Φρουτένιο επιδόρπιο με τους καλύτερους συνοδούς: παγωτό και σάλτσα που φτιάχνεται εύκολα με μαρμελάδα φράουλα.
Υλικά:   { Για 4-5 Μερίδες }
•► 2 μήλα καθαρισμένα, κομμένα στα 6
•► 2 αχλάδια καθαρισμένα, κομμένα στα 4
•► 4-5 μπάλες παγωτό βανίλια
•► 100 γρ. μαρμελάδα φράουλα
•► 3 κουτ. σούπας σταφίδες ξανθές
•► 2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
•► 3 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
•► 2 σφηνάκια τσίπουρο
•► 1 σφηνάκι λικέρ πορτοκάλι
Εκτέλεση:
Σε βαθύ τηγάνι λιώνετε το βούτυρο, ρίχνετε μέσα τα μήλα, τα αχλάδια, τις σταφίδες και σοτάρετε μέχρι να αρχίσουν να ροδοκοκκινίζουν. Πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και τα καραμελώνετε σιγά-σιγά σε μέτρια φωτιά.
Σβήνετε με το τσίπουρο και προσθέτετε 1 σφηνάκι νερό. Βράζετε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά από το τηγάνι. Αφήνετε τα καραμελωμένα φρούτα να κρυώσουν.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα φράουλας: Ρίχνετε τη μαρμελάδα σε μπλέντερ μαζί με το λικέρ, προσθέτετε 2 κουτ. σούπας νερό και χτυπάτε το μίγμα καλά, να ομογενοποιηθεί.
Σερβίρετε από μια μεγάλη μπάλα παγωτό σε ποτήρια σαμπάνιας, βάζετε γύρω-γύρω τα καραμελωμένα φρούτα και περιχύνετε με μια-δυο κουτ. σούπας σάλτσα φράουλα.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► 2 μήλα καθαρισμένα, κομμένα στα 6
•► 2 αχλάδια καθαρισμένα, κομμένα στα 4
•► 4-5 μπάλες παγωτό βανίλια
•► 100 γρ. μαρμελάδα φράουλα
•► 3 κουτ. σούπας σταφίδες ξανθές
•► 2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
•► 3 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
•► 2 σφηνάκια τσίπουρο
•► 1 σφηνάκι λικέρ πορτοκάλι
Εκτέλεση:
Σε βαθύ τηγάνι λιώνετε το βούτυρο, ρίχνετε μέσα τα μήλα, τα αχλάδια, τις σταφίδες και σοτάρετε μέχρι να αρχίσουν να ροδοκοκκινίζουν. Πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και τα καραμελώνετε σιγά-σιγά σε μέτρια φωτιά.
Σβήνετε με το τσίπουρο και προσθέτετε 1 σφηνάκι νερό. Βράζετε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά από το τηγάνι. Αφήνετε τα καραμελωμένα φρούτα να κρυώσουν.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα φράουλας: Ρίχνετε τη μαρμελάδα σε μπλέντερ μαζί με το λικέρ, προσθέτετε 2 κουτ. σούπας νερό και χτυπάτε το μίγμα καλά, να ομογενοποιηθεί.
Σερβίρετε από μια μεγάλη μπάλα παγωτό σε ποτήρια σαμπάνιας, βάζετε γύρω-γύρω τα καραμελωμένα φρούτα και περιχύνετε με μια-δυο κουτ. σούπας σάλτσα φράουλα.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Η Συνταγή απο Ηλίας Μαμαλάκης/ Food styling: Tina Webb
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου