Νηστίσιμο γλυκάκι που θα φτιάξετε ξανά και εκτός νηστείας.
Υλικά:   { Μερίδες: για 30-40 κομμάτια }
•► 500 γρ. ταχίνι
•► 500 γρ. ζάχαρη άχνη
•► 300 ml νερό
•► 250 γρ. σταφίδες (προαιρετικά)
•► 700 γρ. αλεύρι μαλακό
•► 25 γρ. μπέικιν πάουντερ
Για το σιρόπι
•► 2 & ½ φλιτζάνια ζάχαρη
•► 2 φλιτζάνια νερό
•► 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Ανακατεύετε το ταχίνι με το νερό και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει ένα ρευστό μίγμα. Προσθέτετε το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύετε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.
Παίρνετε μικρά κομμάτια από τη ζύμη και πλάθετε μικρά μπαλάκια. Τα τοποθετείτε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, αφήνοντας απόσταση 2εκ. μεταξύ τους. Ψήνετε στο φούρνο για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε το σιρόπι: Βράζετε όλα τα υλικά για 5 λεπτά και αφήνετε να κρυώσει λίγο.
Βγάζετε τα ταχινοπιτάκια από τον φούρνο και τα βουτάτε στο χλιαρό σιρόπι. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► 500 γρ. ταχίνι
•► 500 γρ. ζάχαρη άχνη
•► 300 ml νερό
•► 250 γρ. σταφίδες (προαιρετικά)
•► 700 γρ. αλεύρι μαλακό
•► 25 γρ. μπέικιν πάουντερ
Για το σιρόπι
•► 2 & ½ φλιτζάνια ζάχαρη
•► 2 φλιτζάνια νερό
•► 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Ανακατεύετε το ταχίνι με το νερό και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει ένα ρευστό μίγμα. Προσθέτετε το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύετε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.
Παίρνετε μικρά κομμάτια από τη ζύμη και πλάθετε μικρά μπαλάκια. Τα τοποθετείτε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, αφήνοντας απόσταση 2εκ. μεταξύ τους. Ψήνετε στο φούρνο για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε το σιρόπι: Βράζετε όλα τα υλικά για 5 λεπτά και αφήνετε να κρυώσει λίγο.
Βγάζετε τα ταχινοπιτάκια από τον φούρνο και τα βουτάτε στο χλιαρό σιρόπι. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Η Συνταγή από Γεωργία Κοφινά/ Food Styling: Αντωνία Κατή
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου