Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020

Ζαχαρομπακλαβάς ένα Θεϊκό γλύκισμα..
by Chef Σιμόνη Καφίρη !!!



Όσοι επισκεφθήκατε την Ύδρα, σίγουρα επιστρέψατε με ένα κουτί ζαχαρομπακλαβά. Ένα είδος αμυγδαλωτού , που στο σχήμα θυμίζει λουκούμι παραλληλόγραμμο.

Υλικά:   { Μερίδες: για 20 τεμ. }

•► 3 ποτήρια αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα σαν χοντρή άμμο (300 γρ. ασπρισμένα)
•► 5 πικραμύγδαλα* ασπρισμένα, αλεσμένα
•► 375 γρ. ζάχαρη
•► 1 κουτ. σούπας μέλι
•► 1 βανίλια
•► 85 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
•► ½ ποτήρι νερό
•► ¾ ποτηριού ανθόνερο
•► ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Βάζετε σε κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη και βράζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτετε και το μέλι και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί. Ρίχνετε στην ίδια κατσαρόλα τα αλεσμένα αμύγδαλα και πικραμύγδαλα, το σιμιγδάλι και τη βανίλια.

Χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε λίγο λίγο το ανθόνερο, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να απορροφηθεί και το μίγμα να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Αν είναι πολύ σφιχτό, προσθέτετε λίγο ανθόνερο ακόμα. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει.

Καλύπτετε μια μακρόστενη πιατέλα ή μια μαρμάρινη επιφάνεια με μπόλικη άχνη ζάχαρη και απλώνετε πάνω της το μίγμα του αμύγδαλου.

Του δίνετε σχήμα παραλληλόγραμμο στρώνοντας την επιφάνεια με σπάτουλα και φροντίζοντας να έχει το γλυκό παντού το ίδιο πάχος, 2,5εκ. περίπου. Για να μην κολλάει η σπάτουλα στο μίγμα, τη βρέχετε κάθε τόσο με ανθόνερο.

Αφήνετε τον ζαχαρομπακλαβά να στεγνώσει για 4-5 ώρες. Στη συνέχεια, τον πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη, μέχρι να καλυφθεί εντελώς η επιφάνειά του και τον χωρίζετε σε ίσια κομμάτια, με μυτερό μαχαίρι. Αφήνετε για 2 ώρες ακόμα σε δροσερό μέρος να στεγνώσουν, πριν σερβίρετε.

Tips:

🔴 Όταν ασπρίσετε τα αμύγδαλα, τα στεγνώνετε απλωμένα πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί για 10 λεπτά σε ζεστό φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς πριν τα αλέσετε.

🔴 *Αν δεν βρείτε πικραμύγδαλα, αρκούν μερικές σταγόνες εσάνς αμυγδάλου.


Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!


Η Συνταγή απο Σιμόνη Καφίρη/ Food styling: Αντωνία Κάτη

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

You might also Like ... ...

← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :