Ο μπακλαβάς ξανασυστήνεται και προσφέρεται σε μια πιο μοντέρνα εκδοχή!!!
Υλικά:   { Μερίδες: για 1 ταψάκι διαμ. 32-36 εκ. }
•► 6 φύλλα κρούστας
•► 100 γρ. βούτυρο για τα φύλλα
•► 600 ml γάλα φρέσκο
•► 6 κουτ. σούπας ζάχαρη
•► 1 καψουλάκι βανιλίνης
•► 4 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
•► 100 γρ. αμύγδαλα καραμελωμένα
•► 100 γρ. φουντούκια καραμελωμένα
•► 100 γρ. παστελάκια
•► 1 κουτ. γλυκού κανέλα
•► ½ κουτ. γλυκού γαρίφαλο τριμμένο
•► 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
•► 1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα φρέσκο για την κουβερτούρα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C και λιώνετε το βούτυρο για να αλείψετε τα φύλλα.
Παίρνετε ένα βαθύ, στρογγυλό ταψάκι διαμέτρου 32-36 εκ., το βουτυρώνετε καλά και βάζετε μέσα ένα φύλλο, ανασηκώνοντας τριγύρω τα φύλλα που προεξέχουν προς τα πάνω, το βουτυρώνετε και βάζετε δεύτερο και τρίτο φύλλο.
Ψήνετε στο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει και να σχηματιστεί ένα καλάθι. Το βγάζετε και το αφήνετε να κρυώσει.
Σε ορθογώνιο ταψί απλώνετε τρία βουτυρωμένα φύλλα, το ένα πάνω στο άλλο και τα ψήνετε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα, τη βανίλια, τη ζάχαρη και το κορνφλάουρ, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσουν τα υλικά σε μια μυρωδάτη κρέμα. Προσοχή μη σας αρπάξει και καεί.
Μόλις πήξει η κρέμα, αποσύρετε από τη φωτιά και την αφήνετε να χλιαρέψει, ανακατεύοντας συχνά. Λιώνετε τη σοκολάτα με ένα φλιτζανάκι του καφέ ζεστό φρέσκο γάλα και την αφήνετε την άκρη.
Συνθέτετε το γλυκό: Τοποθετείτε το καλάθι από το φύλλο κρούστας σε μια μεγάλη στρογγυλή πιατέλα. Αδειάζετε μέσα την κρέμα. Σκορπάτε από πάνω της τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς και τα παστελάκια κομμένα σε κομματάκια.
Παίρνετε το φύλλο κρούστας που ψήσατε στο παραλληλόγραμμο ταψί, το σπάτε σε μεγάλα κομμάτια και το βάζετε να καρφωθεί στην κρέμα ανάμεσα από τους ξηρούς καρπούς. Πασπαλίζετε το σύνολο με την κανέλα και το τριμμένο γαρίφαλο.
Σερβίρετε το γλυκό στο τραπέζι προτείνοντας στους συνδαιτυμόνες να το φάνε κατευθείαν μέσα από την πιατέλα.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► 6 φύλλα κρούστας
•► 100 γρ. βούτυρο για τα φύλλα
•► 600 ml γάλα φρέσκο
•► 6 κουτ. σούπας ζάχαρη
•► 1 καψουλάκι βανιλίνης
•► 4 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
•► 100 γρ. αμύγδαλα καραμελωμένα
•► 100 γρ. φουντούκια καραμελωμένα
•► 100 γρ. παστελάκια
•► 1 κουτ. γλυκού κανέλα
•► ½ κουτ. γλυκού γαρίφαλο τριμμένο
•► 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
•► 1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα φρέσκο για την κουβερτούρα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C και λιώνετε το βούτυρο για να αλείψετε τα φύλλα.
Παίρνετε ένα βαθύ, στρογγυλό ταψάκι διαμέτρου 32-36 εκ., το βουτυρώνετε καλά και βάζετε μέσα ένα φύλλο, ανασηκώνοντας τριγύρω τα φύλλα που προεξέχουν προς τα πάνω, το βουτυρώνετε και βάζετε δεύτερο και τρίτο φύλλο.
Ψήνετε στο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει και να σχηματιστεί ένα καλάθι. Το βγάζετε και το αφήνετε να κρυώσει.
Σε ορθογώνιο ταψί απλώνετε τρία βουτυρωμένα φύλλα, το ένα πάνω στο άλλο και τα ψήνετε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα, τη βανίλια, τη ζάχαρη και το κορνφλάουρ, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσουν τα υλικά σε μια μυρωδάτη κρέμα. Προσοχή μη σας αρπάξει και καεί.
Μόλις πήξει η κρέμα, αποσύρετε από τη φωτιά και την αφήνετε να χλιαρέψει, ανακατεύοντας συχνά. Λιώνετε τη σοκολάτα με ένα φλιτζανάκι του καφέ ζεστό φρέσκο γάλα και την αφήνετε την άκρη.
Συνθέτετε το γλυκό: Τοποθετείτε το καλάθι από το φύλλο κρούστας σε μια μεγάλη στρογγυλή πιατέλα. Αδειάζετε μέσα την κρέμα. Σκορπάτε από πάνω της τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς και τα παστελάκια κομμένα σε κομματάκια.
Παίρνετε το φύλλο κρούστας που ψήσατε στο παραλληλόγραμμο ταψί, το σπάτε σε μεγάλα κομμάτια και το βάζετε να καρφωθεί στην κρέμα ανάμεσα από τους ξηρούς καρπούς. Πασπαλίζετε το σύνολο με την κανέλα και το τριμμένο γαρίφαλο.
Σερβίρετε το γλυκό στο τραπέζι προτείνοντας στους συνδαιτυμόνες να το φάνε κατευθείαν μέσα από την πιατέλα.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Η Συνταγή απο Ηλίας Μαμαλάκης/ Food Styling: Tina Webb
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου