Άλλη μια γλυκιά πρόταση για το γιορτινό τραπέζι σας.
Ένα κέικ έξω από τα συνηθισμένα, στο οποίο συμπράττουν γλυκά σοκολάτα, κάστανα και φουντούκια, ένας εκρηκτικά νόστιμος συνδυασμός δηλαδή που δεν θα περάσει απαρατήρητος.
Υλικά:   { Για 6 Μερίδες }
Για το κέικ
•► 160 γρ. βούτυρο μαλακωμένο
•► 100 γρ. ζάχαρη άχνη
•► 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
•► 3 αβγά
•► 150 γρ. αλεύρι φαρίνα που φουσκώνει μόνο του
Για τη γέμιση
•► 90 γρ. κάστανα βρασμένα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
•► 2-3 κουτ. σούπας φουντούκια, καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
•► 40 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, κομματιασμένη
•► 3 μαρόν γλασέ, ψιλοκομμένα
Για το γλάσο
•► 150 γρ. σοκολάτα άσπρη
•► 100 γρ. κρέμα γάλακτος
Για το γαρνίρισμα
•► μαρόν γλασέ
•► φουντούκια καβουρδισμένα
•► μαύρο ρούμι για να μουσκέψετε τα μαρόν γλασέ
Εκτέλεση:
Μουσκεύετε μερικές ώρες τα μαρόν γλασέ στο ρούμι και τα στραγγίζετε. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160° βαθμούς. Ανακατεύετε το αλεύρι με τα βρασμένα κάστανα, τα φουντούκια και τα 3 μαρόν γλασέ.
Χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη (μαζί άχνη και κρυσταλλική) για μερικά λεπτά. Προσθέτετε ένα ένα τα αβγά και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Σταματάτε το μίξερ και ρίχνετε σε δόσεις το μίγμα με το αλεύρι ανακατεύοντας με σπάτουλα.
Σκεπάζετε με λαδόκολλα μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και τη γεμίζετε με το μίγμα κατά τα 2/3. Μπήγετε τα κομματάκια σοκολάτας. Ψήνετε το κέικ στο φούρνο για 50 λεπτά περίπου. Όταν κρυώσει ελαφρά, το αναποδογυρίζετε σε σχάρα και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς.
Ετοιμάζετε στο μεταξύ το γλάσο: Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος και ρίχνετε την άσπρη σοκολάτα κομματιασμένη. Την ανακατεύετε μέχρι να λιώσει εντελώς και να έχετε ένα λείο παχύρρευστο μίγμα. Όταν κρυώσει το βάζετε στο ψυγείο για λίγη ώρα μέχρι να πήξει.
Πριν περιχύσετε το κέικ χτυπάτε ζωηρά το γλάσο με αβγοδάρτη. Περιχύνετε το κέικ με το λευκό γλάσο, πασπαλίζετε την επιφάνειά του με μερικά ακόμα καβουρδισμένα φουντούκια και κομματιασμένα μαρόν γλασέ, μουλιασμένα και αυτά στο ρούμι.
Tips:
▶️ Βρασμένα και καθαρισμένα κάστανα μπορείτε να βρείτε συσκευασμένα έτοιμα για χρήση στα σούπερ μάρκετ.
▶️ Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα βρασμένα κάστανα με στραγγισμένο κάστανο γλυκό του κουταλιού, αρκεί να αφαιρέσετε ζάχαρη από τη λίστα των υλικών.
▶️ Μπορείτε να αντικαταστήσετε το γλάσο της σοκολάτας με 1 ασπράδι αβγού που θα ανακατέψετε με χυμό μισού λεμονιού και 200 γρ. ζάχαρη άχνη.
▶️ Το κέικ διατηρείται και στην κατάψυξη αγλασάριστο. Πρώτα θα αφήσετε να ξεπαγώσει σε θερμοκρασία δωματίου και μετά θα το γλασάρετε.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
Για το κέικ
•► 160 γρ. βούτυρο μαλακωμένο
•► 100 γρ. ζάχαρη άχνη
•► 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
•► 3 αβγά
•► 150 γρ. αλεύρι φαρίνα που φουσκώνει μόνο του
Για τη γέμιση
•► 90 γρ. κάστανα βρασμένα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
•► 2-3 κουτ. σούπας φουντούκια, καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
•► 40 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, κομματιασμένη
•► 3 μαρόν γλασέ, ψιλοκομμένα
Για το γλάσο
•► 150 γρ. σοκολάτα άσπρη
•► 100 γρ. κρέμα γάλακτος
Για το γαρνίρισμα
•► μαρόν γλασέ
•► φουντούκια καβουρδισμένα
•► μαύρο ρούμι για να μουσκέψετε τα μαρόν γλασέ
Εκτέλεση:
Μουσκεύετε μερικές ώρες τα μαρόν γλασέ στο ρούμι και τα στραγγίζετε. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160° βαθμούς. Ανακατεύετε το αλεύρι με τα βρασμένα κάστανα, τα φουντούκια και τα 3 μαρόν γλασέ.
Χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη (μαζί άχνη και κρυσταλλική) για μερικά λεπτά. Προσθέτετε ένα ένα τα αβγά και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Σταματάτε το μίξερ και ρίχνετε σε δόσεις το μίγμα με το αλεύρι ανακατεύοντας με σπάτουλα.
Σκεπάζετε με λαδόκολλα μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και τη γεμίζετε με το μίγμα κατά τα 2/3. Μπήγετε τα κομματάκια σοκολάτας. Ψήνετε το κέικ στο φούρνο για 50 λεπτά περίπου. Όταν κρυώσει ελαφρά, το αναποδογυρίζετε σε σχάρα και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς.
Ετοιμάζετε στο μεταξύ το γλάσο: Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος και ρίχνετε την άσπρη σοκολάτα κομματιασμένη. Την ανακατεύετε μέχρι να λιώσει εντελώς και να έχετε ένα λείο παχύρρευστο μίγμα. Όταν κρυώσει το βάζετε στο ψυγείο για λίγη ώρα μέχρι να πήξει.
Πριν περιχύσετε το κέικ χτυπάτε ζωηρά το γλάσο με αβγοδάρτη. Περιχύνετε το κέικ με το λευκό γλάσο, πασπαλίζετε την επιφάνειά του με μερικά ακόμα καβουρδισμένα φουντούκια και κομματιασμένα μαρόν γλασέ, μουλιασμένα και αυτά στο ρούμι.
Tips:
▶️ Βρασμένα και καθαρισμένα κάστανα μπορείτε να βρείτε συσκευασμένα έτοιμα για χρήση στα σούπερ μάρκετ.
▶️ Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα βρασμένα κάστανα με στραγγισμένο κάστανο γλυκό του κουταλιού, αρκεί να αφαιρέσετε ζάχαρη από τη λίστα των υλικών.
▶️ Μπορείτε να αντικαταστήσετε το γλάσο της σοκολάτας με 1 ασπράδι αβγού που θα ανακατέψετε με χυμό μισού λεμονιού και 200 γρ. ζάχαρη άχνη.
▶️ Το κέικ διατηρείται και στην κατάψυξη αγλασάριστο. Πρώτα θα αφήσετε να ξεπαγώσει σε θερμοκρασία δωματίου και μετά θα το γλασάρετε.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Η Συνταγή από Σιμόνη Καφίρη/ Food Styling: Aντωνία Κατή
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου