Το κλασικό και διάσημο φαγητό από την Κέρκυρα, γεμάτο αρώματα και νοστιμιά, σερβίρεται με ζεστό πιρουνάτο πουρέ και συναρπάζει σε κάθε περίσταση !!
Υλικά:   { Για 4 Μερίδες }
•► 4 φέτες μοσχαρίσιο νουά
•► 50 γρ. αλεύρι
•► 30 ml έξτρα παρθένο. ελαιόλαδο
•► 50 ml ξίδι λευκό, καλής ποιότητας
•► 30 ml ξίδι κόκκινο, καλής ποιότητας
•► 100 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
•► 6 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
•► 300 ml ζωμό βοδινού σπιτικό ή ψυγείου
•► 1 κουτ. σούπας βούτυρο, παγωμένο, σε κυβάκια
•► αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ αλατοπιπερώνετε το κρέας, το αλευρώνετε και τινάζετε να φύγει το περιττό αλεύρι.
Σε μια μεγάλη και πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρέας σε δυο δόσεις –δύο φέτες κάθε φορά για να μην πέσει η θερμοκρασία– μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Μόλις τελειώσετε με την πρώτη δόση, ακουμπάτε το κρέας σε πιατέλα και συνεχίζετε με τη δεύτερη δόση.
Επαναφέρετε όλο το κρέας στην κατσαρόλα και σβήνετε με όλο το ξίδι.
Μόλις εξατμιστεί, ρίχνετε μέσα τον μαϊντανό, το σκόρδο, τον ζωμό, λίγο αλάτι, πιπέρι, κλείνετε με καπάκι και σιγοβράζετε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Λίγο πριν αποσύρετε το φαγητό από τη φωτιά προσθέτετε το βούτυρο και ανακινείτε την κατσαρόλα. Σερβίρετε το σοφρίτο { So fritto που σημαίνει σιγοψημένο } με πουρέ πατάτας και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Λεπτομέρειες & άλλες φωτογρ. για τον τρόπο παρασκευής ΕΔΩ
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► 4 φέτες μοσχαρίσιο νουά
•► 50 γρ. αλεύρι
•► 30 ml έξτρα παρθένο. ελαιόλαδο
•► 50 ml ξίδι λευκό, καλής ποιότητας
•► 30 ml ξίδι κόκκινο, καλής ποιότητας
•► 100 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
•► 6 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
•► 300 ml ζωμό βοδινού σπιτικό ή ψυγείου
•► 1 κουτ. σούπας βούτυρο, παγωμένο, σε κυβάκια
•► αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ αλατοπιπερώνετε το κρέας, το αλευρώνετε και τινάζετε να φύγει το περιττό αλεύρι.
Σε μια μεγάλη και πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρέας σε δυο δόσεις –δύο φέτες κάθε φορά για να μην πέσει η θερμοκρασία– μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Μόλις τελειώσετε με την πρώτη δόση, ακουμπάτε το κρέας σε πιατέλα και συνεχίζετε με τη δεύτερη δόση.
Επαναφέρετε όλο το κρέας στην κατσαρόλα και σβήνετε με όλο το ξίδι.
Μόλις εξατμιστεί, ρίχνετε μέσα τον μαϊντανό, το σκόρδο, τον ζωμό, λίγο αλάτι, πιπέρι, κλείνετε με καπάκι και σιγοβράζετε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Λίγο πριν αποσύρετε το φαγητό από τη φωτιά προσθέτετε το βούτυρο και ανακινείτε την κατσαρόλα. Σερβίρετε το σοφρίτο { So fritto που σημαίνει σιγοψημένο } με πουρέ πατάτας και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Λεπτομέρειες & άλλες φωτογρ. για τον τρόπο παρασκευής ΕΔΩ
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή απο Food styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου