Εύκολο και εντυπωσιακό ορεκτικό που ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Μπορείτε να αντικαταστήσετε την πιπεροσαλάτα με όποια άλλη γέμιση επιθυμείτε.
Υλικά:   { Για 6 Μερίδες }
•► 2 φύλλα σφολιάτας
•► 4 πιπεριές πράσινες
•► 4 πιπεριές κόκκινες
•► 4 πιπεριές κίτρινες
•► 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
•► 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
•► 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
•► 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
•► 1 κουτ. σούπας πάστα αντσούγιας
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Κόβετε έξι τετράγωνα κομμάτια από τα φύλλα σφολιάτας πλευράς περίπου 12 εκ. Παίρνετε έξι μπολάκια σιδερένια για κρέμα καραμελέ και τα βάζετε ανάποδα σε ένα ταψί.
Πάνω σε κάθε ανάποδο μπολ βάζετε ένα κομμάτι σφολιάτας με τέτοιο τρόπο που όταν ψηθεί να γίνει ένα μικρό μπολάκι. Τα ψήνετε περίπου για 15-20 λεπτά και μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα γυρίζετε ανάποδα.
Ετοιμάζετε την πιπεροσαλάτα: Κόβετε τις πιπεριές σε χοντρά κομμάτια και μαζί με το κρεμμύδι τις βάζετε σε ένα τηγάνι μαζί με ένα φλιτζάνι νερό. Ρίχνετε και το λιωμένο σκόρδο. Αφήνετε να βράσουν τα υλικά μέχρι να εξατμιστεί όλο το νερό.
Ρίχνετε ταυτόχρονα το ελαιόλαδο και τον πελτέ. Ανακατεύετε και σοτάρετε τις πιπεριές. Ρίχνετε μέσα την πάστα αντσούγιας και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε την πιπεροσαλάτα να κρυώσει, τη μοιράζετε σε έξι σφολιατένια μπολάκια και σερβίρετε.
Tips:
Αν θέλετε, αντί για σφολιατένια βάση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζύμη για ταρτάκια, που θα απλώσετε στα ατομικά φορμάκια, θα τρυπήσετε με το πιρούνι και θα τα προψήσετε.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► 2 φύλλα σφολιάτας
•► 4 πιπεριές πράσινες
•► 4 πιπεριές κόκκινες
•► 4 πιπεριές κίτρινες
•► 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
•► 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
•► 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
•► 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
•► 1 κουτ. σούπας πάστα αντσούγιας
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Κόβετε έξι τετράγωνα κομμάτια από τα φύλλα σφολιάτας πλευράς περίπου 12 εκ. Παίρνετε έξι μπολάκια σιδερένια για κρέμα καραμελέ και τα βάζετε ανάποδα σε ένα ταψί.
Πάνω σε κάθε ανάποδο μπολ βάζετε ένα κομμάτι σφολιάτας με τέτοιο τρόπο που όταν ψηθεί να γίνει ένα μικρό μπολάκι. Τα ψήνετε περίπου για 15-20 λεπτά και μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα γυρίζετε ανάποδα.
Ετοιμάζετε την πιπεροσαλάτα: Κόβετε τις πιπεριές σε χοντρά κομμάτια και μαζί με το κρεμμύδι τις βάζετε σε ένα τηγάνι μαζί με ένα φλιτζάνι νερό. Ρίχνετε και το λιωμένο σκόρδο. Αφήνετε να βράσουν τα υλικά μέχρι να εξατμιστεί όλο το νερό.
Ρίχνετε ταυτόχρονα το ελαιόλαδο και τον πελτέ. Ανακατεύετε και σοτάρετε τις πιπεριές. Ρίχνετε μέσα την πάστα αντσούγιας και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε την πιπεροσαλάτα να κρυώσει, τη μοιράζετε σε έξι σφολιατένια μπολάκια και σερβίρετε.
Tips:
Αν θέλετε, αντί για σφολιατένια βάση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζύμη για ταρτάκια, που θα απλώσετε στα ατομικά φορμάκια, θα τρυπήσετε με το πιρούνι και θα τα προψήσετε.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή από Ηλίας Μαμαλάκης/ Food styling: Tina Webb
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου