Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Παγωτό banoffee με Θεϊκή Γεύση..
by Chef Λάμπρος Βακιάρος !!!



Το αγαπημένο μας banoffee γίνεται και έμπνευση για λαχταριστό παγωτό σοκολάτα – μπανάνα.

Υλικά:   { Για 4 Μερίδες/Άτομα }

Για την καραμέλα

•► 200 γρ. ζάχαρη καστανή
•► 120 γρ. κρέμα γαλακτος 35% λιπαρά
•► 100 γρ. βούτυρο

Για το παγωτό

•► 45 γρ. βούτυρο
•► 45 γρ. ζάχαρη καστανή
•► 300 γρ. μπανάνες ψιλοκομμένες
•► 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
•► 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα, παγωμένο
•► 125 γρ. μπισκότα τύπου digestive, σπασμένα
•► 100 γρ. φιστίκια πίνατς, ολόκληρα

Εκτέλεση:

Για την καραμέλα:
Σε μία μικρή κατσαρόλα, διαμέτρου τουλάχιστον 18 - 20 εκ. και σε δυνατή φωτιά, ρίχνετε ελάχιστη ζάχαρη στο κέντρο του σκεύους. Όταν αρχίσει να λιώνει προσθέτετε περισσότερη ζάχαρη.

Στη συνέχεια, χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια και ξεκινάτε να ανακατεύετε με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει εντελώς και να μην έχει κομμάτια ζάχαρης.

Παράλληλα, σε ένα μικρό κατσαρολάκι ή μπρίκι ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος, μέχρι λίγο πριν ξεκινήσει να βράζει. Έχοντας και τα 2 μίγματα σε υψηλή θερμοκρασία τα αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε την κρέμα γάλακτος μέσα στην καραμέλα, ανακατεύοντας για ένα λεπτό με έναν αυγοδάρτη γρήγορα, για να μην κολλήσει.

Προσοχή, όταν ρίξετε την κρέμα γάλακτος μέσα στην καραμέλα θα αρχίσει να αφρίζει, με την αυγοδάρτη ανακατεύετε την κρέμα ώστε να πέσει ο αφρός και να μπορέσετε να την προσθέσετε όλη.

Συνεχίζετε προσθέτοντας το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει. Αφήνετε την καραμέλα να κρυώσει (μέχρι να είναι χλιαρή), για περίπου 30 – 45 λεπτά.

Για το παγωτό: Προθερμαίνετε ένα μεσαίο τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία και προσθέτετε το βούτυρο και την καστανή ζάχαρη.

Μόλις η ζάχαρη αρχίσει να ενσωματώνεται με το βούτυρο και δημιουργηθεί ένας μικρός αφρός προσθέτετε τις ψιλοκομμένες μπανάνες και με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής ή ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε συνεχώς. Μαγειρεύετε για 5 περίπου λεπτά και αφήνετε να κρυώσει.

Παράλληλα, στο κάδο του μίξερ προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και ξεκινάτε να χτυπάτε με το σύρμα σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα για περίπου 2 – 4 λεπτά, έως ότου αρχίσει να σφίξει. Προσοχή, αν η κρέμα χτυπηθεί παραπάνω θα γίνει βούτυρο.

Μόλις η κρέμα είναι έτοιμη σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ, προσθέτετε το κρύο ζαχαρούχο γάλα και με απαλές κινήσεις ενσωματώνετε, ανακατεύοντας με μία μαρίζ. Μόλις ομογενοποιήσουμε προσθέτετε τα σπασμένα μπισκότα, τα φιστίκια και το μίγμα με τις μπανάνες και ενσωματώνετε.

Σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ, την οποία έχετε καλύψει με λαδόκολλα αδειάζετε το μίγμα του παγωτού.

Στη συνέχεια, αδειάζετε την κρύα καραμέλα κεντρικά του παγωτού και με το πίσω μέρος ενός κουταλιού κάνετε κυκλικές κινήσεις σαν να ζωγραφίζετε, για να απλώσετε την καραμέλα στο παγωτό. Βάζετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 8 ώρες.


Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!


Η Συνταγή από Λάμπρος Βακιάρος

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

You might also Like ... ...

← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
olivemagazine.gr , lambrosvakiaros.com


Δεν υπάρχουν σχόλια :