Εναλλακτικά παστέλια με κινόα, για να σνακ στο γραφείο, το σχολείο ή τη βόλτα. Συνοδεύουν εξαιρετικά και τον καφέ.
Υλικά:   { Για 5-6 Μερίδες }
•► 1 φλιτζάνι κινόα
•► 1 κοφτή κουτ. σούπας βούτυρο
•► 1 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
•► χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λιώνετε το βούτυρο, ρίχνετε τους σπόρους κινόα και τους καβουρδίζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνουν τραγανοί, για 10 λεπτά περίπου. Τους βγάζετε και τους βάζετε σε μπολ.
Στο ίδιο τηγάνι βάζετε τη ζάχαρη μαζί με δύο σταγόνες λεμόνι και τη λιώνετε να γίνει καραμέλα.
Όταν αρχίσει να λιώνει, να απλώνεται και να γεμίζει φουσκάλες, ρίχνετε μέσα τους σπόρους της κινόα και ανακατεύετε καλά για 1 λεπτό περίπου.
Αδειάζετε το μίγμα επάνω σε ένα κομμάτι λαδωμένο αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και με τη βοήθεια ενός πλάστη το απλώνετε σε δίσκο (λαδώστε τον πλάστη για να μην κολλήσει στο παστέλι). Κόβετε σε όποιο σχήμα θέλετε.
Tips:
Αν έχετε γλυπτικές ικανότητες, όσο ακόμα είναι ζεστό φτιάχνετε ένα κουταλάκι παστελάκι που το χρησιμοποιείτε για να φάτε ένα γλυκάκι και, αφού φάτε το γλυκάκι, τρώτε και το παστελάκι.
Μπορείτε αντί για ζάχαρη να βάλετε μέλι τη μισή ποσότητα δηλαδή 4 κουταλιές σούπας περίπου, αλλά να ξέρετε ότι το παστελάκι σας θα γίνει μαλακό και όχι τραγανό όπως γίνεται με τη ζάχαρη.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► 1 φλιτζάνι κινόα
•► 1 κοφτή κουτ. σούπας βούτυρο
•► 1 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
•► χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λιώνετε το βούτυρο, ρίχνετε τους σπόρους κινόα και τους καβουρδίζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνουν τραγανοί, για 10 λεπτά περίπου. Τους βγάζετε και τους βάζετε σε μπολ.
Στο ίδιο τηγάνι βάζετε τη ζάχαρη μαζί με δύο σταγόνες λεμόνι και τη λιώνετε να γίνει καραμέλα.
Όταν αρχίσει να λιώνει, να απλώνεται και να γεμίζει φουσκάλες, ρίχνετε μέσα τους σπόρους της κινόα και ανακατεύετε καλά για 1 λεπτό περίπου.
Αδειάζετε το μίγμα επάνω σε ένα κομμάτι λαδωμένο αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και με τη βοήθεια ενός πλάστη το απλώνετε σε δίσκο (λαδώστε τον πλάστη για να μην κολλήσει στο παστέλι). Κόβετε σε όποιο σχήμα θέλετε.
Tips:
Αν έχετε γλυπτικές ικανότητες, όσο ακόμα είναι ζεστό φτιάχνετε ένα κουταλάκι παστελάκι που το χρησιμοποιείτε για να φάτε ένα γλυκάκι και, αφού φάτε το γλυκάκι, τρώτε και το παστελάκι.
Μπορείτε αντί για ζάχαρη να βάλετε μέλι τη μισή ποσότητα δηλαδή 4 κουταλιές σούπας περίπου, αλλά να ξέρετε ότι το παστελάκι σας θα γίνει μαλακό και όχι τραγανό όπως γίνεται με τη ζάχαρη.
Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτα να σας είναι !!!
Η Συνταγή απο Ηλίας Μαμαλάκης/ Food styling: Tina Webb
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου