Γευστικό συνοδευτικό για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, με υπέροχο χρώμα και πλούσια γεύση.
Υλικά:   { Για 3-4 Μερίδες }
•► 350 γρ. ρύζι παρμπόιλντ
•► 4 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
•► 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•► 1 κουτ. σούπας κουρκουμά
•► 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
•► 2 φλιτζάνια σπόρους από ρόδι
•► 150 γρ. φιστίκια αράπικα ξεφλουδισμένα
•► αλάτι
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο. Ρίχνετε μέσα το ρύζι και το σοτάρετε μέχρι να στεγνώσει εντελώς η κατσαρόλα. Ρίχνετε τον κουρκουμά και ανακατεύετε. Αλατίζετε και ρίχνετε το ζωμό λαχανικών.
Μαγειρεύετε το ρύζι μέχρι να απορροφηθεί εντελώς ο ζωμός και να στεγνώσει. Το αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς και το ανακατεύετε με τα σπόρια του ροδιού.
Σερβίρετε το ρύζι σε πιατέλα πασπαλίζοντας από πάνω με τα φιστίκια.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► 350 γρ. ρύζι παρμπόιλντ
•► 4 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
•► 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•► 1 κουτ. σούπας κουρκουμά
•► 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
•► 2 φλιτζάνια σπόρους από ρόδι
•► 150 γρ. φιστίκια αράπικα ξεφλουδισμένα
•► αλάτι
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο. Ρίχνετε μέσα το ρύζι και το σοτάρετε μέχρι να στεγνώσει εντελώς η κατσαρόλα. Ρίχνετε τον κουρκουμά και ανακατεύετε. Αλατίζετε και ρίχνετε το ζωμό λαχανικών.
Μαγειρεύετε το ρύζι μέχρι να απορροφηθεί εντελώς ο ζωμός και να στεγνώσει. Το αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς και το ανακατεύετε με τα σπόρια του ροδιού.
Σερβίρετε το ρύζι σε πιατέλα πασπαλίζοντας από πάνω με τα φιστίκια.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή από Ηλίας Μαμαλάκης/ Φωτογραφία-Food styling: Αντωνία Κατή
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου