Αυτές τις μπάρες θα τις φτιάξετε πολύ εύκολα και θα τις απολαμβάνετε όλο το καλοκαίρι!!!
Υλικά:   { Μερίδες: για 2 ταψιά 30×40 εκ. }
•► 5 φύλλα ζελατίνης
•► 200 ml φυτική κρέμα 20% λιπαρά
•► 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
•► 5 γρ. Sweet Twist ή κανέλα
•► 60 γρ. μέλι
•► 100 γρ. καρύδια (σπασμένα)
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ με πάγο και νερό μουλιάζετε τις ζελατίνες για 3 – 4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Παράλληλα, στον κάδο του μίξερ προσθέτετε τα 170ml της φυτικής κρέμας και χτυπάτε με το σύρμα για περίπου 40 δευτερόλεπτα σε υψηλή ταχύτητα μέχρι η κρέμα να αποκτήσει μια σύσταση ανάμεσα σε σαντιγί και υγρή μορφή.
Ρίχνετε σε ένα μικρό κατσαρολάκι την υπόλοιπη κρέμα και την αφήνετε να πάρει μια βράση. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τις ζελατίνες που έχετε στύψει πολύ καλά. Ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσουν.
Αδειάζετε το μίγμα με τις ζελατίνες από το κατσαρολάκι στο κάδο του μίξερ και στη συνέχεια προσθέτετε το 1 κιλό γιαούρτι. Χτυπάτε για 1 λεπτό, έως ότου ομογενοποιοηθεί το μίγμα.
Απλώνετε λαδόκολλα σε 2 ταψιά 30×40 εκ. Πασπαλίσετε το Sweet Twist ή την κανέλα και ανακατεύετε καλά να πάει παντού. Μοιράζετε το μίγμα στα ταψιά απλώνοντάς το ομοιόμορφα.
Με ένα κουτάλι αδειάζετε ακανόνιστα το μέλι σε όλη τη επιφάνεια του γιαουρτιού και με ένα ξυλάκια από σουβλάκι σχηματίζετε κύκλους σαν να ζωγραφίζετε, έτσι ώστε να δημιουργήσετε ένα ωραίο σχέδιο.
Πασπαλίζετε με καρύδια και καταψύχετε για τουλάχιστον για 3 ώρες. Απολαμβάνετε κατευθείαν από την κατάψυξη κόβοντάς το σε κομμάτια.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► 5 φύλλα ζελατίνης
•► 200 ml φυτική κρέμα 20% λιπαρά
•► 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
•► 5 γρ. Sweet Twist ή κανέλα
•► 60 γρ. μέλι
•► 100 γρ. καρύδια (σπασμένα)
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ με πάγο και νερό μουλιάζετε τις ζελατίνες για 3 – 4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Παράλληλα, στον κάδο του μίξερ προσθέτετε τα 170ml της φυτικής κρέμας και χτυπάτε με το σύρμα για περίπου 40 δευτερόλεπτα σε υψηλή ταχύτητα μέχρι η κρέμα να αποκτήσει μια σύσταση ανάμεσα σε σαντιγί και υγρή μορφή.
Ρίχνετε σε ένα μικρό κατσαρολάκι την υπόλοιπη κρέμα και την αφήνετε να πάρει μια βράση. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τις ζελατίνες που έχετε στύψει πολύ καλά. Ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσουν.
Αδειάζετε το μίγμα με τις ζελατίνες από το κατσαρολάκι στο κάδο του μίξερ και στη συνέχεια προσθέτετε το 1 κιλό γιαούρτι. Χτυπάτε για 1 λεπτό, έως ότου ομογενοποιοηθεί το μίγμα.
Απλώνετε λαδόκολλα σε 2 ταψιά 30×40 εκ. Πασπαλίσετε το Sweet Twist ή την κανέλα και ανακατεύετε καλά να πάει παντού. Μοιράζετε το μίγμα στα ταψιά απλώνοντάς το ομοιόμορφα.
Με ένα κουτάλι αδειάζετε ακανόνιστα το μέλι σε όλη τη επιφάνεια του γιαουρτιού και με ένα ξυλάκια από σουβλάκι σχηματίζετε κύκλους σαν να ζωγραφίζετε, έτσι ώστε να δημιουργήσετε ένα ωραίο σχέδιο.
Πασπαλίζετε με καρύδια και καταψύχετε για τουλάχιστον για 3 ώρες. Απολαμβάνετε κατευθείαν από την κατάψυξη κόβοντάς το σε κομμάτια.
Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτες να σας είναι !!!
Η Συνταγή από Λάμπρος Βακιάρος
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr , lambrosvakiarosYou might also Like ... ...
← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου