Τη διαφορά την κάνει το ψήσιμο της γλυκοπατάτας στον φούρνο, που κρατάει «δυνατή» τη γεύση τους.
Υλικά:   { Για 4-5 Μερίδες }
•► 300 γρ. γλυκοπατάτες, χωρίς φλούδα
•► 100 γρ. καρότα, χωρίς φλούδα
•► 20 γρ. ρίζα τζίντζερ
•► 1 σκελίδα σκόρδο
•► 2 φύλλα φασκόμηλο
•► 600 ml καυτό ζωμό (λαχανικών ή βοδινού)
•► 100 ml γάλα
•► 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά
•► βούτυρο ή έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
•► αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το σερβίρισμα
•► φύλλα φρέσκο κόλιανδρο
•► 100 γρ. γιαούρτι
•► ροζ πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180-200° C στον αέρα. Τυλίγετε σε αλουμινόχαρτο τις πατάτες, τα καρότα, τη ρίζα τζίντζερ, το σκόρδο και το φασκόμηλο και τα ψήνετε για 50 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνετε τον ζωμό και το γάλα και αφήνετε να πάρουν βράση.
Πολτοποιείτε στο μπλέντερ τα ζεστά λαχανικά, το ζεστό γάλα με τον ζωμό, τα μπαχαρικά και το βούτυρο μέχρι να πάρετε μια βελούδινη σούπα.
Δοκιμάζετε και διορθώνετε το αλάτι και, αν χρειάζεται αραίωμα, προσθέτετε λίγο ζωμό ή γάλα επιπλέον.
Σερβίρετε τη σούπα όσο είναι ζεστή πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο κόλιανδρο, 1 κουτ. γλυκού γιαούρτι και ροζ πιπέρι.
Tips:
Μπορείτε να αντικαταστήσετε το γάλα με κρέμα καρύδας αν θέλετε, θα δώσει εξίσου ωραία γεύση. Επίσης, μπορείτε να ψήσετε διάφορες ποικιλίες γλυκοπατάτας, όχι μόνο μία.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► 300 γρ. γλυκοπατάτες, χωρίς φλούδα
•► 100 γρ. καρότα, χωρίς φλούδα
•► 20 γρ. ρίζα τζίντζερ
•► 1 σκελίδα σκόρδο
•► 2 φύλλα φασκόμηλο
•► 600 ml καυτό ζωμό (λαχανικών ή βοδινού)
•► 100 ml γάλα
•► 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά
•► βούτυρο ή έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
•► αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το σερβίρισμα
•► φύλλα φρέσκο κόλιανδρο
•► 100 γρ. γιαούρτι
•► ροζ πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180-200° C στον αέρα. Τυλίγετε σε αλουμινόχαρτο τις πατάτες, τα καρότα, τη ρίζα τζίντζερ, το σκόρδο και το φασκόμηλο και τα ψήνετε για 50 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνετε τον ζωμό και το γάλα και αφήνετε να πάρουν βράση.
Πολτοποιείτε στο μπλέντερ τα ζεστά λαχανικά, το ζεστό γάλα με τον ζωμό, τα μπαχαρικά και το βούτυρο μέχρι να πάρετε μια βελούδινη σούπα.
Δοκιμάζετε και διορθώνετε το αλάτι και, αν χρειάζεται αραίωμα, προσθέτετε λίγο ζωμό ή γάλα επιπλέον.
Σερβίρετε τη σούπα όσο είναι ζεστή πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο κόλιανδρο, 1 κουτ. γλυκού γιαούρτι και ροζ πιπέρι.
Tips:
Μπορείτε να αντικαταστήσετε το γάλα με κρέμα καρύδας αν θέλετε, θα δώσει εξίσου ωραία γεύση. Επίσης, μπορείτε να ψήσετε διάφορες ποικιλίες γλυκοπατάτας, όχι μόνο μία.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή & Food styling: Εύα Μονοχάρη/ Funky Cook
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου