Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019

Μελομακάρονα γεμιστά με καρύδια...
by Super Chef Ντίνα Νικολάου !!!



Το πιο αγαπημένο χριστουγεννιάτικο γλυκό σε μία ξεχωριστή συνταγή, γεμιστά με καρύδια.

Αυτά τα μελομακάρονα θα σας αρέσουν πολύ!!!

Υλικά:   { Μερίδες: για 50-60 κομμάτια }

•► 2 φλιτζάνια ηλιέλαιο
•► 1 φλιτζάνι ζάχαρη
•► 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
•► ½ φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκάλι
•► ½ φλιτζάνι μπράντι
•► 1 κουτ. γλυκού ξύσμα από πορτοκάλι ακέρωτο
•► 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
•► 1 κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη
•► ½ κουτ. γλυκού γαρίφαλο, σε σκόνη
•► ½ φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
•► 1 κιλό αλεύρι μαλακό
•► 200 γρ. καρύδια, χοντροκοπανισμένα για το σερβίρισμα

Για τη γέμιση

•► 400 γρ. καρύδια, χοντροκοπανισμένα
•► 1 κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη

Για το σιρόπι

•► 2 φλιτζάνια ζάχαρη
•► 2 φλιτζάνια νερό
•► 1 φλιτζάνι μέλι
•► ξύσμα από ½ πορτοκάλι ακέρωτο
•► 1 ξυλάκι κανέλας

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα καρύδια με την κανέλα για τη γέμιση και τα αφήνετε στην άκρη.

Σε μια μεγάλη λεκάνη ανακατεύετε το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη. Προσθέτετε τη σόδα διαλυμένη στο χυμό πορτοκάλι, το μπράντι, το ξύσμα του πορτοκαλιού, το μπέικιν πάουντερ, τα μπαχαρικά και το σιμιγδάλι. Σιγά-σιγά προσθέτετε και το αλεύρι ανακατεύοντας (όχι ζυμώνοντας) μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα και στρώνετε χαρτί ψησίματος μια λαμαρίνα του φούρνου. Κόβετε μικρά μπαλάκια από τη ζύμη και τα πατάτε να απλώσουν.

Βάζετε στο κέντρο λίγη γέμιση και κλείνετε καλά δίνοντας το χαρακτηριστικό σχήμα των μελομακάρονων. Βάζετε τα μελο-μακάρονα στο ταψί και τα ψήνετε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη.

Όταν βγάζετε τα μελομακάρονα από το φούρνο, τα αφήνετε να κρυώσουν καλά και τα στρώνετε πάλι σε λαμαρίνα (χωρίς το χαρτί ψησίματος).

Για το σιρόπι: Βάζετε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα και βράζετε για 5 λεπτά από την ώρα που θα αρχίσει να κοχλάζει.

Όπως είναι τα μελομακάρονα στρωμένα στη λαμαρίνα, ρίχνετε ζεστό το σιρόπι και κουνάτε το ταψί πέρα-δώθε να τα σκε-πάσει λίγο. Αφήνετε τα μελομακάρονα για 10 λεπτά να τραβήξουν σιρόπι και τα αναποδογυρίζετε για να «ποτίσουν» και από την άλλη πλευρά. Τα αφήνετε για 10 λεπτά επιπλέον.

Τοποθετείτε τα μελομακάρονα σε δίσκο και γαρνίρετε με το τριμμένο καρύδι.


Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!


Η Συνταγή από Ντίνα Νικολάου/ Food styling: Μάκης Γεωργιάδης

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

You might also Like ... ...

← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :