Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

Φιλετάκια ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΑ αλά βαλεντσιάνα...
by Super Chef Ηλίας Μαμαλάκης !!!



Τα νόστιμα αυτά φιλετάκια τα δοκίμασα πρώτη φορά στη Βαρκελώνη και η πορτοκαλένια σάλτσα τους με κέρδισε. Αξίζει να τα ετοιμάσετε, θα σας αρέσουν πολύ.

Υλικά:   { Για 2 Μερίδες }

•► 4 λεπτές φέτες από φιλέτο μοσχαρίσιο καλά χτυπημένες
•► 1 μεγάλη κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
•► 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•► 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
•► 1 ποτηράκι του κρασιού χυμό πορτοκαλιού φρεσκοστυμμένο
•► 1 σφηνάκι λικέρ πορτοκαλιού
•► 1 ποτηράκι του κρασιού σέρι ξηρό
•► αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο να κάψουν. Σοτάρετε απαλά το κρεμμύδι μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Aφαιρείτε τα κομματάκια του κρεμμυδιού και βάζετε μέσα στο τηγάνι τα τέσσερα χτυπημένα φιλέτα. Τα σοτάρετε σε δυνατή φωτιά και από τις δυο πλευρές μέχρι να κοκκινίσουν ελαφρά.

Σβήνετε με το χυμό πορτοκαλιού κρατώντας πάντοτε τη φωτιά στη μέγιστη θερμοκρασία. Προσθέτετε το λικέρ και τέλος το ξηρό σέρι. Όταν όλα τα υλικά πάρουν βράση, αλατίζετε και πιπερώνετε. Αφήνετε τα φιλετίνια στη δυνατή φωτιά μέχρι η σάλτσα να μελώσει και να πήξει.

Τα σερβίρετε ανά δύο γαρνίροντάς τα με φέτες από πορτοκάλι, τις οποίες θα περάσετε από τη μελωμένη σάλτσα των φιλέτων, καρότα γλασαρισμένα και βραστά κολοκυθάκια τα οποία θα φροντίσετε να μείνουν τραγανά μετά το βράσιμο.


Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!


Η Συνταγή απο Ηλίας Μαμαλάκης/ Food styling: Tina Webb

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

You might also Like ... ...

← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :