Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Σάββατο 2 Μαΐου 2020

Ντολμαδάκια γιαλαντζί με σάλτσα γιαουρτιού..
by Chef Λάμπρος Βακιάρος !!!



Μπορεί να είναι αρκετά χρονοβόρα συνταγή αλλά τα ντολμαδάκια γιαλαντζί είναι από τα φαγητά που όση ποσότητα και να φτιάξετε εξαφανίζονται από την κατσαρόλα ώσπου να πεις… γιαούρτι.

Υλικά:   { Μερίδες: για 80-90 ντολμαδάκια }

•► 60 αμπελόφυλλα φρέσκα πλυμένα
•► 6-7 μεσαία κόκκινα κρεμμύδια

Για τη γέμιση

•► 500 γρ. ρύζι καρολίνα ή γλασέ
•► 150 – 180 γρ. φρέσκα κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
•► 150 γρ. κρεμμύδι ξερό (ψιλοκομμένο)
•► 80 γρ. μάραθο ή άνηθο (ψιλοκομμένο)
•► 12 – 15 γρ. φύλλα δυόσμου (ψιλοκομμένα)
•► 240 ml ελαιόλαδο
•► 480 ml νερό
•► 1 κουτ. γλυκού αλάτι

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

•► 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
•► 6-7 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
•► 50 γρ. μάραθο ή άνηθο
•► ξύσμα από ½ λεμόνι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα με βραστό και αλατισμένο νερό ζεματάτε τα αμπελόφυλλα για 2-3 λεπτά. Τα αφαιρείτε από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα και τα μεταφέρετε σε ένα μπολ με πάγο και νερό, για να τα κρυώσετε γρήγορα. Στη συνέχεια, με μαχαιράκι κόβετε και αφαιρείτε το σημείο που βρίσκεται το κοτσάνι.

Διατηρείτε το νερό στη κατσαρόλα και προσθέτετε τα κρεμμύδια ολόκληρα, τα οποία έχετε χαράξει σε μια μόνο πλευρά μέχρι το κέντρο. Βράζετε για περίπου 30 λεπτά και ανά διαστήματα αφαιρείτε τις μαλακωμένες εξωτερικές στρώσεις κρεμμυδιού. Αφήνετε να κρυώσουν καλά.

Για τη γέμιση: Ζεσταίνετε μια μεσαία κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία και προσθέτετε το μισό ελαιόλαδο και τα 2 είδη κρεμμυδιού. Τσιγαρίζετε ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 5 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτετε το ρύζι. Συνεχίζετε το τσιγάρισμα για άλλα 2 λεπτά και προσθέτετε το νερό και το αλάτι.

Σιγομαγειρεύετε ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 6 – 8 λεπτά, μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλα τα υγρά. Αποσύρετε από την εστία, προσθέτετε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και διορθώνετε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι. Σε αυτό το σημείο το ρύζι θα πρέπει να είναι ελαφρώς αλμυρό.

Σε μια επιφάνεια εργασίας απλώνετε τα αμπελόφυλλα με τα νεύρα προς τα πάνω και προσθέτετε περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού από τη γέμιση στο κέντρο κάθε αμπελόφυλλου. Διπλώνετε τα πλαϊνά προς τα μέσα και κλείνετε τυλίγοντάς σε μικρό ρολάκι προς τα πάνω.

Για το κρεμμύδι, παίρνετε μια φλούδα βρασμένου κρεμμυδιού και προσθέτετε 1 κουτ. γλυκού από τη γέμιση. Ρολάρετε τυλίγοντας προς τα μέσα, έτσι ώστε το ρύζι να τυλιχτεί τουλάχιστον μιάμιση φορά από το κρεμμύδι. Σε περίπτωση που το κρεμμύδι είναι περισσότερο το κόβετε με ένα μαχαίρι.

Μόλις ολοκληρώσετε τη διαδικασία με τα αμπελόφυλλα και τα κρεμμύδια, στρώνετε στον πάτο μιας μεγάλης κατσαρόλας όσα από τα αμπελόφυλλα δεν μπορέσατε να χρησιμοποιήσετε για το γέμισμα (περίπου 6-7).

Στη συνέχεια, σε κυκλικό σχηματισμό, στρώνετε στριμώχνοντάς τα πολύ καλά μεταξύ τους, εναλλάξ έναν κύκλο από γεμιστά κρεμμύδια, ένα κύκλο από ντολμαδάκια με αμπελόφυλλα κ.ο.κ. Συνεχίζετε τη διαδικασία μέχρι να έχετε τουλάχιστον τρεις στρώσεις.

Περιχύνετε την κατσαρόλα με το υπόλοιπο ελαιόλαδο που δεν χρησιμοποιήσατε και τοποθετείτε πάνω από τα ντολμαδάκια ένα πιάτο με μέγεθος τέτοιο ώστε να καλύπτει σχεδόν όλη την επιφάνεια της κατσαρόλας.

Γεμίζετε με νερό μέχρι το νερό να καλύψει σχεδόν μισό δάχτυλο στο πιάτο και κλείνετε με το καπάκι. Σιγοβράζετε σε μέτρια θερμοκρασία για 50 – 60 λεπτά.

Για τη συνοδευτική σάλτσα γιαουρτιού: Σε ένα μπολ προσθέτετε όλα τα υλικά και ανακατεύετε. Διορθώνετε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.

Σερβίρετε τα ντολμαδάκια σε πιάτα συνοδεύοντας με τη σάλτσα γιαουρτιού.


Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!


Η Συνταγή από Λάμπρος Βακιάρος

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

You might also Like ... ...

← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
olivemagazine.gr , lambrosvakiaros.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :