Δροσερές μπάρες με γιαούρτι , λαχταριστή σοκολάτα και ποικιλία φρούτων. Θα γίνουν το αγαπημένο σας γλυκάκι τους καλοκαιρινούς μήνες.
{ Έτοιμο σε:10' ~ Χρόνος αναμονής:3 ώρες } !!!
Υλικά:   { Μερίδες: για 2 ταψιά 30x40 εκ. }
•► 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό, πλήρες
•► 45 γρ. σταφίδες κορινθιακές
•► 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη
•► 200 γρ. φρέσκα μούρα, ανάμεικτα
•► 5-6 φράουλες ψιλοκομμένες
•► 30 γρ. ινδοκάρυδο τριμμένο
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το γιαούρτι, τις σταφίδες και ανακατεύετε καλά. Αδειάζετε το μίγμα σε δύο ταψιά 30x40εκ. στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και απλώνετε ομοιόμορφα.
Προσοχή, η στρώση δεν θα πρέπει να ξεπερνάει σε πάχος το 1 δάχτυλο, γιατί το τελικό αποτέλεσμα θα είναι πολύ σκληρό.
Με ένα κουτάλι αδειάζετε ακανόνιστα τη σοκολάτα σε όλη τη επιφάνεια του γιαουρτιού και στα δύο ταψιά και με ένα ξυλάκι για σουβλάκια, σχηματίζετε κύκλους, σαν να ζωγραφίζετε ώστε να δημιουργήσετε ωραίο σχέδιο.
Μοιράζετε ομοιόμορφα τις κομμένες φράουλες και τα μούρα πάνω από την κουβερτούρα και πασπαλίζετε με το ινδοκάρυδο.
Βάζετε τα ταψιά στην κατάψυξη για τουλάχιστον για 3 ώρες. Για να σερβίρετε, βγάζετε κάθε ταψί από την κατάψυξη, αφήνετε για 5 λεπτά και μόλις αρχίσει να μαλακώνει κόβετε σε κομμάτια και απολαμβάνετε.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό, πλήρες
•► 45 γρ. σταφίδες κορινθιακές
•► 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη
•► 200 γρ. φρέσκα μούρα, ανάμεικτα
•► 5-6 φράουλες ψιλοκομμένες
•► 30 γρ. ινδοκάρυδο τριμμένο
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το γιαούρτι, τις σταφίδες και ανακατεύετε καλά. Αδειάζετε το μίγμα σε δύο ταψιά 30x40εκ. στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και απλώνετε ομοιόμορφα.
Προσοχή, η στρώση δεν θα πρέπει να ξεπερνάει σε πάχος το 1 δάχτυλο, γιατί το τελικό αποτέλεσμα θα είναι πολύ σκληρό.
Με ένα κουτάλι αδειάζετε ακανόνιστα τη σοκολάτα σε όλη τη επιφάνεια του γιαουρτιού και στα δύο ταψιά και με ένα ξυλάκι για σουβλάκια, σχηματίζετε κύκλους, σαν να ζωγραφίζετε ώστε να δημιουργήσετε ωραίο σχέδιο.
Μοιράζετε ομοιόμορφα τις κομμένες φράουλες και τα μούρα πάνω από την κουβερτούρα και πασπαλίζετε με το ινδοκάρυδο.
Βάζετε τα ταψιά στην κατάψυξη για τουλάχιστον για 3 ώρες. Για να σερβίρετε, βγάζετε κάθε ταψί από την κατάψυξη, αφήνετε για 5 λεπτά και μόλις αρχίσει να μαλακώνει κόβετε σε κομμάτια και απολαμβάνετε.
Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτα να σας είναι !!!
Η Συνταγή από Λάμπρος Βακιάρος
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr , lambrosvakiaros.comYou might also Like ... ...
← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου