Δροσερή σαλάτα με γεύση από τη θάλασσα, που ταιριάζει πολύ σε ένα τραπέζι με όσπρια για κυρίως πιάτο.
Υλικά:   { Μερίδες: για μια μεγάλη σαλατιέρα }
•► 2 μεγάλα iceberg
•► 1 ματσάκι άνηθο
•► 3-4 κλαράκια δυόσμο φρέσκο
•► 600 γρ. καλαμάρια μεσαίου μεγέθους καθαρισμένα
•► 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
•► χυμό από 2 λεμόνια
•► 2 καρότα βρασμένα
•► 1 κουτ. σούπας ξίδι
•► 1 κουτ. σούπας ρίγανη
•► αλάτι
Εκτέλεση:
Καθαρίζετε τα καλαμαράκια και τα βράζετε σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τα σουρώνετε και τα κόβετε σε χοντρές ροδέλες.
Τα βάζετε σε μπολ. Τα περιχύνετε με το ελαιόλαδο, το ξίδι, το χυμό των λεμονιών και τη ρίγανη. Ανακατεύετε και τα αφήνετε να μαριναριστούν για 1 ώρα τουλάχιστον.
Σε μια μεγάλη σαλατιέρα κόβετε το iceberg σε μικρά κομματάκια. Πλένετε και ψιλοκόβετε τον άνηθο και τον προσθέτετε στο iceberg καθώς και τα φυλλαράκια του δυόσμου. Φιλάτε τη σαλάτα στο ψυγείο.
Όταν θέλετε να σερβίρετε, βγάζετε το μπολ με το iceberg από το ψυγείο και ανακατεύετε μέσα τα μαριναρισμένα καλαμάρια μαζί με τη μαρινάδα. Ψιλοκόβετε τα βρασμένα καρότα και τα σκορπίζετε από πάνω. Σερβίρετε αμέσως.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► 2 μεγάλα iceberg
•► 1 ματσάκι άνηθο
•► 3-4 κλαράκια δυόσμο φρέσκο
•► 600 γρ. καλαμάρια μεσαίου μεγέθους καθαρισμένα
•► 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
•► χυμό από 2 λεμόνια
•► 2 καρότα βρασμένα
•► 1 κουτ. σούπας ξίδι
•► 1 κουτ. σούπας ρίγανη
•► αλάτι
Εκτέλεση:
Καθαρίζετε τα καλαμαράκια και τα βράζετε σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τα σουρώνετε και τα κόβετε σε χοντρές ροδέλες.
Τα βάζετε σε μπολ. Τα περιχύνετε με το ελαιόλαδο, το ξίδι, το χυμό των λεμονιών και τη ρίγανη. Ανακατεύετε και τα αφήνετε να μαριναριστούν για 1 ώρα τουλάχιστον.
Σε μια μεγάλη σαλατιέρα κόβετε το iceberg σε μικρά κομματάκια. Πλένετε και ψιλοκόβετε τον άνηθο και τον προσθέτετε στο iceberg καθώς και τα φυλλαράκια του δυόσμου. Φιλάτε τη σαλάτα στο ψυγείο.
Όταν θέλετε να σερβίρετε, βγάζετε το μπολ με το iceberg από το ψυγείο και ανακατεύετε μέσα τα μαριναρισμένα καλαμάρια μαζί με τη μαρινάδα. Ψιλοκόβετε τα βρασμένα καρότα και τα σκορπίζετε από πάνω. Σερβίρετε αμέσως.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή από Ηλίας Μαμαλάκης/ Food styling: Tina Webb
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου