντρο των κρεμμυδιών με μυτερό μαχαίρι και πιέζετε να αδειάσει το εσωτερικό τους αφήνοντας τους δύο εξωτερικούς φλοιούς.
Ψιλοκόβετε τα δύο τρίτα από τους εσωτερικούς φλοιούς και τα σοτάρετε μαζί με το σκόρδο σε μισό φλιτζάνι από το λάδι μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτετε το ρύζι, το μαϊντανό, τα μπαχαρικά, το αλάτι, πιπέρι, τις σταφίδες και το κουκουνάρι.
Προσθέτετε μισό φλιτζάνι νερό και σιγοβράζετε μέχρι να πιει το νερό του.
Γεμίζετε τα κρεμμύδια με το μίγμα και τα τοποθετείτε σε πλατιά και αρκετά μεγάλη κατσαρόλα, για να παίρνει μόνο μία στρώση.
Προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι, ενάμισι με δύο φλιτζάνια νερό (ώστε να σκεπαστούν μέχρι τη μέση) και το φύλλο δάφνης.
Σιγοβράζετε μέχρι να ψηθούν και να μείνουν με το λάδι τους. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► 1 κιλό κρεμμύδια σε μέγεθος αβγού, καθαρισμένα
•► ¾ φλιτζανιού ρύζι τύπου Αμερικής
•► ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
•► 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
•► ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
•► ½ κουτ. σούπας μπαχάρι τριμμένο
•► ½ κουτ. σούπας κανέλα
•► 1/3 φλιτζανιού σταφίδες
•► 1/3 φλιτζανιού κουκουνάρι
•► 1 φύλλο δάφνης
•► αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζετε τα κρεμμύδια ολόκληρα για 2 λεπτά και τα στραγγίζετε.
Χαράζετε το κέντρο των κρεμμυδιών με μυτερό μαχαίρι και πιέζετε να αδειάσει το εσωτερικό τους αφήνοντας τους δύο εξωτερικούς φλοιούς.
Ψιλοκόβετε τα δύο τρίτα από τους εσωτερικούς φλοιούς και τα σοτάρετε μαζί με το σκόρδο σε μισό φλιτζάνι από το λάδι μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτετε το ρύζι, το μαϊντανό, τα μπαχαρικά, το αλάτι, πιπέρι, τις σταφίδες και το κουκουνάρι.
Προσθέτετε μισό φλιτζάνι νερό και σιγοβράζετε μέχρι να πιει το νερό του.
Γεμίζετε τα κρεμμύδια με το μίγμα και τα τοποθετείτε σε πλατιά και αρκετά μεγάλη κατσαρόλα, για να παίρνει μόνο μία στρώση.
Προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι, ενάμισι με δύο φλιτζάνια νερό (ώστε να σκεπαστούν μέχρι τη μέση) και το φύλλο δάφνης.
Σιγοβράζετε μέχρι να ψηθούν και να μείνουν με το λάδι τους. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή από Γεωργία Κοφινά/ Food styling: Elena Jeffrey
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου