Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

Ο Υπέροχος μπακλαβάς της νηστείας...
by Chef Σιμόνη Καφίρη !!!



Ο αγαπημένος παραδοσιακός μπακλαβάς στη νηστίσιμη εκδοχή του. Απλά απολαυστικός.

Υλικά:   { Μερίδες: για 1 ταψί 25x35 εκ.}

•► 500 γρ. χωριάτικο φύλλο
•► ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων

Για τη γέμιση

•► 2 φλιτζάνια φουντούκια χοντροαλεσμένα
•► 2 φλιτζάνια καρύδια χοντροαλεσμένα
•► 1 φλιτζάνι αμύγδαλα χοντροαλεσμένα
•► ½ φλιτζάνι σταφίδες μαύρες (προαιρετικά)
•► ¾ φλιτζανιού σουσάμι καβουρδισμένο
•► 100 γρ. παπαρουνόσπορο
•► 2 κουτ. σούπας πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
•► 1 φλιτζάνι μέλι

Για το σιρόπι

•► 2 φλιτζάνια ζάχαρη (450 γρ.)
•► 1 φλιτζάνι νερό
•► ½ φλιτζάνι μέλι
•► ¼ φλιτζανιού πετιμέζι
•► 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

Ανακατεύετε όλα μαζί τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175οC. Με ένα πινέλο αλείφετε με λάδι ένα ταψί και απλώνετε μέσα το πρώτο φύλλο. Το αλείφετε με λάδι και απλώνετε ένα δεύτερο φύλλο από πάνω. Λαδώνετε και απλώνετε από πάνω τη μισή γέμιση.

Τη σκεπάζετε με ένα φύλλο, λαδώνετε και απλώνετε την υπόλοιπη γέμιση. Σκεπάζετε με τα υπόλοιπα δύο φύλλα, αλείφοντάς τα με λάδι και χαράζετε το γλυκό σε κομμάτια.

Πασπαλίζετε την επιφάνεια με σουσάμι. Ψήνετε τον μπακλαβά στο φούρνο για 40-50 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει όμορφα. Τον αφήνετε να κρυώσει.

Στο μεταξύ φτιάχνετε το σιρόπι: Βράζετε το νερό με το πετιμέζι και τη ζάχαρη για 5
λεπτά.

Προσθέτετε το λεμόνι και το μέλι και ανακατεύετε, μέχρι να διαλυθεί το μέλι στο σιρόπι. Περιχύνετε το κρύο γλυκό με το καυτό σιρόπι και περιμένετε να απορροφηθεί εντελώς. Κόβετε τον μπακλαβά στις χαρακιές και σερβίρετε.

Tips:

•► Δεν σκεπάζετε τον μπακλαβά, για να παραμείνει το φύλλο τραγανό.


Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!


Η Συνταγή απο Σιμόνη Καφίρη/ Food styling: Αντωνία Κατή

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

You might also Like ... ...

← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :