Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

Μεσογειακό shakshouka με φέτα και βασιλικό.. by Chef Λάμπρος Βακιάρος !!!



Αβγά τηγανητά σε πληθωρική σάλτσα ντομάτας με πιπεράτη γεύση. Συνοδεύετε απαραιτήτως με αρκετές φέτες ζυμωτό ψωμί.

Υλικά:   { Για 3-4 Μερίδες }

•► 45 γρ. ελαιόλαδο
•► 250 γρ. κρεμμύδι σε φέτες
•► 1 & ½ κιλό ντομάτες
•► 1 σκελίδα σκόρδο
•► 5 γρ. πελτέ ντομάτας
•► 1 & ½ γρ. κύμινο
•► 7 γρ. πάπρικα γλυκιά
•► 1 γρ. τσίλι σε σκόνη
•► 5-6 αβγά
•► 150-200 γρ. τυρί κοφινάκι ή φέτα
•► 30-50 γρ. κρεμμυδάκια φρέσκα
•► 2 & ½ έως 5 γρ. βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

Βάζετε ένα μεγάλο τηγάνι (διαμ. 27-30 εκ.) να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνετε μέσα το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι. Σοτάρετε για 6-7 λεπτά, μέχρι ο όγκος του κρεμμυδιού να αρχίσει να καραμελώνει το κρεμμύδι.

Παράλληλα πολτοποιείται στο μούλτι τις μισές ντομάτες. Τις υπόλοιπες τις κόβετε σε 8 κομμάτια.

Όταν το κρεμμύδι καραμελώσει προσθέτετε το σκόρδο, σοτάρετε για λιγότερο από 1 λεπτό και στη συνέχεια προσθέτετε τον πελτέ, όλες τις ντομάτες, το κύμινο, την πάπρικα και το τσίλι. Ανακατεύετε και αλατοπιπερώνετε.

Μαγειρεύετε τη σάλτσα για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να δένει. Δοκιμάζετε και διορθώνετε τη γεύση με αλάτι, πιπέρι και ίσως 1 κουτ. γλυκού μέλι, για να εξισορροπήσει τυχόν οξύτητα από τις ντομάτες.

Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία σε μέτρια και με ένα κουτάλι κάνετε ένα μικρό αυλάκι στη σάλτσα για κάθε αβγό. Σπάτε στο κάθε αυλάκι από 1 αβγό και σκεπάζετε το τηγάνι με καπάκι. Μαγειρεύετε για 5-8 λεπτά.

Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα το τυρί, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον ψιλοκομμένο βασιλικό. Σερβί-ρετε συνοδεύοντας με φρέσκο ψωμί.


Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!


Η Συνταγή από Λάμπρος Βακιάρος

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

You might also Like ... ...

← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
olivemagazine.gr , lambrosvakiaros.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :