Ένας κορμός από λευκή σοκολάτα , κράνμπερις και αμύγδαλα που θα προσφέρει μία αξέχαστη γευστική εμπειρία !!!
Υλικά:   { Μερίδες: 1 μακρόστενη φόρμα του κέικ }
•► 1 & ½ κουτί μπισκότα τύπου πτι-μπερ
•► 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λευκή
•► 125 γρ. μαργαρίνη σκληρή
•► ½ κουτί γάλα ζαχαρούχο
•► 6 κουτ. σούπας τρίμμα ινδικής καρύδας
•► 100 γρ. κράνμπερις
•► 100 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα, χοντροκοπανισμένα
•► 2-3 κουτ. σούπας μαύρο ρούμι
Εκτέλεση:
Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και τη μαργαρίνη ξεχωριστά. Ανακατεύετε τη λιωμένη σοκολάτα με τη μαργαρίνη και μετά ανακατεύετε στο μίγμα το ζαχαρούχο γάλα, την καρύδα, τα κράνμπερις και τα αμύγδαλα.
Ντύνετε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ με ένα κομμάτι μεμβράνη και αφήνετε να εξέχει τριγύρω.
Στη συνέχεια τοποθετείτε μπισκότα στον πάτο και τα πλαϊνά της φόρμας βουτώντας τα πρώτα πολύ γρήγορα σε κρύο γάλα. Όπου χρειάζεται κόβετε τα μπισκότα για να μπορέσετε να την καλύψετε παντού.
Τα υπόλοιπα μπισκότα τα σπάζετε στα τέσσερα και τα ραντίζετε με το ρούμι. Τα ανακατεύετε στο μίγμα της σοκολάτας και μετά αδειάζετε το τελικό μίγμα μέσα στη φόρμα.
Κλείνετε το γλυκό από πάνω με τη μεμβράνη που εξέχει και το αφήνετε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί.
Ξεφορμάρετε το γλυκό μετά από μερικές ώρες σε μακρόστενη φόρμα και αφαιρείτε τη μεμβράνη. Σερβίρετε κόβοντας σε φέτες.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► 1 & ½ κουτί μπισκότα τύπου πτι-μπερ
•► 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λευκή
•► 125 γρ. μαργαρίνη σκληρή
•► ½ κουτί γάλα ζαχαρούχο
•► 6 κουτ. σούπας τρίμμα ινδικής καρύδας
•► 100 γρ. κράνμπερις
•► 100 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα, χοντροκοπανισμένα
•► 2-3 κουτ. σούπας μαύρο ρούμι
Εκτέλεση:
Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και τη μαργαρίνη ξεχωριστά. Ανακατεύετε τη λιωμένη σοκολάτα με τη μαργαρίνη και μετά ανακατεύετε στο μίγμα το ζαχαρούχο γάλα, την καρύδα, τα κράνμπερις και τα αμύγδαλα.
Ντύνετε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ με ένα κομμάτι μεμβράνη και αφήνετε να εξέχει τριγύρω.
Στη συνέχεια τοποθετείτε μπισκότα στον πάτο και τα πλαϊνά της φόρμας βουτώντας τα πρώτα πολύ γρήγορα σε κρύο γάλα. Όπου χρειάζεται κόβετε τα μπισκότα για να μπορέσετε να την καλύψετε παντού.
Τα υπόλοιπα μπισκότα τα σπάζετε στα τέσσερα και τα ραντίζετε με το ρούμι. Τα ανακατεύετε στο μίγμα της σοκολάτας και μετά αδειάζετε το τελικό μίγμα μέσα στη φόρμα.
Κλείνετε το γλυκό από πάνω με τη μεμβράνη που εξέχει και το αφήνετε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί.
Ξεφορμάρετε το γλυκό μετά από μερικές ώρες σε μακρόστενη φόρμα και αφαιρείτε τη μεμβράνη. Σερβίρετε κόβοντας σε φέτες.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή απο Ιωάννα Σταμούλου/ Food styling: Αντωνία Κατή
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου