Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020

Σιροπιαστή Ζουμερή Καρυδόπιτα...
by Super Chef Neanikon.gr !!!



Καιρό ήθελα να φτιάξω μία σιροπιαστή καρυδόπιτα! Λίγο την απέφευγα γιατί τα σιροπιαστά (ακόμα και με τα δικά μου υλικά) μου φαίνονται βαριά. Συν ότι δεν μου αρέσει να ψήνω τους ξηρούς καρπούς, τους προτιμώ ωμούς ή σε άθερμα γλυκάκια.

Αλλά η άτιμη βγαίνει τόσο νόστιμη! Τόσο αρωματική! Και τα καρύδια όταν ψήνονται παίρνουν μία άλλη γεύση, τόσο ωραία! Εεεε για αυτούς τους λόγους, είπα πως δεν πάει άλλο και ήρθε η στιγμή … Πάμε τώρα στην καρυδόπιτα !!!

Υλικά:

•► 4 αυγά
•► 2 κουταλιές μέλι
•► 50 ml νερό
•► 1 κουταλάκι κανέλα
•► ψιλοκομμένο ξύσμα 1/2 πορτοκαλιού
•► ψιλοκομμένο ξύσμα 1/5 λεμονιού
•► 170 γρ. καρυδόψιχα (αλεσμένη στο μούλτι)
•► 70 γρ αλεύρι ολικής
•► 1 κοφτή κουταλιά baking powder
•► 1 κοφτή κουταλιά χαρουπόσκονη

Για το Σιρόπι

•► 4,5 κουταλιές μέλι
•► 120 ml νερό
•► 1 φλούδα από ένα πορτοκάλι και 1 φλούδα από ένα λεμόνι
•► ½ κουταλάκι σκόνη γαρύφαλλο (αποτελεί σημαντικό υλικό γιατί δίνει υπέροχη ένταση, αλλά προσοχή δεν πρέπει να μπει περισσότερο)
•► Ταψάκι διαμέτρου 24 εκ

Ξεκινάμε με το κέικ – παντεσπάνι: Στο κάδο του μίξερ (ή ακόμα και στο μούλτι αν είναι μεγάλο) ρίχνουμε τα αυγά και χτυπάμε δυνατά. Λίγο – λίγο προσθέτουμε το νερό και το μέλι και συνεχίζουμε την λειτουργίας της συσκευής μέχρι το μείγμα να αφρατεύει (όσο μπορεί περισσότερο).

Μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Ενώνουμε τα στερεά (καρυδόψιχα, αλεύρι, χαρουπόσκονη, ξύσμα, baking powder, κανέλα) και σταδιακά τα ενσωματώνουμε στο υγρό μείγμα. Χρησιμοποιούμε μία σπάτουλα για να ενώσουμε, με απαλές κινήσεις, τα υλικά ώστε να μη χαθεί ο αέρας που έχει δημιουργηθεί από το μίξερ.

Λαδώνουμε και αλευρώνουμε το ταψί και το γεμίζουμε με τον χυλό που ετοιμάσαμε. Φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς (αρχικά, μετά χαμηλώνουμε λίγο) για 45 λεπτά περίπου.

Παράλληλα ετοιμάζουμε το σιρόπι: Πάνω σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέσα σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε όλα τα υλικά. Ανακατεύουμε καλά, για 5-10 λεπτά. Θέλουμε να παράξουμε ένα ελαφρύ σιρόπι χωρίς να βράσουμε/κάψουμε το μέλι μας.

Βγάζουμε το γλυκό από τον φούρνο και κόβουμε σε κομμάτια. Επιπλέον σε κάθε κομμάτι με ένα μαχαίρι ανοίγουμε μια – δυο τρύπες. Στην συνέχεια όσο είναι η καρυδόπιτα ζεστή την σιροπιάζουμε. Με ένα κουτάλι λίγο-λίγο απλώνουμε το σιρόπι σε όλη την επιφάνεια περιμένοντας να απορροφηθεί από τα κενά που δημιουργήσαμε.

Αυτό ήταν! Τώρα είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε !!!




Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!


Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

neanikon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :