Η γλύκα της μελιτζάνας συναντά τα μπαχαρένια σουτζουκάκια και το δροσιστικό γιαούρτι σε ένα ιδιαίτερα απολαυστικό πιάτο!
Υλικά:   { 4-5 Μερίδες }
Για τα σουτζουκάκια
•► 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
•► 4 φέτες ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί
•► 100 ml κρασί κόκκινο
•► 5-6 σκελίδες σκόρδο, τριμμένο
•► ½ κουτ. γλυκού κύμινο
•► ¼ κουτ. γλυκού κανέλα
•► αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τις μελιτζάνες
•► 1 κιλό μελιτζάνες τσακώνικες, χοντροκομμένες
•► 1 κρεμμύδι
•► 2 σκελίδες σκόρδο
•► 150 ml κρασί κόκκινο
•► 250 ml χυμό ντομάτας
•► 4 ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες
•► 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
•► 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
•► ¼ κουτ. γλυκού κύμινο
•► 1 ξυλάκι κανέλα
•► 3-4 κόκκους μπαχάρι
•► 2-3 γαρίφαλα
•► 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, για σερβίρισμα
•► 100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
•► 1-2 κουτ. σούπας μαϊντανό φρέσκο, ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
•► αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Για τα σουτζουκάκια: Σε ένα μπολ μουλιάζετε το ψωμί στο κρασί και αφού μαλακώσει το στραγγίζετε καλά. Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα σουτζουκάκια και ζυμώνετε πολύ καλά.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC, στις αντιστάσεις. Πλάθετε μακρόστενα σουτζουκάκια, τα αραδιάζετε σε ταψί και ψήνετε στο φούρνο για 30 λεπτά.
Για τις μελιτζάνες: Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τις μελιτζάνες, μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά α-κόμη.
Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτετε το χυμό, τις ντομάτες, τον πελτέ, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε καλά και σιγοβράζετε για 25 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρετε τα σουτζουκάκια και τις μελιτζάνες με μπόλικη σάλτσα, γαρνίροντας με το γιαούρτι και τον μαϊντανό.
Tips:
Μπορείτε να ετοιμάσετε τα σουτζουκάκια με ανάμικτο κιμά, αρνίσιο και μοσχαρίσιο και θα βγουν ακόμη πιο ζουμερά.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
Για τα σουτζουκάκια
•► 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
•► 4 φέτες ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί
•► 100 ml κρασί κόκκινο
•► 5-6 σκελίδες σκόρδο, τριμμένο
•► ½ κουτ. γλυκού κύμινο
•► ¼ κουτ. γλυκού κανέλα
•► αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τις μελιτζάνες
•► 1 κιλό μελιτζάνες τσακώνικες, χοντροκομμένες
•► 1 κρεμμύδι
•► 2 σκελίδες σκόρδο
•► 150 ml κρασί κόκκινο
•► 250 ml χυμό ντομάτας
•► 4 ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες
•► 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
•► 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
•► ¼ κουτ. γλυκού κύμινο
•► 1 ξυλάκι κανέλα
•► 3-4 κόκκους μπαχάρι
•► 2-3 γαρίφαλα
•► 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, για σερβίρισμα
•► 100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
•► 1-2 κουτ. σούπας μαϊντανό φρέσκο, ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
•► αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Για τα σουτζουκάκια: Σε ένα μπολ μουλιάζετε το ψωμί στο κρασί και αφού μαλακώσει το στραγγίζετε καλά. Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα σουτζουκάκια και ζυμώνετε πολύ καλά.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC, στις αντιστάσεις. Πλάθετε μακρόστενα σουτζουκάκια, τα αραδιάζετε σε ταψί και ψήνετε στο φούρνο για 30 λεπτά.
Για τις μελιτζάνες: Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τις μελιτζάνες, μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά α-κόμη.
Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτετε το χυμό, τις ντομάτες, τον πελτέ, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε καλά και σιγοβράζετε για 25 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρετε τα σουτζουκάκια και τις μελιτζάνες με μπόλικη σάλτσα, γαρνίροντας με το γιαούρτι και τον μαϊντανό.
Tips:
Μπορείτε να ετοιμάσετε τα σουτζουκάκια με ανάμικτο κιμά, αρνίσιο και μοσχαρίσιο και θα βγουν ακόμη πιο ζουμερά.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή/ Φωτογραφία/ Food Styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου