Πιτάκια με θαλασσινή γέμιση, που ταιριάζουν πολύ στο σαρακοστιανό τραπέζι.
Υλικά:   { Μερίδες: για 25 πιτάκια }
•► 6 φύλλα κρούστας
•► ½ κιλό γαρίδες καθαρισμένες, προβρασμένες
•► 1 μεγάλο πράσο ψιλοκομμένο
•► 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
•► 1 κουτ. σούπας κουκουνάρι
•► 1 κουτ. σούπας σταφίδα μαύρη
•► 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•► 2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
•► 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ τριμμένο
•► λάδι για να αλείψετε τα πιτάκια
•► αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβετε τις γαρίδες σε τρία κομμάτια την καθεμία. Σε τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ρίχνετε τη μαύρη σταφίδα και το κουκουνάρι. Ανακατεύετε.
Προσθέτετε τις γαρίδες, τη σάλτσα σόγιας, το τζίντζερ, λίγο αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύετε για 2-3 λεπτά ακόμα και μέχρι το πράσο να μαλακώσει καλά.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Κόβετε τα φύλλα κρούστας σε τέσσερις ίδιες λωρίδες. Στην άκρη κάθε λωρίδας βάζετε από μία κουταλιά μίγματος και τυλίγετε το πιτάκι σε τρίγωνο.
Βάζετε τα πιτάκια σε ταψί και τα αλείφετε με μπόλικο ελαιόλαδο. Τα ψήνετε στο φούρνο μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα. Τα σερβίρετε ζεστά.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► 6 φύλλα κρούστας
•► ½ κιλό γαρίδες καθαρισμένες, προβρασμένες
•► 1 μεγάλο πράσο ψιλοκομμένο
•► 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
•► 1 κουτ. σούπας κουκουνάρι
•► 1 κουτ. σούπας σταφίδα μαύρη
•► 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•► 2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
•► 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ τριμμένο
•► λάδι για να αλείψετε τα πιτάκια
•► αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβετε τις γαρίδες σε τρία κομμάτια την καθεμία. Σε τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ρίχνετε τη μαύρη σταφίδα και το κουκουνάρι. Ανακατεύετε.
Προσθέτετε τις γαρίδες, τη σάλτσα σόγιας, το τζίντζερ, λίγο αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύετε για 2-3 λεπτά ακόμα και μέχρι το πράσο να μαλακώσει καλά.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Κόβετε τα φύλλα κρούστας σε τέσσερις ίδιες λωρίδες. Στην άκρη κάθε λωρίδας βάζετε από μία κουταλιά μίγματος και τυλίγετε το πιτάκι σε τρίγωνο.
Βάζετε τα πιτάκια σε ταψί και τα αλείφετε με μπόλικο ελαιόλαδο. Τα ψήνετε στο φούρνο μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα. Τα σερβίρετε ζεστά.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή απο Ηλίας Μαμαλάκης/ Food styling: Tina Webb
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου