Το αγαπημένο μας banoffee γίνεται και έμπνευση για λαχταριστό παγωτό σοκολάτα – μπανάνα.
Υλικά:   { Για 4 Μερίδες/Άτομα }
Για την καραμέλα
•► 200 γρ. ζάχαρη καστανή
•► 120 γρ. κρέμα γαλακτος 35% λιπαρά
•► 100 γρ. βούτυρο
Για το παγωτό
•► 45 γρ. βούτυρο
•► 45 γρ. ζάχαρη καστανή
•► 300 γρ. μπανάνες ψιλοκομμένες
•► 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
•► 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα, παγωμένο
•► 125 γρ. μπισκότα τύπου digestive, σπασμένα
•► 100 γρ. φιστίκια πίνατς, ολόκληρα
Εκτέλεση:
Για την καραμέλα: Σε μία μικρή κατσαρόλα, διαμέτρου τουλάχιστον 18 - 20 εκ. και σε δυνατή φωτιά, ρίχνετε ελάχιστη ζάχαρη στο κέντρο του σκεύους. Όταν αρχίσει να λιώνει προσθέτετε περισσότερη ζάχαρη.
Στη συνέχεια, χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια και ξεκινάτε να ανακατεύετε με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει εντελώς και να μην έχει κομμάτια ζάχαρης.
Παράλληλα, σε ένα μικρό κατσαρολάκι ή μπρίκι ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος, μέχρι λίγο πριν ξεκινήσει να βράζει. Έχοντας και τα 2 μίγματα σε υψηλή θερμοκρασία τα αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε την κρέμα γάλακτος μέσα στην καραμέλα, ανακατεύοντας για ένα λεπτό με έναν αυγοδάρτη γρήγορα, για να μην κολλήσει.
Προσοχή, όταν ρίξετε την κρέμα γάλακτος μέσα στην καραμέλα θα αρχίσει να αφρίζει, με την αυγοδάρτη ανακατεύετε την κρέμα ώστε να πέσει ο αφρός και να μπορέσετε να την προσθέσετε όλη.
Συνεχίζετε προσθέτοντας το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει. Αφήνετε την καραμέλα να κρυώσει (μέχρι να είναι χλιαρή), για περίπου 30 – 45 λεπτά.
Για το παγωτό: Προθερμαίνετε ένα μεσαίο τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία και προσθέτετε το βούτυρο και την καστανή ζάχαρη.
Μόλις η ζάχαρη αρχίσει να ενσωματώνεται με το βούτυρο και δημιουργηθεί ένας μικρός αφρός προσθέτετε τις ψιλοκομμένες μπανάνες και με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής ή ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε συνεχώς. Μαγειρεύετε για 5 περίπου λεπτά και αφήνετε να κρυώσει.
Παράλληλα, στο κάδο του μίξερ προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και ξεκινάτε να χτυπάτε με το σύρμα σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα για περίπου 2 – 4 λεπτά, έως ότου αρχίσει να σφίξει. Προσοχή, αν η κρέμα χτυπηθεί παραπάνω θα γίνει βούτυρο.
Μόλις η κρέμα είναι έτοιμη σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ, προσθέτετε το κρύο ζαχαρούχο γάλα και με απαλές κινήσεις ενσωματώνετε, ανακατεύοντας με μία μαρίζ. Μόλις ομογενοποιήσουμε προσθέτετε τα σπασμένα μπισκότα, τα φιστίκια και το μίγμα με τις μπανάνες και ενσωματώνετε.
Σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ, την οποία έχετε καλύψει με λαδόκολλα αδειάζετε το μίγμα του παγωτού.
Στη συνέχεια, αδειάζετε την κρύα καραμέλα κεντρικά του παγωτού και με το πίσω μέρος ενός κουταλιού κάνετε κυκλικές κινήσεις σαν να ζωγραφίζετε, για να απλώσετε την καραμέλα στο παγωτό. Βάζετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 8 ώρες.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
Για την καραμέλα
•► 200 γρ. ζάχαρη καστανή
•► 120 γρ. κρέμα γαλακτος 35% λιπαρά
•► 100 γρ. βούτυρο
Για το παγωτό
•► 45 γρ. βούτυρο
•► 45 γρ. ζάχαρη καστανή
•► 300 γρ. μπανάνες ψιλοκομμένες
•► 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
•► 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα, παγωμένο
•► 125 γρ. μπισκότα τύπου digestive, σπασμένα
•► 100 γρ. φιστίκια πίνατς, ολόκληρα
Εκτέλεση:
Για την καραμέλα: Σε μία μικρή κατσαρόλα, διαμέτρου τουλάχιστον 18 - 20 εκ. και σε δυνατή φωτιά, ρίχνετε ελάχιστη ζάχαρη στο κέντρο του σκεύους. Όταν αρχίσει να λιώνει προσθέτετε περισσότερη ζάχαρη.
Στη συνέχεια, χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια και ξεκινάτε να ανακατεύετε με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει εντελώς και να μην έχει κομμάτια ζάχαρης.
Παράλληλα, σε ένα μικρό κατσαρολάκι ή μπρίκι ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος, μέχρι λίγο πριν ξεκινήσει να βράζει. Έχοντας και τα 2 μίγματα σε υψηλή θερμοκρασία τα αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε την κρέμα γάλακτος μέσα στην καραμέλα, ανακατεύοντας για ένα λεπτό με έναν αυγοδάρτη γρήγορα, για να μην κολλήσει.
Προσοχή, όταν ρίξετε την κρέμα γάλακτος μέσα στην καραμέλα θα αρχίσει να αφρίζει, με την αυγοδάρτη ανακατεύετε την κρέμα ώστε να πέσει ο αφρός και να μπορέσετε να την προσθέσετε όλη.
Συνεχίζετε προσθέτοντας το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει. Αφήνετε την καραμέλα να κρυώσει (μέχρι να είναι χλιαρή), για περίπου 30 – 45 λεπτά.
Για το παγωτό: Προθερμαίνετε ένα μεσαίο τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία και προσθέτετε το βούτυρο και την καστανή ζάχαρη.
Μόλις η ζάχαρη αρχίσει να ενσωματώνεται με το βούτυρο και δημιουργηθεί ένας μικρός αφρός προσθέτετε τις ψιλοκομμένες μπανάνες και με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής ή ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε συνεχώς. Μαγειρεύετε για 5 περίπου λεπτά και αφήνετε να κρυώσει.
Παράλληλα, στο κάδο του μίξερ προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και ξεκινάτε να χτυπάτε με το σύρμα σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα για περίπου 2 – 4 λεπτά, έως ότου αρχίσει να σφίξει. Προσοχή, αν η κρέμα χτυπηθεί παραπάνω θα γίνει βούτυρο.
Μόλις η κρέμα είναι έτοιμη σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ, προσθέτετε το κρύο ζαχαρούχο γάλα και με απαλές κινήσεις ενσωματώνετε, ανακατεύοντας με μία μαρίζ. Μόλις ομογενοποιήσουμε προσθέτετε τα σπασμένα μπισκότα, τα φιστίκια και το μίγμα με τις μπανάνες και ενσωματώνετε.
Σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ, την οποία έχετε καλύψει με λαδόκολλα αδειάζετε το μίγμα του παγωτού.
Στη συνέχεια, αδειάζετε την κρύα καραμέλα κεντρικά του παγωτού και με το πίσω μέρος ενός κουταλιού κάνετε κυκλικές κινήσεις σαν να ζωγραφίζετε, για να απλώσετε την καραμέλα στο παγωτό. Βάζετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 8 ώρες.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Η Συνταγή από Λάμπρος Βακιάρος
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr , lambrosvakiaros.comYou might also Like ... ...
← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου