Το τιραμισού το διάσημο ιταλικό γλυκό γίνεται εύκολα και γρήγορα σε μία συνταγή γεμάτο άρωμα να το πιεις στο ποτήρι!!!
Υλικά:   { Για 6 Μερίδες }
•► 300 γρ. τυρί μασκαρπόνε
•► 50 γρ. ζάχαρη
•► 3 κρόκους αβγού
•► 2 ασπράδια αβγού
•► 1 καφέ εσπρέσο lungo
•► 3 κουτ. σούπας ρούμι
•► 6 μικρά μπισκοτάκια amaretto
•► 60 γρ. κουβερτούρα σοκολάτα ψιλοκομμένη
•► 3-4 κουτ. σούπας κακάο σε πούδρα
Εκτέλεση:
Χτυπάτε στο μίξερ τους κρόκους των αβγών μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μίγμα. Σε μπολ βάζετε το μασκαρπόνε, ρίχνετε μέσα το μίγμα των κρόκων και ανακατεύετε.
Xτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Την ενσωματώνετε στο μίγμα του μασκαρπόνε και προσθέτετε το ρούμι.
Ραντίζετε μπισκοτάκια με τον καφέ εσπρέσο. Βάζετε από ένα μπισκοτάκι στο βάθος κάθε ποτηριού. Μοιράζετε την κρέμα μασκαρπόνε στα ποτήρια. Ρίχνετε από πάνω τα κομματάκια της κουβερτούρας και πασπαλίζετε με το κακάο.
Διατηρείστε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► 300 γρ. τυρί μασκαρπόνε
•► 50 γρ. ζάχαρη
•► 3 κρόκους αβγού
•► 2 ασπράδια αβγού
•► 1 καφέ εσπρέσο lungo
•► 3 κουτ. σούπας ρούμι
•► 6 μικρά μπισκοτάκια amaretto
•► 60 γρ. κουβερτούρα σοκολάτα ψιλοκομμένη
•► 3-4 κουτ. σούπας κακάο σε πούδρα
Εκτέλεση:
Χτυπάτε στο μίξερ τους κρόκους των αβγών μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μίγμα. Σε μπολ βάζετε το μασκαρπόνε, ρίχνετε μέσα το μίγμα των κρόκων και ανακατεύετε.
Xτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Την ενσωματώνετε στο μίγμα του μασκαρπόνε και προσθέτετε το ρούμι.
Ραντίζετε μπισκοτάκια με τον καφέ εσπρέσο. Βάζετε από ένα μπισκοτάκι στο βάθος κάθε ποτηριού. Μοιράζετε την κρέμα μασκαρπόνε στα ποτήρια. Ρίχνετε από πάνω τα κομματάκια της κουβερτούρας και πασπαλίζετε με το κακάο.
Διατηρείστε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Η Συνταγή από Ηλίας Μαμαλάκης/ Food styling: Tina Webb
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου