Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Σουτζουκάκια με μελιτζάνες και γιαούρτι..
by Chef Funky Cook !!!



Η γλύκα της μελιτζάνας συναντά τα μπαχαρένια σουτζουκάκια και το δροσιστικό γιαούρτι σε ένα ιδιαίτερα απολαυστικό πιάτο!

Υλικά:   { 4-5 Μερίδες }

Για τα σουτζουκάκια


•► 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
•► 4 φέτες ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί
•► 100 ml κρασί κόκκινο
•► 5-6 σκελίδες σκόρδο, τριμμένο
•► ½ κουτ. γλυκού κύμινο
•► ¼ κουτ. γλυκού κανέλα
•► αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τις μελιτζάνες

•► 1 κιλό μελιτζάνες τσακώνικες, χοντροκομμένες
•► 1 κρεμμύδι
•► 2 σκελίδες σκόρδο
•► 150 ml κρασί κόκκινο
•► 250 ml χυμό ντομάτας
•► 4 ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες
•► 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
•► 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
•► ¼ κουτ. γλυκού κύμινο
•► 1 ξυλάκι κανέλα
•► 3-4 κόκκους μπαχάρι
•► 2-3 γαρίφαλα
•► 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, για σερβίρισμα
•► 100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
•► 1-2 κουτ. σούπας μαϊντανό φρέσκο, ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
•► αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Για τα σουτζουκάκια:
Σε ένα μπολ μουλιάζετε το ψωμί στο κρασί και αφού μαλακώσει το στραγγίζετε καλά. Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα σουτζουκάκια και ζυμώνετε πολύ καλά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC, στις αντιστάσεις. Πλάθετε μακρόστενα σουτζουκάκια, τα αραδιάζετε σε ταψί και ψήνετε στο φούρνο για 30 λεπτά.

Για τις μελιτζάνες: Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τις μελιτζάνες, μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά α-κόμη.

Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτετε το χυμό, τις ντομάτες, τον πελτέ, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε καλά και σιγοβράζετε για 25 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Σερβίρετε τα σουτζουκάκια και τις μελιτζάνες με μπόλικη σάλτσα, γαρνίροντας με το γιαούρτι και τον μαϊντανό.

Tips:

Μπορείτε να ετοιμάσετε τα σουτζουκάκια με ανάμικτο κιμά, αρνίσιο και μοσχαρίσιο και θα βγουν ακόμη πιο ζουμερά.


Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!


Η Συνταγή/ Φωτογραφία/ Food Styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

You might also Like ... ...

← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :