Μια εύκολη μακαρονάδα με τόνο και ελιές, ιδανική για το καθημερινό τραπέζι.
Υλικά:   { Για 4-5 Μερίδες }
•► 1 πακέτο σπαγγέτι
•► 2 κονσέρβες τόνο σε νερό ή λάδι (καλά στραγγισμένο)
•► 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•► 5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα, σε ροδέλες
•► 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
•► 200 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
•► 3 κουτ. σούπας κάππαρη
•► 20 ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι, σε ροδέλες
•► 1 φλιτζανάκι του καφέ κρασί λευκό
•► ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
•► βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο
•► αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζετε τα ζυμαρικά αλ ντέντε σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Σε βαθύ και ευρύχωρο τηγάνι σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι με τα κρεμμυδάκια και, όταν μαλακώσουν λίγο, προσθέ-τετε τα ντοματίνια. Συνεχίζετε να σοτάρετε μέχρι να ζαρώσει λίγο η φλούδα τους.
Ρίχνετε την κάππαρη, τις ελιές και τέλος τον τόνο. Δουλεύετε για λίγο τη σάλτσα στο τηγάνι και σβήνετε με το κρασί.
Όταν εξατμιστεί το οινόπνευμα στραγγίζετε το σπαγγέτι και το ρίχνετε στο σκεύος με τη σάλτσα. Προσθέτετε το μαϊντανό και ανακατεύετε. Σερβίρετε με τριμμένο πιπέρι και φυλλαράκια βασιλικού.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► 1 πακέτο σπαγγέτι
•► 2 κονσέρβες τόνο σε νερό ή λάδι (καλά στραγγισμένο)
•► 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•► 5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα, σε ροδέλες
•► 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
•► 200 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
•► 3 κουτ. σούπας κάππαρη
•► 20 ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι, σε ροδέλες
•► 1 φλιτζανάκι του καφέ κρασί λευκό
•► ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
•► βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο
•► αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζετε τα ζυμαρικά αλ ντέντε σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Σε βαθύ και ευρύχωρο τηγάνι σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι με τα κρεμμυδάκια και, όταν μαλακώσουν λίγο, προσθέ-τετε τα ντοματίνια. Συνεχίζετε να σοτάρετε μέχρι να ζαρώσει λίγο η φλούδα τους.
Ρίχνετε την κάππαρη, τις ελιές και τέλος τον τόνο. Δουλεύετε για λίγο τη σάλτσα στο τηγάνι και σβήνετε με το κρασί.
Όταν εξατμιστεί το οινόπνευμα στραγγίζετε το σπαγγέτι και το ρίχνετε στο σκεύος με τη σάλτσα. Προσθέτετε το μαϊντανό και ανακατεύετε. Σερβίρετε με τριμμένο πιπέρι και φυλλαράκια βασιλικού.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή απο Ιωάννα Σταμούλου/ Food styling: Tina Webb
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου