Αβγά τηγανητά σε πληθωρική σάλτσα ντομάτας με πιπεράτη γεύση. Συνοδεύετε απαραιτήτως με αρκετές φέτες ζυμωτό ψωμί.
Υλικά:   { Για 3-4 Μερίδες }
•► 45 γρ. ελαιόλαδο
•► 250 γρ. κρεμμύδι σε φέτες
•► 1 & ½ κιλό ντομάτες
•► 1 σκελίδα σκόρδο
•► 5 γρ. πελτέ ντομάτας
•► 1 & ½ γρ. κύμινο
•► 7 γρ. πάπρικα γλυκιά
•► 1 γρ. τσίλι σε σκόνη
•► 5-6 αβγά
•► 150-200 γρ. τυρί κοφινάκι ή φέτα
•► 30-50 γρ. κρεμμυδάκια φρέσκα
•► 2 & ½ έως 5 γρ. βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
Βάζετε ένα μεγάλο τηγάνι (διαμ. 27-30 εκ.) να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνετε μέσα το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι. Σοτάρετε για 6-7 λεπτά, μέχρι ο όγκος του κρεμμυδιού να αρχίσει να καραμελώνει το κρεμμύδι.
Παράλληλα πολτοποιείται στο μούλτι τις μισές ντομάτες. Τις υπόλοιπες τις κόβετε σε 8 κομμάτια.
Όταν το κρεμμύδι καραμελώσει προσθέτετε το σκόρδο, σοτάρετε για λιγότερο από 1 λεπτό και στη συνέχεια προσθέτετε τον πελτέ, όλες τις ντομάτες, το κύμινο, την πάπρικα και το τσίλι. Ανακατεύετε και αλατοπιπερώνετε.
Μαγειρεύετε τη σάλτσα για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να δένει. Δοκιμάζετε και διορθώνετε τη γεύση με αλάτι, πιπέρι και ίσως 1 κουτ. γλυκού μέλι, για να εξισορροπήσει τυχόν οξύτητα από τις ντομάτες.
Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία σε μέτρια και με ένα κουτάλι κάνετε ένα μικρό αυλάκι στη σάλτσα για κάθε αβγό. Σπάτε στο κάθε αυλάκι από 1 αβγό και σκεπάζετε το τηγάνι με καπάκι. Μαγειρεύετε για 5-8 λεπτά.
Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα το τυρί, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον ψιλοκομμένο βασιλικό. Σερβί-ρετε συνοδεύοντας με φρέσκο ψωμί.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► 45 γρ. ελαιόλαδο
•► 250 γρ. κρεμμύδι σε φέτες
•► 1 & ½ κιλό ντομάτες
•► 1 σκελίδα σκόρδο
•► 5 γρ. πελτέ ντομάτας
•► 1 & ½ γρ. κύμινο
•► 7 γρ. πάπρικα γλυκιά
•► 1 γρ. τσίλι σε σκόνη
•► 5-6 αβγά
•► 150-200 γρ. τυρί κοφινάκι ή φέτα
•► 30-50 γρ. κρεμμυδάκια φρέσκα
•► 2 & ½ έως 5 γρ. βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
Βάζετε ένα μεγάλο τηγάνι (διαμ. 27-30 εκ.) να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνετε μέσα το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι. Σοτάρετε για 6-7 λεπτά, μέχρι ο όγκος του κρεμμυδιού να αρχίσει να καραμελώνει το κρεμμύδι.
Παράλληλα πολτοποιείται στο μούλτι τις μισές ντομάτες. Τις υπόλοιπες τις κόβετε σε 8 κομμάτια.
Όταν το κρεμμύδι καραμελώσει προσθέτετε το σκόρδο, σοτάρετε για λιγότερο από 1 λεπτό και στη συνέχεια προσθέτετε τον πελτέ, όλες τις ντομάτες, το κύμινο, την πάπρικα και το τσίλι. Ανακατεύετε και αλατοπιπερώνετε.
Μαγειρεύετε τη σάλτσα για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να δένει. Δοκιμάζετε και διορθώνετε τη γεύση με αλάτι, πιπέρι και ίσως 1 κουτ. γλυκού μέλι, για να εξισορροπήσει τυχόν οξύτητα από τις ντομάτες.
Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία σε μέτρια και με ένα κουτάλι κάνετε ένα μικρό αυλάκι στη σάλτσα για κάθε αβγό. Σπάτε στο κάθε αυλάκι από 1 αβγό και σκεπάζετε το τηγάνι με καπάκι. Μαγειρεύετε για 5-8 λεπτά.
Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα το τυρί, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον ψιλοκομμένο βασιλικό. Σερβί-ρετε συνοδεύοντας με φρέσκο ψωμί.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή από Λάμπρος Βακιάρος
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr , lambrosvakiaros.comYou might also Like ... ...
← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου